Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Codul rutier

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• 7 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

5

• andiy

4

• yo9hrb

4

• dividivus

4

Top autori în acest subiect

Vizitator chintix

Va salut!Rog mult pe cineva care stie bine, daca este permisa conducerea motocicletelor pana la 125 cc, cu categoria B ?Niste cunostinte mi-au spus ca da! Am cautat mai sus, dar nu am gasit.Multumesc de pe acum !

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

La articolul 118, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:(2) Pentru asigurarea distanței laterale de siguranță, la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducătorii de autovehicule, altele decât cele care se deplasează pe două roți, realizează această manevră prin trecerea peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor pe același sens, cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului atunci când viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel puțin prin încălcarea acestor marcaje atunci când viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h.

Astfel, șoferii care au mai puțin de 50km/h la depășirea unei persoane care se deplasează cu bicicleta sau trotineta vor trebui să depășească axul drumului cu roțile din stânga, iar șoferii care conduc cu mai mult de 50km/h vor trebui sa depășească axul drumului/linia întreruptă cu cel putin jumătate din autovehicul.

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247203

Puteti ramane fara permis daca nu respectati biciclistii in trafic.

Editat de daniels
Link spre comentariu

De unde asta cu ramasul fara permis? Nu reiese din text. Cel mult se permite depasirea pe linie continua, asta zice textul. 

Nu vrea nimeni sa treaca razant de un biciclist, e normal sa se asigure niscai spatiu de securitate pentru biciclist. Oricat ii urâm pe bezmetici si inconstienti, nu ni-i dorim sub roti. 

Link spre comentariu

Bicicliştii care (mai) circulă corect nu pun în pericol circulaţia rutieră şi mai ales nu se pun pe ei în pericol.

Ce te faci nsă cu unii trotinetişti tembeli, am trecut pe lângă unul care circula prin oraş printre maşini, cu o mână pe ghidon şi în cealaltă ţinea telefonul, că era o convorbire pentru care merita să-şi rişte viaţa.....dar poliţia rutieră nu-i vede.

Link spre comentariu

Eu ma gandeam la depasiri. Inainte erau permise depasirile biciclistilor daca nu se depasea axul drumului. Acuma practic esti obligat sa-l depasesti. Practic nu mai poti face triplari sau nu mai poti depasi pe banda continua.

Nu stiu cati dintre politisti stiu de modoficarea asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări