Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit intrare osciloscop

nimeni_altci

Postări Recomandate

Impedanta de intrare in "comutator" este impedanta de iesire din etajul anterior comutatorului. Impedanta de iesire a "comutatorului" este reprezentata de impedanta de intrare a etajului care il succede.

Altfel spus, daca la intrarea in comutator ai un adaptor de impedanta de la 50 ohm la 1Mohm, atunci impedanta de intrare in comutator este de 1Mohm. Pe aceeasi logica, daca la iesirea din comutator ai un etaj in grila comuna cu JFET (impedanta scazuta) atunci impedanta de iesire va fi aceeasi cu impedanta de intrare a etajului cu JFET (undeva in jur de 50-300 ohm, nu intru mai mult in detalii) Si uite asa apare o dezadaptare. Atentie la rezistenta de conductie a comutatorului, de 125 ohmi.

Link spre comentariu

Am reusit sa realizez schema "finala" a intrarii. Ce parere aveti? Dezavantajul ei e ca nu pot obtine un gain unitar(minim 2). Operationalul scoate la iesire maxim 3V, deci pot intra in el cu maxim 1.5 .Mentionez ca am folosit AD8055, nu 8031.

post-195068-0-37092100-1424372084_thumb.png

Link spre comentariu

Impedanta de intrare in "comutator" este impedanta de iesire din etajul anterior comutatorului. Impedanta de iesire a "comutatorului" este reprezentata de impedanta de intrare a etajului care il succede.

Altfel spus, daca la intrarea in comutator ai un adaptor de impedanta de la 50 ohm la 1Mohm, atunci impedanta de intrare in comutator este de 1Mohm. Pe aceeasi logica, daca la iesirea din comutator ai un etaj in grila comuna cu JFET (impedanta scazuta) atunci impedanta de iesire va fi aceeasi cu impedanta de intrare a etajului cu JFET (undeva in jur de 50-300 ohm, nu intru mai mult in detalii) Si uite asa apare o dezadaptare. Atentie la rezistenta de conductie a comutatorului, de 125 ohmi.

Nico, imi mai poti spune te rog care e rezistenta pentru contactul deschis al MUX? Multumesc frumos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări