Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Codul rutier

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

5

• andiy

4

• yo9hrb

4

• dividivus

4

Top autori în acest subiect

Damn...numai 20 de puncte....oricum, e o intrebare in testul 1 care nu corespunde ultimei legislatii, pt ca acum se scrie ca viteza trebuie redusa la 30 km/h in localitate si 50 km/h in afara lcoalitatii in loc de reducerea vitezei...deci... :smt003

Link spre comentariu

Sa-l caut eu pe ala vechi al meu. L-am dat pierdut si vreo 6 ani am mers fara :yawinkle: . Asta pentru ca n-am vrut sa-mi fac analizele de sange: am alergie la ace :supz:

Link spre comentariu

Am primit 2 raspunsuri diferite(am intrebat 2 politisti,unul din Ploiesti si unul din Buc) .Cel din Buc!(70km/h deoarece se incadreaza cat B)iar cel din Ploiesti (50km/h deoarece este o utilitara si nu conteaza cat din care face parte) .Mai bine merg cu 50-58km/h si scap de orice problema.

Link spre comentariu

Am primit 2 raspunsuri diferite(am intrebat 2 politisti,unul din Ploiesti si unul din Buc) .Cel din Buc!(70km/h deoarece se incadreaza cat B)iar cel din Ploiesti (50km/h deoarece este o utilitara si nu conteaza cat din care face parte) .Mai bine merg cu 50-58km/h si scap de orice problema.

Raportarea se face la incadrarea drumului si la categoria din care face parte vehicolul.

1. DN1 e drum national, dar nu e drum national european, prin urmare se incadreaza la "celelalte categorii de drumuri".

2. Utilitara ta (dacie?) cred ca e din categoria B (<3500kg)

....viteza maxima e 90 km/h (art.50 alin.(1) lit.a) din OUG195/2002, republicata).

Incerc sa inteleg de unde au reiesit vitezele alea....

:rolleyes:

Imi cer scuze pentru dezinformare. DN1 e drum national european, parte a lui E60 al carui traseu, in tara, este urmatorul: Oradea - Cluj-Napoca - Turda - Tirgu Mures - Brasov - Ploiesti - Bucuresti - Urziceni - Slobozia - Hirsova - Constanta. Prin urmare, poti circula cu 100km/h, conform aceluiasi art.50 alin.(1) lit.a) din OUG195/2002, republicata.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
" ART. 38

Conducatorii vehiculelor, cu exceptia celor trase sau impinse cu mana, instructorii auto atestati sa efectueze instruirea practica a persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere, precum si examinatorul autoritatii competente, in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, sunt obligati sa se supuna testarii aerului expirat si/sau recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea politistului rutier.

"

Poate nu citesc eu bine asta inseamna ca politistu se poate urca baut cu tine la examen si sa te pice? :)))

--------------------------------------------------------------------------------

nu ai citit bine! scrie clar: "precum si examinatorul autoritatii competente"

politistul rutier de care se face vorbire mai sus este un alt coleg (ofiter de regula) care va testa acoolemia politistului examinator in caz de accident in timpul examenului. si asta te asigur a se face de fiecare data daca se produce vreun accident cat de marunt ar fi

Link spre comentariu

imi spune si mie cineva care este diferenta intre art. 99 (1).10 si art 100. (1).9??? din noua lege?ca eu nu m-am prins.

99/1/10. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a lasa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, cand drumul are o singura banda;10/1/9. nerespectarea obligatiei de a circula pe un singur sir, indiferent de directia de deplasare, intr-o intersectie in care circula si tramvaie si de a lasa liber traseul tramvaiului atunci cand spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua siruriBanda= marcata ca atare; sir= atunci cind un SENS de circulatie este nemarcat cu 2 benzi dar pot circula in acelasi sens doua masini paralele.In apropierea intersectiilor NEDIRIJATE se foloseste notiunea de sir, de regula.
Link spre comentariu

Raportarea se face la incadrarea drumului si la categoria din care face parte vehicolul.

1. DN1 e drum national, dar nu e drum national european, prin urmare se incadreaza la "celelalte categorii de drumuri".

2. Utilitara ta (dacie?) cred ca e din categoria B (<3500kg)

....viteza maxima e 90 km/h (art.50 alin.(1) lit.a) din OUG195/2002, republicata).

Incerc sa inteleg de unde au reiesit vitezele alea....

:rolleyes:Exemplu : Loc Romanesti, ai acel panou ,respectiv 70km/h si 50km/h . Am ales 58km/h

Imi cer scuze pentru dezinformare. DN1 e drum national european, parte a lui E60 al carui traseu, in tara, este urmatorul: Oradea - Cluj-Napoca - Turda - Tirgu Mures - Brasov - Ploiesti - Bucuresti - Urziceni - Slobozia - Hirsova - Constanta. Prin urmare, poti circula cu 100km/h, conform aceluiasi art.50 alin.(1) lit.a) din OUG195/2002, republicata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări