cristian1961 Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Ti-am zis eu mergi ochiometric pe 20A/mm2 .Iti calculezi sectiunea de cupru a cablului tau in mm2 si inmultesti cu 20A .Asta ar cam fi curentul care il duce cablul fara incazire exagerata maxim 1min . Deci pentru 2000A iti trebuie 100mm2 minim. cablul daca e din mai multe fire il torsadezi si asa bobinezi cu el .5 spire ar putea fi deajuns. Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 mi-am cumparat azi un cablu cu 4 conductori total 132mmp, este prea puternic pt aparat tras tabla? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Este numai bun, totuși să nu exagerezi cu numărul de spire că vei da găuri în table în loc să le sudezi :rade:Dai inițial un număr mai mare de spire și testezi funcționarea, apoi dacă e prea mare vei scoate din ele. Editat Ianuarie 25, 2015 de validae Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 eu nu vreau sa sudez cu el, vreau sa fac spotter pt indreptat, cred ca o sa fie prea puternic, o sa verific astazi Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Și spotterul tot niște suduri face, dar mai slabe, cât să poată trage de tablă fără să se desprindă prea ușor.De aceea am zis că trebuie tatonată valoarea tensiunii secundare, prin probe. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Masinariile astea de fabrica au reglajul curentului in primar , prin 2 tiristori antiparalel . Prin comanda lor poti face cam orice ... regimuri diferite , temporizari , pulse , pante de urcare si coborare a curentului etc . ... Mai greu cu nr . de spire in secundar ... la curentii acestia depinde mult de " traseu " , care nu e mereu acelasi , calitatea suprafetei unde se pune clestele de masa , a triunghiurilor si prizei lor la pistol , a suprafetei tablei de tras ... se impune oarece reglaj " fin " . Parerea mea , m - am jucat cu asa ceva ... Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 am facut o proba azi, cu un traf mai mic de la un amplificator behringer ep2500 putere traf 1000-2000w nu stiu exact, am bobinat cateva spire 5.6v, fir de 8mm diametru 50.24 mmp, lipeste bine dar cu fier, dar cu cupru nu prea mai mult incalzeste o fi prea gros capatul? sau sa din cauza pt ca aveam 4m de fir si se pierde pe traseu?? Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Fire cit mai scurte , cit sa poti lucra , altfel la curentul ala pierzi tot pe traseu. Acum depine si cit scoate traful ,curent prea mare pui fire putin mai lungi, sau faci reglaj cum zice dl. Gauss. Am pescuit zile trecute schema asta de la rusi .Poate iti e de folos. Schematic diagram of the current controller of the welding transformer:VT1, VT2 -P416VS1, VS2 - E122-25-3C1, C2 - 0.1 uF 400R1, R2 - 200R3, R4 - 220R5, R6 - 1kR7 - 68 ohms Power control occurs during tripping on a periodic fixed time interval of the primary winding of the welding transformer for each half cycle of current. Average current value decreases. Basic elements controller (SCRs) and includes oppositely parallel. They alternately opened current pulses generated by transistors VT1, VT2.When the network controller thyristor both closed, the capacitors C1 and C2 begin to be charged through a variable resistor R7. Once the voltage on one of the capacitors reaches the avalanche breakdown voltage of the transistor, the latter opens and current flows through the discharge capacitor connected thereto. After the transistor is opened and an appropriate thyristor which connects the load to the network.Changing the resistance of resistor R7 can be controlled thyristors time from start to end of half cycle, which in turn leads to a change in the total current in the primary winding of the welding transformer T1. Am pus articolul original .Il traduci cu google in engleza .E mai bine decit in romana direct. Scuz elucrez la ceva si nu pot sa ma rup prea mult. Dar cred ca va descurcati. Самодельные сварочные аппараты.doc Editat Ianuarie 25, 2015 de cristian1961 Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 ce piese ar trebui pt schema? Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 ce piese ar trebui pt schema? Citeste documentul atasat ,chiar vrei deagata. Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Ceva foarte simplu care functioneaza la mine de 4-5-6 ani...tiristorii=63A triacul =10A Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 nu te supara nu vreau sa mai iau avertisment din cauza ta, dar dm Cristian postase doar postase doar schema cum este si sus fara nici valoare a pieselor, dupa ce am intrebat ce piese ar trebui a modificat postul, in fine. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 nu te supara nu vreau sa mai iau avertisment din cauza ta, dar dm Cristian postase doar postase doar schema cum este si sus fara nici valoare a pieselor, dupa ce am intrebat ce piese ar trebui a modificat postul, in fine. Da si sub schema a postat si intreg articolul de unde a luat schema,iar deasupra schemei a scris: "Am pus articolul original .Il traduci cu google in engleza .E mai bine decit in romana direct. Scuz elucrez la ceva si nu pot sa ma rup prea mult. Dar cred ca va descurcati." In articol scrie tot : Рис. 20. Принципиальная схема регулятора тока сварочного трансформатора: VT1, VT2 -П416 VS1, VS2 - Е122-25-3 С1, С2 - 0,1 мкФ 400 В R1, R2 - 200 R3, R4 - 220 R5, R6 - 1 кОм R7 - 68 кОм Link spre comentariu
catabest24 Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 nu era trecut dupa ce la am intrebat atunci a editat din nou, in fine nu conteaza asta raspunde doar la subiect nu sa faci posturi, daca sti ceva despre ele astept sa-mi scri cu drag. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 27, 2015 Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 Scuze, eu sunt de vina , am pus chema in viteza, nu am observat ca sunt sunt doua poze una cu schema si una cu piesele linga. Apoi mi-am dat seama si am luat de pe net intreg articolul ca sa fie mai clar. Nu mai stiu linkul dar cred ca nu mai era ceva la obiectul discutiei acolo. Si schema cu triace e foarte buna, numai ca trebuie si o rezistenta in serie cu grilele tiristoarelor. Altfel curentul instantaneu e prea mare. Poate sa nu se intimple nimic sau pot crapa pisele in timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum