Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema potentiometru

bogdan_2006

Postări Recomandate

EU am o statie de 2X50W (tda1562q) + 150W(da7294) si am 2 potentiometre de volum unul pt fronturi si altul pt subwoofer. vreu ceva care sa controleze volumul si la fronturi si la subwoofer cu un singur potentimetru. ma gandeam la unu cu 2Xstereo adica 4 pentiometre mono peste acelasi ax, chestia e k nu am gasit nicaieri asa ceva, de aia ma gandeam sa folosesc un potentiometru digital kituri stereo se gasesc peste tot, dar tot imi trebuie doua, deci tot trebuie sa controlez din multe butoane volumul. insa la faza as avea o intrebare: daca ar fi sa-mi cumpar 2 kituri, care sa fie in comanda IR (asa ceva am gasit), se poate controla volumu din telecomanda adica un buton up si unu down dar care sa-mi regleze volumu la cele 2 kituri? sper sa intelegi de ce am eu nevoie. multumesc anticipat si astept vesti de la tine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_2006

3

• adi_0106

2

• niq_ro

1

• gaby

1

Top autori în acest subiect

in iasi sunt potentiometri si cu 6 canale (parca am vazut) si inca motorizatetrebuie de avut in vedere si faptul ca cele 3 amplificatoare sa sune liniar la o aceeasi pozitie a cursorului potentiometrului, in caz contrat - aplicatia asta implica si alte montaje car nu fac decat sa complice "jucaria"

Link spre comentariu

asa ceva contin sisteme 5.1 genius si se poate controla liniaritatea din calculator (am placa sunet 5.1) sau din alte 3 potentiometre exact asa cum la sistemul mai sus mentionat, dar nu cred k este necesar asa ceva k eu oricum volumul cand il reglam, rotem butoanele si le pozitionam la fel.

Link spre comentariu

Ai nevoie doar de un pot stereo(dublu),daca faci cam asa:fronturile se leaga normal la cele doua pot., pt. sub folosesti un filtru activ,care are o impedanta mare la intrare si oricum se leaga la ambele canale dupa potentiometre.Chestia e valabila si in cazul in care folosesti un pot electronic comandat si in IR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări