Vizitator fbgm Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Am un radiator termic (primit de la cineva), problema este ca avea cablul de alimentare "carpit" cu banda izolatoare si in zona aceea se incingea rau de tot. Cablul original a fost legat de alt cablu din cate vad, e mai inchis la culoare. L-am desfacut acolo sa-l repar ca doar is mester , am dezlegat firele (3 la numar), le-am legat la loc si izolat. Se incinge la fel (cablul) dar parca nu mai incalzeste la fel de tare (radiatorul), poate mi se pare doar. Daca incurcam firele la legare mai mergea oare? Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 pune-ti cablu cu fire sectiunea 3x1,5mm din radiator (posibil cu papuci)pana la un stecher bun(capetele de la fire cositorite) si nu o sa m-ai existe probleme. impamantarea este cablul galben-verzui,maro= nul,albastru= faza. de aceste doua din urma nu se tine cont daca aveti o impamantare. apropos: NU V-A JUCATI CU IMPROVIZATII! pericol de electrocutare,foc. Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 (editat) pune-ti cablu cu fire sectiunea 3x1,5mm din radiator (posibil cu papuci)pana la un stecher bun(capetele de la fire cositorite) si nu o sa m-ai existe probleme. impamantarea este cablul galben-verzui,maro= nul,albastru= faza. de aceste doua din urma nu se tine cont daca aveti o impamantare. apropos: NU V-A JUCATI CU IMPROVIZATII! pericol de electrocutare,foc. In mod normal e exact invers, adica maro la faza si albastru la nul. Nu are importanta in cazul de fata, dar e bine de tinut minte. Si la capatul cu stecheru, capetele unui conductor litat nu se cositoresc, ci se folosesc pini de capat sertizati corespunzator. Sectiunea conductoarelor se aleg in functie de puterea consumata de aparatul in cauza. Chiar dvs scrieti cu rosu mai sus sa nu se joace cu improvizatii, desi ati recomandat cateva, una din ele chiar grava. Editat Ianuarie 20, 2015 de djlove Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Se pot cositori la capete, daca se face cum trebuie, fara cantitati exagerate de fludor. Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 (editat) In mod normal e exact invers, adica maro la faza si albastru la nul. Nu are importanta in cazul de fata, dar e bine de tinut minte. Si la capatul cu stecheru, capetele unui conductor litat nu se cositoresc, ci se folosesc pini de capat sertizati corespunzator. Sectiunea conductoarelor se aleg in functie de puterea consumata de aparatul in cauza. Chiar dvs scrieti cu rosu mai sus sa nu se joace cu improvizatii, desi ati recomandat cateva, una din ele chiar grava. hop,sare si replica.... " Chiar dvs scrieti cu rosu mai sus sa nu se joace cu improvizatii, desi ati recomandat cateva, una din ele chiar grava."....care-i aceea? si mai stiu asa: la o instalatie electrica conforma rosu= faza,negru=nul,gaben verzui= impamantare. "Sectiunea conductoarelor se aleg in functie de puterea consumata de aparatul in cauza"... la o putere de aprox.2,5kw(rezistiv) este numai bun cel de 1,5mm2. crede-ti ca firele in perete sunt mai groase?Am gasit si de 1mm2 la radiatoare de 2,5kw . sertizarea nu este la indemana oricui,cel mai indicat si repede de facut este sa cositoreasca capetele.este mai bun sa le introduca in stecher asa simplu?Daca la terminalele alimentarii nu exista contact perfect poate sa puna si fir de 6mm2 ca tot se topeste cablul,stecherul,priza etc... Editat Ianuarie 21, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum