Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru boxe

Vizitator CkVara

Postări Recomandate

Vizitator CkVara

Va salut! Sunt nou pe aici si sunt pasionat de muzica... Acum ceva timp cred ca mi-a facut un scurt amplificatorul si mi s-au devalorizat finalii.. I-am schimbat dar am dat de alta problema :( mi se aude mai incet o boxa decat cealalta..... Asta am observat la un eveniment. Poate sa fie din filtru?Astept si parerile voastre! Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• bmwh548

2

• steffy89

1

• marius75

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca finalii se devalorizeaza...pur si simplu i-ai ars...devalorizat s-ar putea doar la magazin sa se intample asta...sa coste mai putin.Da mai multe detalii.In ce fel se aude mai incet?Poate ai ars vreo inalta ceva

Link spre comentariu
Vizitator CkVara

Difuzorul de bass se aude mai incet...poate sa fie ceva la filtru?

Ma gandesc ca difuzorul ori se arde de tot ori nu... Si din amplificator nu este pentru ca mai am unul si face la fel

Link spre comentariu

Adica se auzea mai incet, imediat dupa reparatia amplificatorului? Sau ai reparat, s-a auzit bine o perioada, si apoi...

Luate prin eliminare. Test boxe cu alt amplificator, PE MONO, test amplificatorul tau, cu alte boxe, tot pe mono...

Link spre comentariu

Inlocuiti difurile de bas intre ele, daca problema persista sa nu fie bobina difuzorului arsa jumatate (din cauza ca s-a incins). Nu-i nici scurt in bobina, dar nici dif-ul nu mai este la parametrii initiali. Poate din cauza asta s-au si "devalorizat" finalii (a scazut impedanta pe canalul respectiv)

Editat de marius75
Link spre comentariu

Da, e posibil să fie un scurtcircuit parţial în bobina difului. Mai există şi varianta unei scăderi de amplificare a amplifului final de pe acel canal, fie în toată banda, fie la joase, din cauza uscării unor cond electrolitici în calea de semnal, dar nu ştim despre ce amplif e vorba.

Link spre comentariu

Si din amplificator nu este pentru ca mai am unul si face la fel

Scuze, n-am citit/percutat bucata asta. Daca inversezi boxele/difuzoarele, si problema persista la acelasi, e clar bobina...

Link spre comentariu
Vizitator hellerman

Inainte de toate incearca sa verifici Daca balansul canalelor este corect. Apoi verifica daca in afara finalilor nu s-a mai dus ceva. Si nu in ultimul rand vezi daca finalii sunt corect imperecheati. De ex: daca ti s-a ars finalul pe un canal, fie gasesti unul identic cu cel bun, fie ii inlocuiesti pe amandoi.

Ar mai fi bun un generator de semnal si un osciloscop. Asa se face treaba profi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări