ALEKS Postat Iulie 26, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2006 Bravo, ai lucrat ingrijit si curat! E frumos si sa te bucuri de sunetul caracteristic lampilor!ALEKS Link spre comentariu
kappa_ii Postat Iulie 26, 2006 Partajează Postat Iulie 26, 2006 vopseaua a fost data cu un srai argintiu Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 27, 2006 Partajează Postat Iulie 27, 2006 Man de fata vorbesc, ai niste liniute acolo, gradatiile si butoanele,, cum le-ai scris? unde le-ai scris ? ca la mine nu am gasit pe nimeni care sa scrie ....... la fel si butoanele parca sunt industriale , am impresia ca aia e o fata de aparat ..... poate ma lamuresti tu ..... Link spre comentariu
kappa_ii Postat Iulie 27, 2006 Partajează Postat Iulie 27, 2006 ai ghicit este o fata de la un fost deckneavind ce face cu el - am folosit ce piese imi erau necesare . Link spre comentariu
Vizitator Tubehead Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Are un sunet interesant si foarte curat. Mersi pt. schema! :yawinkle: Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 21, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2007 Are un sunet interesant si foarte curat. Mersi pt. schema! :yawinkle:Cu placere, ma bucur ca iti place sunetul. skaarj ar fi o idee excelenta sa concateneze unul dintre administratori topicul cu pricina cu acest topic, astfel ar fi un bloc de informatii mult mai compact. ALEKS Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Noroc si bine v-am gasitpentru admini v-as ruga frumos, daca se poate si nu deranjeaza, sa atasati la acest topic (amplif cu tuburi pentru casti) proiectul de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=1 ... sc&start=4multumesc multvaseacu parere de rau iti spun ca nu se poate atasa(si am luat legatura si cu vasile, asta ca sa nu crezi ca nu vreau eu ...); deocamdata ramane asa, asta e dupa proiectul lui Aleks si al tau ramane al tauin orice caz bafta la constructii, cine e interesat (zic eu) poate sa dea un search Link spre comentariu
Mikrosha Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Salutare.De cand am vazut schema Cavalli-Jones de pe site-ul lui ALEKS pot spune ca nu mai am somn. Ma urmareste permanent ideea sa-mi fac si eu unul. Azi am incercat sa fac un canal cu 6N1P sa vad cum suna. Ca sarcina am legat in serie ambele difuzoare de la casti - cca 100 ohmi. Sursa e cam naspa, ca n-am avut filtraj mai bun (47uF+shoc) si se aude putin brum si intermodulatie la frecv joase.NU pot sa cred! Reda pana pe la 15Hz, poate chiar mai jos! Sunetul e incredibil, desi sunt niste casti de doi bani. Nu pot sa cred ca pot sa tina o impedanta de vro 50 omi! Si gainu destul de mare! CUm a zis si Aleks, nu pot sa-i dau la jumate volumu! Oricu, incepe sa distorsioneze abia DUPA ce surzesti sau se ard castile. Adevarata diferenta am simtit-o cand am scos castile din el si le-am bagat direct pe iesirea line. Ce sunet "rece"!Totusi...La impedante mici nu cade cam multa putere pe triodele "finale"? Ca vad ca frige cam tare...desi anodu nu-i rosu. Nu poate sa scurteze viata la tubu final? Oricum, superb proiect! Superb sunet! La iarna, cand o sa am mai mult timp, vreau sa-l fac ca lumea! Ambele canale (logic), cu un corector de ton (schema Marshall, sau James, din Tone Stack Calculator - se gaseste pe net), plus un indicator mai bengos, EM84 sau mai multe beculetze cu neon.Acu...mu mai pot da castile jos! Lampile creeaza dependenta? Link spre comentariu
blackthorium Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Intr-un final am reusit sa finalizez si eu amplificatorul pentru casti dupa schema lui ALEKS. Transformatorul pentru tensiunea anodica scoate 36V AC, apoi urmeaza 2 dublari de tensiune cu condensatori de 220uF, pentru tensiunea de filament am ales o sursa cu LM317 si filtraj de 9400uF (2*4700uF/16V). De brum am scapat utilizand un filtru RC format dintr-un rezistor de 120ohm/2W+220uF/200V. Carcasa este realizata din parchet de 8mm. Castile folosite sunt Sennheiser HD-205 (32 ohm). Am atasat poze cu amplificatorul in diferite etape ale constructiei. Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Va ajunge sus pe Lumea Tuburilor.Felicitari pentru constructie.An nou fericit,ALEKS Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Salutare.L-am terminat si eu. De brum am scapat usor; am gasit in talcioc un condensator de 1200uF (!) la 250V, la doar 3 RON (!!). Am facut o celula de filtraj CRC: C de 1200uF, apoi 1Kom, apoi 220uF. De asemenea am pus o rezistenta intre masa si alimentarea filamentelor. Nici urma de brum! Filamentele se alimenteaza in c.a., old-school. I-am verificat liniaritatea, in sarcina rezistiva de 60 ohmi, cu iesirea la 1V la 1KHz. Destul de bine, are niste puncte in care apar distorsiuni de frecventa (mai ales >10KHz si <300Hz), dar si acestea sunt sub 5%. Rezultat mult mai bun l-am obtinut cu niste casti Sennheiser de 150 ohmi, la care intre 4 Hz si 22 KHz, acul voltmetrului statea nemiscat! Cu niste casti chinezesti cu Z 32 ohmi, pare ca peste 10 KHz tensiunea se dubleaza! (rezonanta?!)Oricum, bestial proiect, felicitari d-lui Aleks pentru idei.Si...Apropo...D-le Aleks, cu toata stima, cand va functiona link-ul cu "Amplificator chitara 40VA"? Am un coleg "chitarist" care ar fi interesat...Macar pentru niste idei... Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Felicitari tuturor si multumesc si eu asemenea. Cat despre E88CC-AAF meritele nu sunt integral ale mele, apartin si lui Alex Cavalli (cu care discutasem intr-un timp despre modificarea cu reactie negativa) si, evident, schema originala a dl. Morgan Jones dupa care ne-am inspirat toti. PS: Link-ul respectiv, referitor la amplificatorul pentru chitara electrica va fi functional complet abea dupa ce voi termina de realizat schemele intr-un program dedicat (OrCAD). Dar schema finalului este dupa cum am prezentat pe site: http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tuburi%20Electronice/Amplificator%20Chitara%2040VA/index.htm o variatie de Fender BlackFace 1969. Cat de curand sper sa am timp sa finalizez proiectul si sa desenez si schemele. ALEKS Link spre comentariu
wwilly Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 La Multi Ani, tuturor! Aproape am terminat si eu ampliful pentru casti... Adica mai am nevoie de un buton pentru potentiometrul de volum. Am folosit schema di pdf-ul atasat, cu diferenta ca am inlocuit ECC82 cu 6N1p. Nu am avut ECC82. Modificarile fata de schema sunt:R6/R17 100Ohm in loc de 330, respectiv cond de iesire 220 in loc de 470 microF. Alimentarea este mult mai simplificata: anodica C-R-C 220uF 1K2 220uF. Filamentele in paralel alimentat in cc punte redresoare + 10000uF/16V, fara stabilizare. Initial am alimentat filamentele in ca, dar am avut un brum foarte slab..., aproape insesizabil, dar dupa redresare si filtrare a disparut complet. Zgomot de fond absolut nimic... iar sunetul este incredibi :rock: Deocamdata ascult pe o pereche de casti Philips, sunt in cautare de ceva mai serios AKG, Seenheiser... ramane de vazut... Caut ceva la mai mult de 32Ohmi. O sa pun si poze... Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 frumos, bravo! Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Nu e chiar un E88CC-AAF dar daca vrei, il pun pe Lumea Tuburilor. Felicitari, arata bine si-mi inchipui ca functioneaza pe masura.ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum