Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCALZIRE AER CONDITIONAT


Vizitator buga stevan

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    7

  • elmar

    3

  • hobbysat

    3

  • vera

    2

Top autori în acest subiect

Vizitator buga stevan

DA DAR M-AM GANDIT CA AR FI MAI ECONOMIC SA-L PROGRAMEZ LA 30 GRADE SI SAI PUN UN O PRIZA TERMOSTAT.

CARE SA O REGLEZ LA TEMPERATURA DORITA.PE MOTIV CA SUFLA UN AER CALDUT.

ADICA MA GANDESC CA EL CONSUMA ATUNCI CAND MERGE COMPRESORUL?

DACA AR SUFLA DOAR AER FOARTE CALD!SI AR AJUNGE MA RAPID LA TEMPERATURA DORITA, DACA AR AVEA TERMOSTAT AR OPRI A.C.SI ATUNCI COMPRESORU POATE AR FI MAI PUTIN SOLICITAT DECAT SA SUFLE APROAPE IN CONTINU UN AER APROAPE CA DLOC CALD!?

SPER CA ATI INTELES CE VREAU SA SPUN

Link spre comentariu

Nu castigi nimic in plus montandu-i alt termostat, mai mult il incurci fiindca temperatura maxima pe care o da mai depinde si de cea externa.Sunt aici fenomene mai complexe decat la o centrala termica...

Link spre comentariu

mai bine ai cumpara o aeroterma si sa ii pui acest termostat...dar economie la curent nu vei face nici asa...caldura se produce cu un consum mare de energie electrica ! daca vrei sa stai in frig ...si sa faci economie....tu decizi!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator buga stevan

EU SUNT MULTUMIT DE CALDURA CARE O DA,DECI INCALZSEC LA MANSARDA APROAPE 40 MP.

DOUA CAMERE DE 4*3.6 HOLUL PE CARE ESTE INSTALAT SI IN BAIE NU AM CALDURA PENTRU CA TIN USA INCHISA.

DECFI CU GRRE COZY DE 12000000 BTU INCALZESC ACEASTA SUPRAFATA SI CONSUMA LA VRIO 400 KW IN PLUS FATA DE RESTUL CONSUMATORILOR DIN CASA.

Link spre comentariu

ok! atunci care-i problema ? (daca spuneti ca sunteti multumit ...aveti caldura pe masura consumului!)

si un un mic sfat...nu mai scrieti(numai) cu litere mari(MAJUSCULE) ...in "limbaj de net " inseamna ca strigati la noi!

Link spre comentariu

 Atentie folosirea sistemul de aer conditionat sub temperatura de 5 grade celsius duce la defectarea acestuia.

In mare, da, ca ingheata condensul de pe unitatea exterioara si crapa (la propriu, se fisureaza!)

Acum depinde ce protectii are aparatul, poate are senzor de temperatura si opreste compresoul la temperaturi prea mici.

Am inteles ca unele modele au o rezistenta pt prevenirea inghetului unitatii exterioare. Si, evident, consuma mai mult de la priza, dar merg si la temperaturi mai mici.

Link spre comentariu
Vizitator buga stevan

Eu am citit undeva pe alt forum pe cineva ce incalzestevo cladire mare doar cu aparate de ac.si ca de exemplu facea fata si la tempetaturi sub -20 c.Eu deacolo mam inspirat avand in vedere cai mamsarda si vara trebuie clima.

Link spre comentariu

In alte locuri pe planeta exista unitati A/C facute sa lucreze si la -50C. Ma indoiesc ca in Europa cumperi unitati rezidentiale la -20C. Poate nici comerciale/industriale, decat in aplicatii speciale.Ideea cu aeroterma e solutia cea mai ieftina si cu sanse minime de distrugere a aparaturii. Crezi ca acel compresor rezista in regim ON-OFF dupa cum vrea un simplu termostat? Pune-o sa sufle unde ai tu nevoie, inainte sa se treaca acea caldura prin acoperis, sa nu dai banii degeaba.Eu n-am inteles ce ziceai mai sus cu 12 milioane de BTU. Probabil din cauza majusculelor.

Editat de thunderer
Link spre comentariu
Vizitator buga stevan

ok.am gresit trebuia sa scriu12000 btu.aia este o formalitate.

insa vreau sa va dau informatia originala deunde m-am inspirat.

 andy66, on 17th December 2009, 20:14, said:

INCALZIREA CU AER CONDITIONAT ESTE O SOLUTIE FOARTE BUNA CU CONDITIA CA ACESTA SA FIE INVERTER!MAI DEVREME CINEVA SPUNEA DE UN DAIKIN INVERTER. ALA CHIAR INCALZESTE SI RACESTE FOARTE IEFTIN SI BINE, DAR NU ESTE AER CONDITIONAT ATENTIE!EU AM O CLADIRE DE 5 ETAJE SI 750 MP INCALZITA EXCLUSIV CU 11 INVERTERE PANASONIC DE 12000 BTU. MERG CONTINUU DE 4 ANI FARA NICI O OPRIRE, SETATE PE AUTO. IARNA INCALZESC, VARA RACESC. NU AM NICI O ALTA SURSA DE INCALZIRE. TEMPERATURA ESTE CONSTANTA 25 GRADE. CONSUMUL CEL MAI MARE PE RACIRE IN VARA 2009 A FOST 500 LEI/LUNA. CONSUMUL LA INCALZIRE CEL MAI MARE A FOST IN DECEMBRIE2008-IANUARIE 2009 - 1500 LEI/LUNA TOATA CLADIREA, IN CONDITIILE IN CARE JUMATATE DIN PERETI SUNT STICLA, ADICA PIERDERI ENORME DE CALDURA!EXISTA O MARE DIFERENTA INTRE UN AER CONDITIONAT SI UN AER CONDITIONAT TIP INVERTER:1. UN INVERTER ESTE MULT MAI SCUMP DECAT UN AC NORMAL2. CONSUMUL DE CURENT ELECTRIC ESTE APROAPE LA JUMATATE LA O PUTERE TERMICA SIMILARA3. POATE FUNCTIONA FARA PROBLEME LA TEMPERATURI DE PANA LA -30 GRADE, TEMPERATURI LA CARE GAZUL INGHEATA PE CONDUCTA!4. ESTE FOARTE SILENTIOS, NICI NU ITI DAI SEAMA CA FUNCTIONEAZA5. NU PRODUCE SOCURI DE TENSIUNE LA PORNIRE6. COMPRESORUL FUNCTIONEAZA PE CURENT CONTINUU, NU PE ALTERNATIV SI ARE VITEZA VARIABILA, ASTFEL POATE MENTINE TEMPERATURA CONSTANTA. COMPRESORUL NU SE MAI OPRESTE CA IN CAZUL AC CLASIC, ACESTA REGLANDU-SE IN FUNCTIE DE TEMPERATURA EXTERIOARA SI INTERIOARA MENTINAND TEMPERATURA PERFECT CONSTANTA.7. ARE PUTERE VARIABILA. UN INVERTER DE 12000 BTU POATE VARIA PUTEREA INTRE 500BTU SI 18000 BTU IN FUNCTIE DE NECESITATI. CONSUMUL DE CURENT ELECTRIC VARIAZA INTRE 300 W/ORA PANA LA MAXIM 1200 W/ORA LA PUTEREA MAXIMA.LE FOLOSESC DE 4 ANI SI NU S-A STRICAT NICI UNUL IN CONDITIILE IN CARE FUNCTIONEAZA NON-STOP 365 ZILE / AN, 24 ORE / ZIINTR-O NOAPTE CIND TEMPERATURA ESTERIOARA ERA DE -20 GRADE, AM MASURAT TEMPERATURA AERULUI LA IESIREA DIN UNITATEA INTERIOARA SI ERA DE +45 GRADE! ASA CA INCALZESTE BINE!EU CONSIDER CA ESTE O ALEGERE FOARTE BUNA. DACA PUNEAM CENTRALA PE GAZE MA COSTA 1 MILIARD DE LEI, ASA AM CHELTUIT DOAR 300 MILIOANE, SI COSTURILE SUNT MAI MICI DECAT LA GAZE. NU AM NEVOIE DE AUTORIZARI ISCIR IN FIECARE AN CARE COSTA (PENTRU CA DEPASEAN 75 KV PE CENTRALA), NU AM BOMBA IN CASA, SI AM SI RACIRE VARA. IAR CU DIFERENTA DE 700 MILIOANE PLATESC CURENTUL ELECTRIC O GRAMADA DE ANI. PENTRU APA CALDA FOLOSESC 3 BOILERE ELECTRICE DE 100L.
 
 
Link spre comentariu

SUPER!Si probabil respectivul e  vanzator de asa ceva.Daca tot esti amator de astfel de chestii uite ce am am gasit,o sa te ajute sa economisesti substantial :

''Printr-o montare simpla si rapida a modulelor #####, se poate face o reducere reala a consumului de curent cu valori de pana la 25%, media fiind de 17% acest lucu depinzand de mai multi factori.
Sistemele ####, optimizeaza circulatia curentului electric prin circuitele sale prin micsorarea rezistentei de inaintare a electronilor si evitarea transformarii ei in caldura
."Am pus ### pentru a nu fi considerata reclama,dar la o cautare simpla pe google o sa gasesti multe tipuri de astfel de dispozitive.Poate ca inseriind mai multe dispozitive de genul asta electronii nu o sa mai intampine nici o rezistenta la inaintare si costurile o sa fie infime.Daca nu vrei asa ceva,cauta pe forumuri cat adevar e in cele gasite sau intreaba-te de ce marea majoritate au centrale pe gaz si nu pe curent sau de ce nu folosesc aerul conditionat pentru incalzirea locuintei.

Succes.

Link spre comentariu
Vizitator buga stevan

ok eu sunt deacord ca modulele ####sunt niste tepe pentru laici.

ok nu sunt nici eu vreun destept,dara de exemplu in casa de jos am vrio 50 mp

care o incalzesc cu un convector pe gaz de 5 kw

fata de apartamentul lu soramia care are cam aceeasi dimensiune si se incalzeste cu centrala pe gas,

eu consum aproape pe jumatate fata de dansa.

deci ambele apartamente sunt la curte comuna,al meu este in forma de patrat si convectorul este pe un perete exterior

in functie de bariera aer cald/aer rece!

apartamentu lu sorumia este in forma dreptumgiulara 13 lungime 4 latime.deci bucatarie,hol,camera,camera,baie.

vreau sa spun ca incalzirea cu aer conditionat este dificila din cauza unitatilor interioare  pentru ca deobicei exista doar una si intrebarea este daca o instalezi intro camera,binenteles ca nu o sa incalzeasca si camera de alaturi si bucataria......

la mine unitatea e pe hol si bate direct in usile celor doua camere care sunt una langa cealalta si stau tot timpul deschise.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări