Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio pentru casti

ALEKS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

37

• kappa_ii

12

• Electron

11

• GeX

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am incercat pe 32ohm si functioneaza. Din experienta spun ca merge si cu mini-difuzoare de 8ohm dar se aude foarte incet. Ar trebui sa functioneze si cu casti de 16ohm, umbland la reactia negativa (din potentiometru).ALEKS

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am inceput si eu aceasta jucarie: http://minify.me/?bxahmk

Recunosc, am tras putin cu ochiul la http://hiendking.com/sense-g3-tube-ampl ... -3530.html

Alimentarea este de pe site-ul lui Ciuffoli

Traful este de la Petra, cam marisor dar asta e. Lampile vor fi 6N23P.

Astept sa-mi ajunga cateva piese de la Farnell (niste condensatori) pentru a definitiva lucrarea.

Va rog dati-va cu parerea daca pare ok sau ce s-ar mai putea imbunatati.

Link spre comentariu

Traseele alea sunt cam subtiri la cablaj, in special cele de filamente care trebuie sa tina un curent mai mare decat restul traseelor.Incearca, traseul de anodica, sa-l mai departezi de celelalte ca sa nu ai surprize in caz ca oscileaza amplifu vreodata.

Link spre comentariu

So, azi l-am bagat in priza. Functioneaza superb!Dar... intotdeauna exista un dar. Pentru ca m-a mancat sa ma iau dupa Ciuffoli... Schema lui cu soft-start pe partea de 6,3V se pare ca are o problema. Dioda D1 a pus-o intre baza 2n2904 si Adj in loc de Out. Cu schema lui nu ajunge la 6,3V nici de frica. Sa-i zica cineva va rog. :limb:

Link spre comentariu

Expira edit-ul prea repede :(Abia acum pot aduce o mica contributie acestui minunat forum: schema, cablajul si o mica librarie (contine jack-ul, potentiometrul si soclurile noval putin marite la 20mm diametru).

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Salutare!Vreau sa construiesc si eu acest amplificator si am proiectat un cablaj pentru el. L-am facut un pic mai marisor pentru a asigura racire mai buna si pentru a avea distante mai mari intre trasee. Deoarece nu am gasit o solutie buna pentru a uni traseul de tensiune anodica din stanga cu cel din dreapta, am preferat sa le las asa, urmand ca pe cablajul sursei sa pun doua borne pentru anodica.Va rog sa-mi spuneti daca e corect proiectat si ce imbunatatiri se mai pot aduce.Mentionez ca, componentele pentru reactie nu sunt prezente pe cablaj- ele vor fi pe un cablaj mai auxiliar pe care voi monta si potentiometrele.Cu stima,Palade Vlad.

post-3381-139829361989_thumb.png

Link spre comentariu

dupa mine - nu du filamentele pe cablaj. Foloseste torsadat exterior - se mai aeriseste si montajul si te mai poti juca cu el pentru brum. Sa nu uiti sa il pui la masa cu 100Ohm.Ce e cu buclele alea pe masa ? Sunt intentionate ?Ce e cu al zecelea pin la socluri ?Incearca sa eviti traseele printre pini - sunt pacatoase.succes.

Link spre comentariu

Al zecelea pin la soclu este unul pentru ecranaj- soclurile sunt cu montare pe carcasa si sunt prevazute cu acel pin..Prin bucla de masa, va referiti cumva la acel "inel" pe care l-am facut cu traseul de masa in jurul traseului de intrare? Daca da, sunt intentionate- din cate am citit (tot pe forum) sunt benefice in sensul ca realizeaza o ecranare relativa a traseului de intrare => nu se comporta ca o bucla de masa propriuzisa. Motivul principal pentru care am ales sa le pun a fost pentru a proteja intrarea de eventualele descarcari electrice ce ar putea sa apara (m-am gandit ca daca e sa fie vreo defectiune care ar duce la aparitia unui arc electric, acesta sa nu se realizeze intre anodica si intrare, ci intre anodica si masa). Dar, daca spuneti ca nu au nici un efect benefic, le voi scoate. La fel, voi scoate si filamentele (de la inceput m-am gandit daca sa le pun sau nu pe cablaj).Ce am uitat sa spun in postul anterior este ca, cablajul va fi facut in oglinda iar soclurile vor fi montate practic pe fata cu traseele. Celelalte componente le voi monta pe fata opusa, avand grija sa respect polaritatea condensatorilor.Pentru anodica voi folosi o sursa stabilizata si, cred, intarziere de 15 secunde.Pentru filament voi folos alimentare stabilizata. Va mai fi necesara acea decuplare cu 100 ohmi la masa?Le: atasez varianta modificata a cablajului. Va rog sa-mi spuneti ce modificari mai trebuie facute.

post-3381-139829362184_thumb.png

Link spre comentariu

Scuze pentru postul consecutiv dar...nu imi mai poate da nimeni nici un sfat legat de cablajul proiectat sau de constructia acestui amplificator?La multi ani si un an nou plin de realizari!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări