Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum vi se pare Fujifilm FinePix X10 ?

cristian1961

Postări Recomandate

Cum vi se pare obiectul ? Imi trebuie unul sa fac poze bune de la 20-30cm .Vreau sa il folosesc in loc de scaner care sunt o farza totala. Asta pare a avea un senzor mai mare si un obiectiv cit de cit . Nici pret mare nu pot da, ca nu sunt profesionist

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian1961

7

• tinel

3

• one

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Aparatul pare foarte bun, teoretic ar merge, mai ales ca are ISO mare, inseamna ca teoretic ai putea sa reduci diafragma la minim, pentru profunzime de camp maxima.

Eu am facut mii de fotografii la revistele mele, transformandu-mi colectia in una virtuala, cu o camera de 6Mpixeli.

Tine cont ca la fotografierea de la 20-30cm o foaie de tip A4 vei avea cam 10% distanta mai mare la marginea foii decat in centru, deci nu poti focaliza teoretic simultan si in centru si pe margini. Trebuie vazut cum lucreaza camera asta in modul macro, caci doar asa poti focaliza sub 50cm.

De ce zici ca scannerele sunt varza? Un scanner de 4800dpi (economic) are o rezolutie pentru A4 cam de 464 Mpixeli !!! Profunzimea culorilor pana la 48bit, modalitati scanare rapida la 300dpi...

Eu am folosit camera pentru ca era mai rapida, dar ca si calitate, nu se compara cu un scanner...

Editat de one
Link spre comentariu

Camera pe super macro merge de la 1cm. Mie nu imi plac scanerele .Am avut un Benq si acum am un Canon CanoScan LiDE 20 Flatbed cu CCD 600x1200 48bit/24 extern. Au viteza mica . La 600dpi nu e aproape nici o diferenta ca la 300dpi , doar scaneaza mult mai incet,aceles scanuri de proasta calitate .Nu pot astepta 30-60 sec la o pagina. Mai am unul cu 1200x1200 Laser Brother DCP-8085DN, aceias poveste. Ma rog asta merge ceva mai bine si mai repede cam 20 sec la pagina pe rezolutie mare. Plus profunzimea este foarte mica . La cotor unde cartea nu sta lipita de geam invariabil apare negru. Ca sa scot asta trebuie perlucrata, alt timp pierdut. Am inteles ca cele cu senzor Cmos au profunzime mai buna . Nu m-am mai riscat ca unul e min 300lei . si nu merita .

Aparatul foto face o poza la 1 sec . Mai mult dureaza sa intorc pagina.

Am un nicon coolpix L25 cu care am facut teste , se vede aproape multumitor .Dar senzorul e foarte mic 1/3". am avut un L16 care avea senzor de 1/2,5" si se vedea mult mai bine.

Fujifilm FinePix X10 are senzor de 2/3" mult mai mai mare si un obiectiv serios. Zoomul este manual cea ce imi convine, doar autofocusul si restul sunt automate. L16 avea zoom electric si am facut gresala sa il dau unui amic care mi l-a blocat . A ajuns direct la gunoi.

Singurul avantaj al scanerului este ca imaginea nu are distorsiuni geometrice. Dar pentru calitate foarte buna scanerul costa o caruta de bani . Am to studiat unul serios e in jur de 2500 lei si peste. Mult peste ce pot eu platii . Si nici nu merita in regim de amator.

Link spre comentariu
Vizitator paull

Poti folosi un stativ pentru macro https://www.google.ro/search?q=stativ+macro+foto&espv=2&biw=1034&bih=593&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=U4u9VMrzEsT4UpS0hKgJ&ved=0CAYQ_AUoAQ

Tipul de senzor n-are treaba cu campul de profunzime,fie CMOS ori CCD.

Pentru calitate optima ,nu seta ISO foarte mare(compensezi prin timpul de expunere) si nu inchide diafragma la maxim.

Ideal ar fi de la jumatatea valorii pana la penultima.

Link spre comentariu

Cristian, scanezi in PDF si apoi combini toate fisierele. Faci crop (pe toate, sau numai pare si apoi impare) si scapi de partea inegrita de la cotor.30 secunde e OK pentru orice scanner. Mai repede... e un vis frumos.Scanatul e ca pescuitul... :ras: ca nu stii ce iese decat dupa ce ai pierdut vremea.

Link spre comentariu

@Tipul de senzor n-are treaba cu campul de profunzime,fie CMOS ori CCD.@ .

Chestia asta am gasit-o pe net la discutii despre scanere . Cum netul e plin de tot felul de ciudatenii am tratat-o cu rezerva de rigoare.

Stativul e un vis .Si asa am depasit bugetul .O sa folosesc un stativ imtrovizat .Am un scaunel de 30cm inaltime si prind aparatul cu o placa de el . Sa vad ce surub de prindere are . Aste sunt in inci. La L25 gasisem un surub adecvat.

Multumesc thunderer asa este cum zici. Hi hi .

Link spre comentariu

Suruburile pt. trepied sau stativ sunt stas 1/4'', deci ar trebui sa se potriveasca .Nu inteleg: ai bani de Fuji X10 si n-ai bani de stativ sau trepied ?Cu un trepied obisnuit de 50-70 de lei + Fuji 6500 eu am fotocopiat colectia mea de Tehnium fara nici o pb.Saptamana trecuta am vazut in targ un trepied zdravan la 30 de lei (negociabil) care avea posibilitatea de montare inversa a coloanei centrale .Poate gasesti ceva de genul asta,desi cred ca si un trepied obisnuit poate fi usor modificat .

Link spre comentariu

Nu stiam cit e un trepied. Oricum toata treaba a cazut . Nu se mai gaseste aparatul pe nicaieri. Mi-au zis ca nu mai e pe stoc. Am ramas cu visele. La aparatul tau zoomul era manual ? Mie nu imi plac astea cu zoom cu motor , e ceva in plus de stricat. Am pati-o cu celalalt aparat.

Link spre comentariu

Multumesc, am sa vad, trebuie sa regindesc toata strategia. Pe mine nu mai intereseaza filmul in mod special, ci doar poze bune de aproape.

Chestia e ca ce am vazut, la banii mei, nu au un obiectiv de soi, asta avea un obiectiv foarte bun pentru senzorul respectiv. Daca nu ai obiectiv bun, degeaba senzorul e bun . Si vad ca multe au senzor cit de cit dar cu obiectiv varza. Eu am facut destul de multe fotografii clasice pe vemuri si cam stiu cum sta treaba.

Am multe chestii de scanat si cu scanerul nu le dovedesc nici in mileniul viitor. Cu aparatul, sa zic ca imi ia 5-7 sec pe pagina cu tot cu dat foaia, e altceva. Plus ca aparatele au reglaje automate mult mai bune, practic doar apesi pe buton . Economisesti mult timp.

Editat de cristian1961
Link spre comentariu

Poate gasesti la cineva sa incerci un s6500...are un obiectiv f bine corectat , cu macro si supermacro (la 1 cm),senzorul e mai mare decat la compacte .Si eu ,cu ceva ani in urma m-am ocupat cu fotografia ,atat ca profesionist ,cat si ca artist fotograf , trimitand fotografii la expozitii.Am ramas la ap asta de vreo 5 ani, desi e cam incomod de carat prin munti cand plec in vacanta.

Editat de tinel
Link spre comentariu

Multumes , daca as gasii unul ca asta sh la 400 bun, ar fi ceva. Pacat ca are doar 6mp senzorul, ca altfel este destul de mare. Chestia e ca eu nu pot umbla ca sa caut un alta.

Link spre comentariu

Vreau sa il folosesc in loc de scaner care sunt o farza totala.

Daca va ajunge A4: Minolta C35. Nu-i nici farsa, nici varza. Dar e rapid, poate converti direct în format pdf (standard si compact), le stocheaza direct pe memorie externa (USB) si va înlocuieste imprimanta si faxul. Si nici cerneala care sa se usuce n-are.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări