Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

manual comparator RLC E0710

Vizitator serrie9

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lulu

2

Hi!Nu am auzit de puntea romaneasca RLC E0710, ci de puntea RLC E0711. Pentru puntea E0711 am manualul de utilizare al producatorului si evident ,daca va intereseaza, va pot ajuta. Inteleg ca aveti 3 punti RLC. Nu vindeti una din ele? Sunt operationale?Lulu

Link spre comentariu
Vizitator serrie9

nu stiu daca functioneza corect....o sa pun niste poze....daca imi poti spune cateva metode de verificare(ca sa fiu sigur ca nu iti vand stricaciuni) as putea vinde una..sau doua :tonqe: leam recuperat dintr-un lab de la faculta(propuse pt casare)pastram legatura

Link spre comentariu

Serrie9, cateva sfaturi pentru verificarea puntii digitale RLC E711/E710(?):1. La punerea in priza si apasarea comutatorului POWER puntea va afisa cca 10 secunde urmatoarea secventa: toate segmentele si diodele LED aprinse, mesaje IEC 625, adrese corespunzatoare in hexa si apoi va trece la modul selectat.2. Setati din taste urmatoarele reglaje ale puntii: 1Khz, SER, LOCAL, C-D, MAN, gama 2 si la borna +I trebuie sa gasiti: F=1Khz si U= 0,6Vvv.3. Uniti borna +I cu +U si -U cu -I si intre bornele unite puneti o rezistenta de 100 ohm. Setati din tastatura R, LOCAL, AUTO, SER, 1KHzEste bine ca inainte sa puneti puntea in priza sa verifici sigurantele si apoi placile de circuit plus curatirea contactele tastaturilor. Ptr a avea acces trebuie sa demontati suruburile care tin piciorusele de sprijin din capacul spate si apoi puteti trage spre inapoi capacul dreptunghiular de sus al cutiei. Dupa indepartarea capacului de sus aveti acces la toate placile plantate vertical in socluri. Prima placa verticala, numarata de la masca frontala spre spate, este placa P2 ( pe placi gasiti numerele gravate) si ultima, langa redresor este P6. Sunt f importante placa P2 si P3 ( convertoare analog/digitale), placa P5 (procesorul Z80). Frecventa de masurare este obtinuta din frecventa de tact a lui Z80 divizata pana la 1Khz, respectiv 100 Hz. Curatati cu fluid antioxidant ( tetraclorura de carbon, etc) tastaturile si conectorii placilor.Daca puntea nu a fost folosita mult timp, te rog sa fii extrem de prudent inaintea conectarii la retea. Verifica cu un ohmetru daca cu butonul POWER apasat gasesti pe stecherul de retea rezistenta primara a transformatorului. Mi s-a intamplat ca, la prima conectare a unor aparate IEMI fabricate prin anii 80, sa se incinga si sa curga continutul condensatorul nepolarizat de 100n al filtrului de retea. Deci f multa atentie!Astept vesti, Lulu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări