Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VU-Metru cu LM3915 60dB

Postări Recomandate

• Răspunsuri 138
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu e treaba mea să explic , poate un moderator îți va spune mai multe . De la un număr de postări ( 1000 sau 2000, nu știu exact  ) primești automat titlul de Membru avansat . Nici mie personal nu mi se pare OK dar se practică și pe alte forumuri .

Link spre comentariu

acum cu scuze de rigoare ma refeream doar la faptul ca posteaza subiecte la nivel industrial precum dnul.dudicoff si multe fara noima si ma intreb prin ce criterii au fost avansati la rangul de membru avansat?nu ar trebui mai intai sa se tina cont de calitatea si de inportanta postarilor?

Ce nu-ti convine ma si tie ????? CE AM POSTAT AIUREA ????

Vreau sa fac un vu-metru, si fiind primul pe care il fac in viata mea am deschis acest subiect unde vreau sa intreb despre neclaritatile pe care le am in legatura cu acest integrat. Ce e in neregula ???

Va place sa va bagati in seama dar nu stiti sa dati un raspuns constructiv.

Link spre comentariu

Pentru UDAR.

"@Eugen Chirila

O singura mențiune , LM3915 este tot logaritmic. LM3914 este liniar. Vorba cuiva , dacă studiai puțin data sheet-ul...."

Pentru ca am fost foarte interesat de aceste circuite, am studiat in amanunt datasheet-urile, si dupa parerea mea "neavizata, de membru incepator" sustin ca LM 3915 este liniar cu praguri din 3 in 3 dB, daca gresesc te rog sa ma corectezi.

Pentru Dudikoff.

Dupa cum ai postat, asa ai primit raspunsurile.

Da recunosc, am fost putin arogant, dar ti-am dat si cateva informatii si explicatii concrete, asta daca ai citit cu atentie postarile mele si bineinteles daca ai inteles ceva din ele.

Despre postarile in bataie de joc, sunt exact asa cum ai deschis si tratat tu subiectul acestui topic, in bataie de joc.

In rest "SUCCESURI" nebanuite in continuare, "TUTULOR".

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu
The LM3915 is a monolithic integrated circuit that senses
analog voltage levels and drives ten LEDs, LCDs or vacuum
fluorescent displays, providing a logarithmic 3 dB/step ana-
log display. One pin changes the display from a bar graph to
a moving dot display. LED current drive is regulated and
programmable, eliminating the need for current limiting re-
sistors. The whole display system can operate from a single

supply as low as 3V or as high as 25V

Este un pasaj din pdf-ul integratului, si este cat se poate de normal sa fie asa, insasi castigul in decibeli reprezinta de fapt un logaritm Adb=20logAxv, astfel incat intr-adevar integratul este logaritmic.

PS: Dudi, in locul tau n-as intretine polemicile, daca te consideri mai bun ca si om decat celalalt atunci tu vei evita sa raspunzi in acelasi mod.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări