Vizitator iii Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Cii156 CR100 902sint niste diode mari din aparat cel mai probabil american, cumparat de Ceausu inainte de a ne parasi, diodele au marcat pe eleCii156 CR100 902se prea poate sa fie componente militare americane, date nu gasesc pe internet si am cautat in fel si chip. sint bune, dar as vrea sa stiu parametrii, ca sa stiu la ce sa le folosesc. imi pare rau sa le arunc, dar daca musai trebe sa le arunc, le arunc. apelez aici la cei ce au lucrat poate cu asa ceva. o sursa de putere in comutatie, cu 8 tranzistoare pe radiator, 2n5038, si linga fiecare tranzistor o dioda barosana cu codul specificat mai sus. cunoaste cineva niste parametrii, sau o sursa de informare?clar sint diode! Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 CR100 902 , sigur nu'i thyristor ? http://www.datasheetarchive.com/dlmain/Databooks-5/Document23841.pdf Link spre comentariu
Vizitator iii Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 multumesc de buna intentie, dar SIGUR nu e tiristor. fisierul acela il gasisem si eu, si asum ca trebuie sa fie o conexiune tehnologica pe undeva. dar bucatile mele au doar doua elemente metalice separate de izolator, sint ca aspect diode. ca inauntru o fi cine stie ce suparare de tiristor transformat intr-o dioda... dar nu cred. mai degraba codurile indica o conexiune tehnologica... sint niste diode suficient de mari ca sa-mi pun problema utilitatii lor. cine stie, poate chiar sint bune la ceva! Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 In majoritatea aplicatiilor de putere tiristoarele ultrarapide aveau conectata in antiparalel si o dioda. Mai apoi aceasta a fost integrata direct in capsula tiristorului. Uneori marcajul diodei "imprumuta" codul tiristorului plus un prefix/sufix. Ce ai tu acolo sunt diode ultrarapide capabile sa suporte curenti respectabili in impuls singular. Daca chiar te intereseaza, cauta niste note de aplicatie cu CR100-X02, si uita-te dupa dioda paralel. Diodele tale au fost gandite sa lucreze alaturi de CR100-902 deci te poti astepta sa aiba tensiune inversa de 800V timpi de comutatie de ordinul 15-20us si curent in impuls singular de cca 100A. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Niște poze clare de aproape ar fi mai mult decât utile.... Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Iar inainte sa te hotarasti sa arunci niste "piese vechi" mergi mai intai pe forumul baietilor care restaureaza aparate vechi. Ofera-le lor, cu pret zero plus cost de expeditie. Fa o fapta buna! Diode cu performante comparabile de fabricatie moderna (avalansa controlata) cumperi azi cu 1-2 lei. Baietii aia cauta componentele originale. Tu cere 7 lei, fii bun, nu lacom! Oricum, regula de baza este "Piesele antice nu se arunca!" Link spre comentariu
Vizitator iii Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 impulsul singular de 100A nu este impresionant deloc, dupa standardele actuale. ma intereseaza mai mult curentul continuu ce-l suporta. diodele astea sint la fel de mari ca si capsulele TO-3 ale binecunoscutelor 2N3055. fotografii nu pot sa le fac, caci nu cunosc pe nimeni cu un telefon mobil care sa poata sa faca fotografii fara a ma indatora intr-un fel sau altul cu vreo suta-doua de mii (10-20 lei), chiar si numai pentru o fotografie asta apropo de a face donatii :)inteleg, vrei sa spui ca problema se rezolva inainte ca piesele sa devina antice. adica le distrugi inainte ca timpul sa le dea valoare. asta ca sa glumim putin :)un test distructiv cu una din diode ma gindeam ca as putea face, dar ezit, chiar nu m-as apuca sa le distrug, desi trebuie sa admiti ca uneori cel ce distruge are motive poate chiar mai bune decit cel ce-l dojeneste...si apoi nu e treaba mea sa conserv tocmai eu marturii ale unei culturi destul de straine mie. in vest nimeni nu pastreaza ceva daca nu are promisiunea ca va primi profit pentru asta. nu stiu cum se face ca idealismele sint aruncate la urma unora ca mine, scrie pe fruntea mea fraier? anul trecut am fost jignit repede si dirz de unul pe acest forum, pe care il dojenisem pentru distrugerea unui filtru electromecanic (il distrusese de ciuda ca nu primise un milion pe el). eu nu le distrug din asa motiv, pecuniar. dar la mine ceea ce nu aduce pecuniar SI NICI NU *IMI VORBESTE*, dupa o vreme distrug. in materie de "antichitati" pastrez doar ceea ce vreau sa promovez cultural. revenind la diodele astea, ar face bine sa se dovedeasca utile. ca sigur nu ma intereseaza sa conserv o parte din cultura americana pe socoteala mea. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Cred ca poti folosi linistit diodele acelea pentru a redresa curent alternativ de pana la 20A si frecv. de pana la 50Khz. Link spre comentariu
Vizitator iii Postat Ianuarie 27, 2015 Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 concluzie: analogie tehnologica cu tiristoarele CR100: 50kHz, 800V analogie cu tiristoarele vremii, la aceeasi categorie (dupa aparente): 10A curent continuu deloc impresionant! speram la ceva zeci de amperi acolo, ca o punte chinezeasca de 20A curent continuu, dar continuu de cel mai continu, intelegeti, face 4 lei. e drept ca diodele astea merg la 50kHz, dar nu asta ma interesa. eu caut cumva sa ma apropii de un redresor de sudura. 50kHz? e ca si cum cineva ar vrea sa ma faca sa ma ocup de ceva ce nu intentionam... hmmm... deci trebuie sa iau in considerare propunerea de mai sus. am sa le donez cui ii trebuiesc, platesc eu expeditia. locuiesc intr-o comuna de munte, un riu trece pe aici si curge pe linga un oras la vale. daca le arunc au sa ajunga la cine are nevoie de ele. la primavara, odata cu dezghetul au sa ajunga numai bine pe acolo. cine le vrea, sa le intercepteze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum