florind Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Am un tv Arctic sasiu E1. Este aproape nou. Tv-ul merge, dar culorile sunt gresite de parca ar fi magnetizat tubul. Am incercat sa-l demagnetizez cu o scula ce nu a dat gres niciodata, dar fara succes. PTC-ul este bun. Imaginea este trapezoidala, ondulata pe partea dreapta. Deasemenea dimensiunea imaginii pe orizontala variaza. Tensiunile sunt bune pe barele de alimentare. Stie cineva ce ar putea fi? Eu suspectez tubul. Multumesc. Cu stima Florin Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Pune o poza sa vedem imaginea. Link spre comentariu
florind Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Iata o poza. Daca mai trebuie mai fac si altele. Bara de jos trebuia sa fie toata roz, dar ea este in 3 culori. De fapt tot ecranul este impartit in cele 3 culori din poza . Sa nu mai vorbim de geometrie. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 dupa cum arata imaginea.....aveti condul de 100 micro la 400 volti cu probleme....schimbati-l si mai discutam.....condul de la intrare dupa puntea redresoare spor si bafta Link spre comentariu
mariantoader82 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Posibil sa fi cazut televizorul si sa miscat bobinele de deflexie. Link spre comentariu
39 ADR Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Reglati bobina de deflexie (in fata) Link spre comentariu
florind Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Am schimbat condul de 100 micro/ 400V, dar fara rezultat. Posibil sa fi cazut tv-ul, dar bobinele de deflexie nu s-au miscat sunt foarte bine prinse. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Ce treaba are co dul de 100uF cu petele de culoare.Hai sa fim serioși.Ori foarte magnetizat ori deplasata masca perforată. Link spre comentariu
VALENTIN STANCU Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Verificati bobina de demagnetizare, daca este buna atunci schimbati bobina de deflexie. Link spre comentariu
florind Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Condul l-am schimbat asa de fenta, stiam ca nu e de acolo pentru ca am 308V pe el, dar am zis ca poate? Inclin sa cred ca Dan Cod are dreptate.Cred ca masca tubului e deformata. Daca ar fi fost magnetizata s-ar fi demagnetizat cu ce i-am dat eu. Magnetizarea ar explica amestecul culorilor, dar nu si geometria imaginii. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Nici deflexia nu are nici o treaba cu petele. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Am un tv Arctic sasiu E1. Este aproape nou. Tv-ul merge, dar culorile sunt gresite de parca ar fi magnetizat tubul. Am incercat sa-l demagnetizez cu o scula ce nu a dat gres niciodata, dar fara succes. PTC-ul este bun. Imaginea este trapezoidala, ondulata pe partea dreapta. Deasemenea dimensiunea imaginii pe orizontala variaza. Tensiunile sunt bune pe barele de alimentare. Stie cineva ce ar putea fi? Eu suspectez tubul. Multumesc. Cu stima Florin Bobina de deflexie orizontala are spire in scurt circuit. Se scoate cu grija de pe gatul tubului si se verifica vizual unde este carbonizata, apoi se curata si se indeparteaza spirele din zona afectata si se izoleaza cu nitrolac. Daca ai o alta bobina o, poti inlocui dar sunt probleme cu reglajul culorilor, trebuie sa ai un generator de mira care sa genereze linii verticale si orizontale ca sa faci un reglaj precis. Editat Ianuarie 19, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Dupa ce schimbati tubul mai povestim! Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Daca la imaginea din poza are spire in scurt eu o mănânc Link spre comentariu
Fulgerik Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Păstrez opinia, imagine deformată cu denaturare culori înseamnă bobina deflexie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum