seichter Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Va salut, am cumparat o barca Dickie 40Mhz fara telecomanda,am desfacut-o,am mai curatat una alta,am verificat motorul si servomotor cirma si functioneaza(dezlipit firele de pe placa de comanda si alimentate direct,am modul PWM de verificat servo). Ambele sunt ok,pe ebay am gasit si cumparat o telecomanda Dickie 40 Mhz(10 euro) dar e de masinuta. Desigur ca nu "se inteleg"insa ce pot face in cazul asta? Am desfacut telecomanda,si am vazut ca are si cuart de 40.68Mhz dar si o bobina semireglabila. Pe placa de la barca nu am vazut cuart,doar bobine semireglabile. Pe modulul barcii scrie numarul modulului 40006 iar cel al telecomenzii este 27012,deci clar ca is necompatibile. Cum as putea sa le fac sa se "inteleaga"? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Cu ce integrat este echipata placa de la barcuta? Daca frecventele sunt identice dar integratele nu sunt "pereche TX/RX" nu o sa functioneze? Link spre comentariu
seichter Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Integratele sunt diferite. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Daca nu sunt compatibile circuitele emitatorului si receptorului, nu ai ce sa-i faci chiar daca sunt pe aceeasi frecventa purtatoare. Link spre comentariu
seichter Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 ramine sa gasesc modulul pereche al telecomenzii,adica masinuta Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Este posibil ca integratele sa fie pereche deoarece pe ele scrie TX-2 si RX-2. Codul de pe al doilea rand nu stiu ce reprezinta dar poti cauta catalogul pentru tx-2/rx-2 si "sari" peste partea radio pentru a verifica "compatibilitatea" intre cele doua integrate. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Daca activezi emisia, ai ceva pe pinul 3 (SI) al lui Rx2? Daca deconectezi emitatorul si receptorul, poti conecta direct pin 8 Tx in pin 3 Rx ca sa vezi daca e perechea encoder-decoder sau modulele RF. Ai certitudinea ca ambele sunt 40MHz? Poate ai Tx pe 40 si Rx pe 27.Ambele chipuri (vezi datasheet) au un semireglabil care stabileste frecventa de oscilatie a chipului. Nu are de a face cu modulul RF ci doar e o baza de timp pentru comunicatie. Nu-l atinge pana nu stabilesti ca frecventele RF sunt OK.N-am lucrat cu aceste chipuri dar seamana cu Holtek. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Cred ca asta e schema: http://www.dz3w.com/diycn/rc/123340.html Link spre comentariu
Vizitator akrodyne Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Daca activezi emisia, ai ceva pe pinul 3 (SI) al lui Rx2? pe pinul 3-RX2 default sunt 2.4V fata de GND,daca actionez la telecomanda oricare din pirghii,pinul 3-RX2 cade in 1.8-2V si apoi revine la 2.4V. Deci modulele comunica intre ele...dar... Daca activezi emisia, ai ceva pe pinul 3 (SI) al lui Rx2?pe pinul 3-RX2 default sunt 2.4V fata de GND,daca actionez la telecomanda oricare din pirghii,pinul 3-RX2 cade in 1.8-2V si apoi revine la 2.4V.Deci modulele comunica intre ele...dar... Studiind schema data de tine si cele spuse,am actionat: 270k are rezistorul de oscilatie la TX-2 si la RX-2 e 180,deci adaugat 100K serie si voila,totul merge. Dau o bere virtuala Link spre comentariu
Vizitator akrodyne Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 verificat in piscina,functioneaza,deci 28 Ron barca si 10 euro telecomanda. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Sa o stapanesti sanatos!Berea o beau mai tarziu, ca-s la munca acuma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum