Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VU-Metru cu LM3915 60dB

Postări Recomandate

• Răspunsuri 138
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

nu va suparati pe mine de zic , daca acest comentariu nu este bun , imi asum toate problemele , dar nu inteleg de ce sunt 8 pagini numai despre un vu-metru de 20 de etaje? si zeci de scheme pe topic ??

1) scheme bune de vumetre de toate natiile gasesti in sectiunea de vu-metre http://www.elforum.info/topic/2076-scheme-de-vu-metre/

2) daca nu crezi ca sunt bune schemele de acolo desi ma indoiesc , ia datasheeturile de la fiecare integrat pe care l-ai mentionat si experimenteaza 

uite exemplu de lm3915 http://html.alldatasheet.com/html-pdf/8899/NSC/LM3915/365/9/LM3915.html

adica multe informatii ......pentru un amarat de vu-metru de 20 de nivele cu amaratul lm3915

Link spre comentariu

Pentru ca asa sint eu, mai al dreacu Posted Image, si vreau ca fiecare montaj pe care il fac sa fie personalizat, nu sa fac scheme asa cum le gasesc pe net fara sa le inteleg. Cu ce te deranjeaza pe tine ca sint multe pagini ? Nu te obliga nimeni sa le citesti.

Observ ca tot ce fac eu e "AMARAT" ! Posted Image

Am facut amplificator, a zis lumea ca e amarat... am facut vu-metru, a zis lumea ca e amarat... am facut cutie de expunere UV, iar e amarata si aia.... Toate sint amarate frate ! Posted Image Chiar si eu insumi sint amarat.... ca asa mi-a zis Sharky intr-un post, cica "ce-l bagati in seama pe AMARATul asta"....  Moare lumea de ciuda ca sint eu bagat in seama si nu e ea....

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

nu ma intelege gresit , eu nu te-am facut amarat sau intr-un nici in alt fel  , am spus de vumetru asta , bun il vrei personalizat , ok , dar cat de personalizat poti sa il faci folosind integratele LM3914-LM3015-LM3916

problema la tiparire , Adminul rog sa stearga mesajele scrise aiurea, nu se poate scrie un alt mesaj decat la 10 sec. la mine a dat 20 de mesaje direct. nu a fost nimic cu intentie ,

acum sa revenim , daca tot il vrei personalizat , fa un circuit cu un pic sau un atmel si il faci cum vrei tu 

Link spre comentariu

@Dudi, FELICITARILE mele !, pentru proiectarea cablajului. Imi place foarte mult, mai ales ca este facut cu SMD-uri.

Daca tie iti place cum functioneaza aceasta strutzo-camila, adica aceasta combinatie nefericita 3915 + 3916, (ca sa nu te mai superi, am spus NEFERICITA si nu AMARATA), totul este OK, important e ca iti place tie si te multumeste, parerea noastra a celorlalti, nu mai conteaza.

Am spus ce am spus mai sus, in urma vizionarii acelui clip postat de tine in care am vazut cum functioneaza, mie unul, personal nu imi place deloc, este lipsit de dinamica, este lent, puturos, mai puturos decat un VUmetru analog (cu ace).

Ma repet, inca o data felicitarile mele pentru cablaj !.

Sper sa ne pui si o poza cu el, dupa ce il realizezi practic.

Stima.

Link spre comentariu

Ti se pare lent si lipsit de dinamica pentru ca e logaritmic. Oricum, pentru mine, functia lui primara nu este de joc de lumini ci de masurare a semnalului care intra in amplificator. Combinatia asta de 3915+3916 e cea mai buna dintre toate combinatiile cu LM. Cu doua 3915 e si mai lipsit de dinamica iar cu doua 3914 are doar 26 dB.

Arata-mi un vu-metru de 40dB cu 20 leduri care e mai dinamic ca asta si pe ala il fac.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări