Vizitator Vasile Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 Materials for a 90 cm folded VTP Medium-density fibreboard (18 mm) 2 off 900x 400 mm (35.43"x 15.75") (side panels) 1 off 900x 209? mm (35.43"x 8.23") (rear panel) 1 off 645x 209? mm (25.39"x 8.23") (front panel) 1 off 383x 209? mm (15.08"x 8.23") (bottom panel) 1 off 364x 209? mm 14.33"x 8.23") (top panel) 1 off 255x 245 mm (10"x 9.65") (optional damping panel; all edges at one side of this panel should be chamfered to 45°; a Scanspeak acoustic resistance with a fitting aperture of 110 mm (4.33") dia may be fitted in this panel) 2 off 237x 20 mm (9.33"x 0.8") (for fixing damping panel) 2 off 169x 20 mm (6.65"x 0.8") (for fixing damping panel) 18 mm chipboard for inner panels 1 off 644x 209* mm (25.35"x 8.23") 1 off 491x 209* mm (19.33"x 8.23") 1 off 284x 209* mm (11.18"x 8.23") 1 off 143x 209* mm (5.63"x 8.23") ? If a 17 cm (6.70") woofer is used, the width of all 209 mm (8.23") wide panels must be reduced to 163 mm (6.42"). Damping material 800 grammes long-fibre wool (600 grammes if a 17 cm (6.70") woofer is used) Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 Asta e VTP, nu folded horn :smt003 Dar macar bine ca e tot peoiectul. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 nu esti atent deloc, este folded VTP Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 Asta e cea mai naspa de construit dintre toate vtp-urile,eu in asta am bagat un sbx de 8" si cand am ajuns la teste si am dat mai tare ,nefiind lipite toate panourile au inceput sa scartaie in draci .La al doilea test nu se mai auzea panourile,in schimb se auzea pufaiala in centrul bobinei,si absolut mai nimic pe gaura.O tenta de bas am obtinut cand am mai astupat deschiderea de jos ,oricum fara difuzoare bune canci bas.Nu mai zic ca am luat si tw tot sal din acela dtf12 care era mut,m-am dus de l-am schimbat si am luat dtf801.Asta mai scartaia ceva,da doar pe o nota asa,parca avea filtre pe el si sus si jos,ca dadea impresia ca ,canta,doar in gama 5k-12k.Alta pb f mare lasat pe direct si pe tw doar cun un cond era o vale intre cela doua in domeniul mediilor de nici nu intelegeai vorba prin filme.De putere si spl nici nu se putea pune problema ca cred ca era pe undeva pe la 80-82db si fara 30W nu prea simteai mare lucru iar la 50 deja era in balarii :smt003 My point => ocoliti chinezismele ca pe draqAcum despre modelul asta eu zic ca este bine de evitat daca nu se pot taia panourile interioare la fix si la 45gradeSi acum intrebare:de unde naiba fac eu rost de rezistenta acustica scan-speak :smt003 Iar la cel de 7" nu-i cam mic panoul fata din interior ?Alta intrebare :cat vine 800g de lana? :smt003 adik in metrii ceva sau grosimea xLxlSi cam ce recomandari ne-ar putea face Vasile care ar merge utilizate in aceasta incinta de le el de pe site Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 nu esti atent deloc, este folded VTPAm observat imediat dupa ce am postat, am modificat, dar mi-a abgat faza ca nu pot sa fac un post dupa altul in asa scurt timp...Greseala mea. :smt003 Apropo, asta este poriectul din Tehnium ? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 13, 2007 Partajează Postat Ianuarie 13, 2007 Unul si acelasi.Mai era pe-aci pe undeva dar nu era aranjat frumosOricum e vechi si fumat :smt005 Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 1 - VTP este o incinta ce combina linia de transmisie cu hornul (BLH), mai precis este un horn de oscilatie!2 - Daca urmareai articolele din Tehnium ai fi constatat ca difuzoarele SAL nu sunt potrivite la BR si VTP.Un 8PW3 sau PA800Ksunt mai bune si accesibile ca pret. In plus, incinta se construieste dupa Fs a wooferului, nu este la fel pentru orice difuzor.Am publicat incinte cu mai multe tipuri de woofere, dar ptr. asta trebuie sa cauti revistele din ultimii 2 - 3 ani. Ce e publicat a fost si construit inainte si ca atare toate aspectele au fost verificate si filtrele optimizate!3 - ce insemna "vechi si fumat"? Treci pe constructia de lazi cu difuzoare? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Nop.Ati inteles gresit.Vroiam sa zic ca planul pt acest model este de mult pe forumul acesta si nu numai si ca s-a mai deschis alt topic tot cu acelasi lucru din nou,intr-o alta varianta.Era doar o expresie(un fel de gluma tinereasca,daca ma intelegeti,nu era nici cu directie nici cu intentie).Eu chiar sunt fan vtp si am realizat,de fapt 'copiat' primele Dvs proiecte,stiu cum se aude si 8pw3,pa800,bm12cxa(cu care inca mai am probleme cu netralitatea,ca minetu asta de 4cm e cam bulangiu si nu vre el sa absorba bine ce nu trebuie,dc tot nu reusesc poate o sa apelez la ajutor pana la urma),si hp10,c15400b(asta in bassreflex)...sunt ceva mai multe..in fine.Oricum d.p. meu d.v. mi s-a parut cam naspa de realizat cu peretii aia interiori,nu am observat mari diferente fata de celelalte 'clasice' si am precizat ca cine vrea sa cons. asa ceva sa incerce modelul acela mai 'comestibil'.Stiu cum sta treaba cu chinezismele de mai demult,si eu am trecut prin acea faza,ca de,chitrosenia,si m-am invatat minte.Toata stima si respectul. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Asa ca uitai,am cam toate nr rev Tehnium de cand a aparut si pana azi,cele vechi ,carti,almanahuri sunt 'mostenite' de la tatal meu,ca de la el m-am virusat si eu,problema e ca unele le-am citit mai in graba,unele nu m-au interesat sau pur si simplu mai uita omu ca e firesc.De multa vreme am in cap sa incerc ceva de la DST,dar nu pe cele de varf,ca oricum nu cred ca pot sa scot untul din ele in domeniu de amator,si am o impresie ca cele 'clasice' nu sunt departe de cele comercilaizate pe la noi,cel putin la parametrii,ca acustic n-am nici cea mai vaga idee.Oricum de un lucru sunt sigur=>bani gramada pt performanta destul de mica fata de altele din aceeasi categorieDvs ziceti ca ati ascultat de la nordici cate ceva.Ce ziceti merita sa incerc?Ce s-ar putea auzi mai bine,in casa,ma refer aici la twetere,comparativ cu cele de la Paudio(pct-ul,seria bmd ,si pht-urile) si de la visaton(gf25ffl sau g20sc)?Ma refer la cele mai laudate,cu putulici si alte 'inovatii'Multumesc Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 @ CBI,Sunt departe de a-mi place sunetul nordic, nici la incinte si nici la difuzoare, fiind in general un sunet facut pentru a face bresa de piata mai mult decat pentru redarea muzicii ! Asa zisa linearitate si neutralitate se traduce prin sunet "mort", fad si sters pentru urechea mea. Cei care au stat destul prin salile de concert stiu ce vreau sa spun. In buna masura totul pleaca si de la temperamentul si urechea nordicilor.O incinta perfect lineara poate fi un deziderat, dar vorba aceea: ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se implineasca si sa nu fii multumit deloc de ce ti-ai dorit! In general, melomanii, nu "audiofilii", nu schimba tot timpul echipamentele, ci, isi aleg componentele sistemului audio pe baza sunetului dat de sistem in totalitate, in limitele posibilitatilor financiare si ale bunului simt. La acestia nu vei gasi accesorii f.scumpe, ci, doar acelea care au un raport pret/calitate f.bun.Asta nu inseamna ca din seriile de difuzoare produse de firmele nordice nu gasesti si traductoare care sa fie pe placul meridionalilor, utilizabile, in special,in combinatii cu alte traductoare mai calde.Recomandare: - ai facut mai multe perechi de incinte, se pare! Incearca sa le perfectionezi, sa le slefuesti sunetul! Se pot face multe!- nu te arunca sa cumperi dinafara cine stie ce tampenie: informeaza-te si cumpara ce se importa pentru ca lucrurile sunt astfel filtrate de 2 ori. Importatorii se ocupa cu sonorizari si au experienta. Informatiile de pe net sunt bune ptr. creduli care cred ca orice zboara se mananca!Nu crede toate prostiile, vei avea mari deziluzii! O multime de incinte care au ramas ca referinte in timp nu au margini rotunjite, nu au tweetere plasate excentric, nu au difuzoare montate flush sau nu au "putulici" si bat de departe multe stupizenii care respecta toate normele teoretice dar - degeaba! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum