Florian Ciobanu Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 salutari domnilor, ati mai construit careva sursa asta?(http://sergiols.blogspot.ro/search/label/Digital-Power-Supply), eu am ceva probleme cu ea, ar mai fi cineva interesat de asa ceva? ma poate ajuta cineva sa o termin? m-ar interesa si cresterea curentului macar la 3 amperi si a tensiunii la 30volti DigitalPowerSupply-esq.pdf Link spre comentariu
alibiduda Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Uite aici ceva aproape identic http://circuitdiagram.net/0-24vdc-digital-pic-power-supply.html, ce probleme ai cu ea? Si eu sunt interesat sa fac asa ceva. 1 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 nu pot regla tensiunea decat intre 3-14 volti si asta cu salturi bruste, aleatorii, eu am dat vina pe encoder sau pe cablajul procesorului ca mi se pare tare ciudat cum e proiectat, deocamdata nu am avut timp sa reproiectez cablajul, La probe mi s-a fript si un processor si nu pot sa-mi dau seama de ce, am banuit ca tot din cauza cablajului, acum sunt cu reamenajarea spatiului de lucru dar dupa ce termin, reproiectez cablajul si-l mai incerc odata, am procesoare 16f877 in capsule tqfp si plcc dil. Tot ce am facut de la felix a functionat ireprosabil inclusive incarcatorul universal de care sunt foarte multumit. Dupa cat ma pricep eu in microC am vazut ca merge si cu encoder de la cass-uri auto. Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Poti incepe prin a verifica tensiunea la intrarile comparatorului ic1A sa nu depaseasca 5v . Verifica tensiunea pe traseul A/D_TENSION acolo supectez motivul pt care s-a ars microcontrolerul. Daca sunt ok verifica daca diodele D1 D3 D4 si D5 sunt montate corect si generatorul de curent constant format din Q4. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2015 am reproiectat cablajul pt procesor, am 16f877 si tqfp si plcc, deocamdata dil nu mai am si nu vreau sa mai dau bani pe el, maine o sa-l si fac, dupa echipare o sa pun diode zenner(4v7) pe A/D TENSION si A/D CORRIENTE ca fiu sigur ca nu depaseste 5v, Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Nu stiu daca spun o prostie dar cred ca poti incerca sursa fara microcontroler, cel putin partea analogica. Conectezi un 2 porentiometre legata la 5v pe R11 si pe R10 cel putin asa cred ca poti verfica daca totul e ok. In cablajul tau nu vad operationalul , nu e complet ? Eventual pune si layout-ul componentelor pt ca prima vedere imi pare ca contine multe greseli. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) operationalul este pe placa de "forta", si fara placa de comenzi tot 14volti scotea, dupa parerea mea ar fi trebuit sa scoata mai mult(ceva mai putin de tensiunea de intrare) Editat Februarie 2, 2015 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Eu zic sa verifici bine cablajul din cate vad eu sunt ceva greseli la conexiunile intre microprocesor si LCD ce sti poate s-au strecurat si in partea de forta.. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 am probat partea de forta si dupa ce am schimbat operationalul acum daca modific tensiunile pe control_tension si corte_corriente intre 0 si 5 v si schimba si tensiunea la iesire intre 1 si aproximativ 19v, am deocamdata 17 Vac la intrare, pana sa schimb operationalul nu se modifica in momentul care modificam tensiunea pe corte _corriente, acum sunt curios de ce nu se schimba pe iesire de la 0 la 19v, cu celalat 324 pleca de la 0v. Am trafo pentru ea de 24v/6 amperi dar e in carcasa in care o voi monta si nu prea e loc pe masa. Acum e alta , daca dau comanda pt Fan nu pleaca la maxim, doar cu turatie mica, preobabil bc548 o fi vreo chinezarie dar asta e ultima treaba care ma doare. Mersi pentru idei, cand va fi gata si vo fi multumit cum merge te anunt, tinem legatura. Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Schema asta se bazeaza pe dioda D9 pentru a putea ca operationalul sa lucreze pana la 0v. Daca ai conectat un potentiometru pentru a furniza tensiunea 0-5v asigura-te ca e legat intre 5v si masa virtuala a montajului adica pe anodul lui D9 nu la pinul 11 al lui LM324. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 placa cu procesorul "functioneaza", apare ce trebuie pe lcd dar cand pun mana pe placa - fara sa ating ceva trasee incepe sa bip-uie si se depladeaza cursorul haotic pe ecran, o sa incerc sa schimb conzii de pe quart, oricum e gata cablajul pentru plcc si vreau sa vad daca face tot la fel, o sa incerc sa alimentez placa cu procesorul si separat sa vad daca face la fel. Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Ce cablaj ai folosit ? Dupa cum am spus mai sus cablajul in versiunea qfp contine greseli . Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 am remediat problemele la toate versiunile plcc-tqfp-dil, am facut cu plcc, acum ma apuc sa-l echipez, in postul de mai sus era vorba de cablajul original Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 in legatura cu conexiunea la lcd, nu este nimic gresit, modelul asta are coneziunile asa: anod-catod-gnd-vcc-v0-rs-r/w-e-....... si mai departe la standard, e acelas lcd de la proiectul lui felix, si la incarcatorul universal tot din astea a pus, e la fel ca cel de la telefoanele publice. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 am facut placa cu procesorul , asta merge bine dar nu-mi arata tensiunea de pe iesire, dar pot regla tensiunea, imi arata curentul corect, cred ca nu e bun operationalul pentru ca este recuperate, cumpar maine altul nou. pun si cateva poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum