Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Salutare, Am o rugaminte; Zilele astea am achizitionat pentru o locatie speciala, o pereche de incinte Sony, de aprox. 1975... Vreau sa achizitionez un amp. Sony TA-1630, care sa intre in poveste. Acest amp. este in momentul asta de gasit, si mi-a placut foarte mult. Vanez si un amplituner, tot din epoca aia, dar n-am gasit nimic, cel putin deocamdata... A avut cineva pe mana acest TA-1630... ? Ce imi puteti spune despre el? Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Mai mult decît ce se vede, nu cred că poate spune cineva, e un model de la baza gamei, putere mică, lipsă protecţii, doar siguranţe. Posibil să-i trebuiască o renovare serioasă. Editat Ianuarie 17, 2015 de zal Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Este un model cu o estetică superbă ! Felicitari pentru inițiativa ! Încearcă pe ebay .com sau .de , acolo exista mai multe sanse . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Vanez si un amplituner, tot din epoca aia, dar n-am gasit nimic, cel putin deocamdata... Dacă ai noroc, găseşti ceva ca ăsta, din aceeaşi gamă cu ampliful, seria din anul următor, 1976. La seriile astea, pe lîngă culoarea de bază a măştii argintie şi mai rar aurie, există una foarte rară, verde pal. Editat Ianuarie 17, 2015 de zal Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Schema ofera performante foarte bune pentru epoca anilor '70 si exceptionale comparativ cu " concurenta " chinezeasca , indoneziana , malyesiana sau filipineza din prezent ... Proiectul a fost realizat la SONY USA ... ca fapt deosebit , nu l-au intrebat pe userul paralimpic sau pe greierasul ce parere au si ca urmare au montat in intrarea etajului final un tranzistor dublu , avand beta egal si cuplati termic perfect ... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Un amplif asemănător ca putere dar cu cîteva avantaje constructive în plus şi care mi-a plăcut pe vremuri e TA-11. Are acelaşi gabarit şi în plus are vu-metre şi chiar un preu de microfon, căci tocmai inventaseră japonezii karaoke-le. E foarte uşor de reparat în caz de nevoie. http://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?f=74&t=3352&start=10 ................ Dacă totuşi prima alegere rămîne TA-1630, există şi varianta OEM ptr Germania, Wega V3640-2, absolut identic, mai puţin aspectul prusac. ................ P.S. 2SA884 e o pereche de trz în aceeaşi capsulă tip integrat, dar nu sînt pe acelaşi cip şi a fost proiectat ptr radiofrecvenţă. L-am găsit doar în două amplifuri din acea perioadă, ulterior s-a renunţat la el în favoarea altora de la Mitsubishi, asta ptr corectarea începătorilor. Am o pereche la colecţie. Editat Ianuarie 17, 2015 de zal Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Interesant ... varianta pentru Germania este mai evoluata : Cu exceptia circuitului de protectie + mute si a finalului complementar , schema este Electromures 2x15W ! Ai dreacu Sony / WEGA astia , au furat munca si sudoarea poporului din RSR ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Multumesc mult de raspunsuri, o sa mai sap putin prin site-urile de vanzari, sa vad ce mai gasesc pe langa 1630, care-i de la 270 la 350 ron. Incerc sa gasesc un amplituner totusi, ar merge seara la un Magic FM... va spun ce gasesc... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Atenţie că colegul Victoraş te îndrumă pe căi greşite, intenţionat sau nu, schema de mai sus e de la alt model de amplif (TA-3650). ................. Fie vorba între noi, sînt supraevaluate aceste amplifuri ieftine la data producerii lor, se profită de curentul vintage ce face ravagii printre amatori. E aiurea să coste cît un radio pe lămpi dinainte de al doilea război mondial. Eu nu aş da mai mult de 100 lei pe aşa ceva, ca radio da, opţiunile în plus merită. Mai caută şi prin tîrg, oferta e variabilă. Link spre comentariu
Bitza85 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Daca doriti cred ca inca mai este la vanzare un Sony TA -3200 F.Atasez o poza sa vedeti despre ce vb Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Colegu' are dreptate , ultima schema prezentata de mine este chiar de la varianta mentionata mai sus . Din viteza , am incurcat " borcanele " , imi cer scuze pentru posibila inducere in eroare ... dar se mentine afirmatia ca este o varianta mai evoluata . Comentariile pe tema acestei scheme ar trebui sa fie o de fapt o discutie didactica pe o schema istorica , din care cei interesati pot trage anumite concluzii ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 @Bitza85; Multumesc, dar, din pacate imi doresc ceva cu lemn, si dincolo de asta nu admit probleme estetice, de nici un fel. Poate doar extrem de putin vizibile... in general sunt foarte atent cu ce cumpar, si gasesc logica un a cumpara piese aproape ca noi, pentru pastrare. @victor/Zal; Incintele sunt foarte misto estetic, dar, ca performante, desi suna extrem de placut, nu-s foarte puternice. Nici macar puternice... sunt undeva spre nivelul 20W. La un 350 ron maxim, daca arata impecabil, suna cum ar trebui sa sune o piesa d-asta, si n-are interventii de macelar, n-am ce sa-i cer in plus... Candva, intr-un viitor, o sa-mi satisfac aroganta de a cumpara ceva gen SS-G7, ca de G9 n-am... Acolo da, o sa fie de discutat pe parte de performante ale amplificatorului. Acolo nu mai e de glumit. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Cam greu, aproape imposibil de găsit ceva vechi de 3-4 decenii ca scos din cutie. Cît despre lateralele din lemn, multe amplifuri le-au avut prevăzute doar ptr a satisface cerinţele de lăţime canadiene, iar variantele celelalte le-au avut doar opţional în acei ani şi s-au pierdut o parte din ele. Mie nu mi-ar fi greu să fac unele dacă aş vrea neapărat ca ampliful să arate cum îmi doresc. Link spre comentariu
adrian_p68 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Pentru ,,nomikos'' Pretul e destul de marisor (incluzind transportul in UK). Arata bine. Pe langa asta pe mine ma mai costa si transportul catre RO 1,5 £/kg. http://www.ebay.co.uk/itm/vintage-sony-ta-1630-amplifier-integrated-stereo-1970s-retro-/201265297750?pt=UK_Sound_Vision_Vintage_Separates&hash=item2edc58b956 Editat Ianuarie 19, 2015 de adrian_p68 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Imi bag bani pe PayPal, si cred ca ma bag si eu... desi n-am mai participat la licitatii, si nu stiu exact ce si cum. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum