Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pret strung SP80

chas3

Postări Recomandate

Care ar fi pretul "corect" pentru un SP80?Da, stiu, depinde de starea lui, sa zicem unul mediocru. Cat despre accesorii, sa presupunem ca nu ar avea nimic in afara de un universal cu 3 bacuri si papusa mobila, fara banc/pensete si alte chestii. Intreb ca tot imi pierd vremea cautand unul, insa, poate sunt eu prea zgarcit, dar numai de preturi de genul 1k euro gasesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chas3

7

• Swat Cat

1

• radu cnc

1

• DanuAL

1

Top autori în acest subiect

Care ar fi pretul "corect" pentru un SP80?

sa presupunem ca nu ar avea nimic in afara de un universal cu 3 bacuri si papusa mobila, fara banc/pensete si alte chestii.

Intre 1500-2000ron, maxim, daca arata bine, nu pete de rugina, zgarieturi pe batiu, nu suruburi indoite, blocate. Daca are rugina si alte alea mai mult de 1000ron eu nu as da pe el. Parerea mea!

Editat de DanuAL
Link spre comentariu

Ma gandeam ca sunt eu prea zgarcit. Sub 3000 RON nu am gasit inca. M-am lovit si de anunturi foarte vechi de prin 2010-2012 cu preturi intre 1000-2000 RON pentru cele care aratau ok macar in poze, dar mai nou vad ca e considerat piesa de valoare. La 3000-4000 RON cat vad ca se cere, poti bine mersi sa iei o chinezarie - nu prea cred ca sunt SP80-uri de vanzare in stare mai buna decat o chinezarie noua.

Link spre comentariu

Nu se poate compara un SP80 cu chinezariile actuale. SP80-ul a fost construit pentru productie, piese de mecanica fina pe cand chinezariile sunt contruite pentru hobby.

Eu nu stiu vreun strung chinezesc care ss fie folosit asa cum a fost cumparat, toate trebuie puse temeinic la punct si tot nu te poti baza pe ele.

Asta este parerea mea...

Link spre comentariu

Vorbim de un strung cu x ani vechime, utilizat in cine stie ce fel, apoi stocat sau de obicei lasat sa zaca pe undeva. Sa fim seriosi, oricat ar fi fost facut cu simtul raspunderii, orice utilaj are o durata de viata si o mentenanta necesara. Apreciez si eu utilajele si sculele produse inainte de globalizare, insa de la 35 de milioane in sus pentru un SP mi se pare ridicol.Iar de pus la punct, nu am achizitionat nici SP-ul, nici chinezaria, ca sa fac vreo comparatie reala, insa la fel de temeinic trebuie pus la punct si reconditionat SP-ul.O alta observatie ar fi ca din moment ce sunt la vanzare la preturi exagerate, deduc ca sunt cumparatori si lumea da bani pe ele.

Link spre comentariu

Cel mai ieftin SP80 pe care l-am gasit a fost 700 de euro, care ar insemna cam 31.5 milioane. Posibil sa mai negocieze, dar nefiind de prin zona, banii aia ii dau pe transport oricum (si in particular in cazul meu, un convertor pentru trifazic). SP80-ul conteaza la fel de mult ca e batran, pe cat cum a fost folosit, intretinut si stocat tot timpul asta. Faptul ca acum 30 de ani a venit cu pensete pentru precizie, nu iti garanteaza nimic despre starea lui de azi.Strungul Einhell e vreo 22 de milioane in Hornbach parca.Ambele strunguri dupa cumparare trebuie facute bucati si pieptanate. Dupa reasamblare sunt la fel de multe sanse si la unul si la altul sa te lovesti de diverse probleme, mai greu sau mai usor de rezolvat.

Link spre comentariu

Sp 80 am vazut si eu unul,e dragut, nu are distanta intre varfuri suficienta, versiunea romaneasca e cam jalnica, sincer.

are caruciorul masiv, si sasiul, e o scula robusta.

acum sincer, vine partea cu precizia.

am fost la un nene care a lucrat intr-o uzina.

cand am vrut sa verificam si sa desfacem ceva ne-a aratat cum se da cu cicanul in universal.

ASTIA sunt cei care le-au exploatat.

deci mare atentie cand il iei.

Daca are mai mult de 5 sutimi bataie e varza

daca vibreaza postamentul e ceva in neregula.

apoi daca dai banii sa fie pus la punct.

obligatoriu nevopsit. asta ca sa vezi cum a fost intretinut inainte. ala vazut de mine era spoit cu pensula, ce draq, doar ceri bani, nu?

P.S. Jegul ala de strung e pe tocmai si olx la 700 euro.

Problema e ca bate axul ca draq. Adica are ceva, probabil un nene a dat cu ciocanu si a indoit axul.

Altfel cumparam acel strung. Asa ca aveti grija ce cumparati.

Cei care stati la bloc luati scule mici, portabile, compacte.

SP80 e ca masina de cusut cu masa, aia ce se actiona din pedale, deci e ca un banc de lucru cu strung pe el.

Daca stai la curte e ideala, la bloc e naspa.

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Pai cu ce dezavantajeaza ca e cu banc cu tot, daca stai la bloc? In fond trebuie sa il pui pe un banc ca sa il folosesti. Singura problema e ca o buna bucata din banc e ocupata de motor.

Link spre comentariu

Da, ar fi si cel Optimum. De Optimum habar n-am, le tot vad la Rocast, dar habar n-am unde se fac si ce calitate au.Momentan am o oferta pentru un SP80 pentru care trebuie sa rezolv transportul, nefiind din Bucuresti. Sau sa merg pe chinezesc. Alte SP-uri ar fi cel mentionat si "laudat" de Andrei, si inca unul care are nevoie de mult scotch-brite la ce fel arata, desi e in aceeasi bani (30 mil si ceva, pe tocmai parca e listat).

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator radio_blanck

sunt proaspatul posesor al unui strung tos mn80a .asemanator cu SP80..(500euro).cu accesorii si stare 7 din 10 asta din cauza ca eplin de vaselina.Dar va spun cinstit ca nu as da tos-ul nici macar pe proxon pd400 nou

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări