Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler racordat la centrala de apartament.

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Avem o centrala Viessmann  Vitopend 100 si m-am intrebat daca e posibil sa racordez un boiler in care apa sa fie incalzita de centrala.M-am gindit ca-mi trebuie o vana cu 3 cai si boilerul.Apa din boiler sa fie incalzita de circuitul de incalzire.Din cite stiu eu sint boilere prevazute cu o serpentina prin care circula agentul termic,in cazul de fata apa sau antigelul,depinde ce este in instalatia de incalzire.Boilerul sa fie dotat cu termostat care sa comande incalzirea apei din boiler si oprirea incalzirii la atingerea temperaturii setate.Ar fi fiabila o astfel de investitie?Centrala pe care o am s-ar preta la asa ceva?Sau sint centrale special construite pentru asa ceva.

O seara buna sa aveti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

4

• nelu F

1

• Spitfire

1

• mario_xx

1

Top autori în acest subiect

Boilerul pentru centrala termica sau cel termoelectric se racordeaza asemenea unui calorifer.Serpentina e o simpla teava- termostatul, dupa caz, functioneaza doar pe partea electrica.

Link spre comentariu

Care-i motivul unei asemenea ciudatenii? la ce v-ar folosi? Nu scoate centrala termica apa calda, la temperatura constanta?

In urma unei discutii cu un coleg,acesta mi-a spus ca a vazut la cineva o centrala de apartament la care avea racordat un boiler.Punindu-i aceeasi intrebare pe care mi-ati pus-o si dvs,acesta mi-a spus ca cel cu centrala a facut "artificiul "respectiv pentru a face economie la gaz.Initial mi s-a parut o idee buna, dar acum ma intreb, daca chiar este asa de buna.Analizind mai in detaliu, am constatat ca investitia nu se justifica,fiind mult prea mare fata de economiile preconizate si de care nu sint foarte sigur.

Link spre comentariu

Boilerul are avantajul principal ca se poate livra (pe durata de timp limitata de capacitatea boilerului) un debit mai mare de apa calda decat poate furniza o centrala in regim instant si fara variatii mari de temperatura la locurile unde se consuma simultan, dar dupa ce se consuma apa calda trebuie asteptat sa se incalzeasca alta. In regim instant, daca nu se solicita un debit mai mare fata de capacitatea centralei, se poate furniza apa calda non-stop. Cu boiler economie de gaz nu se face pentru ca trebuie mentinuta temperatura apei in boiler si cand nu este folosita apa calda.

Serpentina boilerului se poate conecta (cu adaptari) in locul intrarii/ iesirii schimbatorului secundar in placi (din ce am vazut pe internet centrala ar fi dotata ca asa ceva) iar comanda termostatului trebuie conectata in locul comenzii traductorului de debit apa calda. Nu cred ca e simplu de facut adaptarea.

Link spre comentariu

Bine-nteles ca nici o modificare nu este simpla si parerea mea e ca mai bine las centrala asa cum e.De fapt nu m-am gindit niciodata serios sa fac lucrul asta.La prima vedere, am crezut ca e o grozavie sa racordezi un boiler la centrala,dar analizind mai in profunzime lucrurile,am constatat ca nu fac mare brinza.

Link spre comentariu

acesta mi-a spus ca cel cu centrala a facut "artificiul "respectiv pentru a face economie la gaz.

Economie la gaz, nu. Evitarea dusurilor "scotiene" sau asteptarea a 30 secunde pana "vine apa calda" da.

Fiecare situatie este cu avantaje si dezavantaje.

Parerea mea, lasa centrala asa, nu se merita. 

Link spre comentariu

.........................................................................................................................

Parerea mea, lasa centrala asa, nu se merita. 

Asa cum am mai spus,am renuntat la intentia de a racorda un boiler la centrala.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări