Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

atentie la PIC-urile chinezesti!

ardiles

Postări Recomandate

io cred ca am fost destul de explicit, pe un program facut de cineva care chiar cu asta se ocupa, este programator de meserie, pe un hardware gandit, tot de el, singurele chestii schimbate la hardware-ul respectiv: microcontroelrul! am montat dintre cele cumparate din china...

cine nu ma crede, ii urez noroc la utilizarea microcontrolerelor din china...

io nu voi mai cumpara astfel de componente de la ei.

se pare ca incercarea de a face bine, s-a transformat in rau pentru mine....nu inteleg de ce unii CIUDATI, ma considera ciudat ca am constata o chestie ciudata?

Link spre comentariu

Am cumparat de la miva... (629/975) si de pe ebay PIC-uri si nu am avut probleme atata timp cat hardware-ul/software-ul erau corect realizate. E adevarat ca unele de la miv... aveau niste probleme la valoarea oscal (aiurea sau nu o puteam rescrie) dar nu bateau campii la executia programului.

Ardiles daca zici ca ai pus pic "original" si pic "fake" pe acelasi hardware (identic pcb + componente) si cu acelasi soft (hex 1:1) atunci ai avut ghinion si la chestii ce doresti sa le comercializezi nu e bine sa te zgarcesti.

Link spre comentariu

Nici eu nu agreez controlerele luate de pe ebay/aliexpress, probleme de genul "software halt" am avut pe pic-uri cat si pe arm-uri . Dupa ce am schimbat cu piese farnel si cu acelasi hex, montajele functionau ireprosabil

Link spre comentariu

Eu inca nu am avut probleme cu micro luate de pe ebay dar mi se pare foarte posibil.

Am contrazis un coleg care spunea de circuitele ftdi ca noul driver distruge circuitele contrafacute, apoi s-a intamplat sa mi se blocheze unul dupa update si acum sunt mai atent inainte de a contrazice.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

n-am gasit...

nici macar fisierul PICkit2.ini....

sa te apuci sa declari ca anumite PIC-uri sunt falsificate pentru ca nu fac ce banuiesti tu ca trebuie sa faca , iar tu habar sa nu ai sa citesti ID-ul unui PIC,

este deja exagerat.

citi ani ai ?

Editat de Vezi Muti
Link spre comentariu
http://m.radiokot.ru/forum/viewtopic.php?f=58&t=113104http://pickit2.ru/doku.php/разные.хитростиhttp://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit%202%20Readme%20v2-61-00%20(a).txtPickit2.ini se afla de obicei unde e si programul pickit2v2.exe (probabil program files)Iar cum se editeaza un fisier nu este cazul sa explic daca nu stiti mai bine sa nu faceti.Apare afisat dupa "Checksum" (doar fupa ce REVS: Y e in ini)
Link spre comentariu

Pic-ul non chinezesc, cel care banuiesc ca se programeaza normal, are acelasi devID si revID ca cel chinezesc?

Nu am inteles: ce ID are cel chinezesc?

Editat de Vezi Muti
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări