Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio pentru casti

ALEKS

Postări Recomandate

Vizitator panda

iata un sfat cum sa mai scapati de brum daca nu folositi schok;montajul este alimentat evident dintr-un divizor de tensiune,deci unde scrie 220v/27ma este dupa o rezistenta;acel punct trebuie decuplat la masa cu un cond. 47u/350v cu masa legata direct in catodul tubului . ca sa nu aveti probleme ,ca regula generala fiecare tub trebuie decuplat cu cond. de decuplare legati in catod si nu la masa generala.incercati si va ve-ti convinge! a 2-a solutie este alimentarea in cc si stabilizat a filamentelor din preamp.atentie!! sursa de filament trebuie sa aiba masa complet separata de restul montajului,pt. ca uneori zgomotul minim se obtine cu minusul la masa si nu cu plusul.punctul de masa al filamentelor trebuie cautat pe sasiu,de asemenea este important de unde se ia masa pt. potentiometru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

37

• kappa_ii

12

• Electron

11

• GeX

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1.

unde scrie 220v/27ma este dupa o rezistenta;acel punct trebuie decuplat la masa cu un cond. 47u/350v cu masa legata direct in catodul tubului

Cum vine asta? In catodul tubului 1/2 V2 se leaga si anodul fratelui sau geaman de sub el si se duc impreuna la iesire. Cum o sa leg eu masa la catod? La care catod?

2.

ca regula generala fiecare tub trebuie decuplat cu cond. de decuplare legati in catod si nu la masa generala.incercati si va ve-ti convinge!

Incearca sa desenezi o schema ca sa exemplifici

3.

a 2-a solutie este alimentarea in cc si stabilizat a filamentelor din preamp.atentie!! sursa de filament trebuie sa aiba masa complet separata de restul montajului,pt. ca uneori zgomotul minim se obtine cu minusul la masa si nu cu plusul.punctul de masa al filamentelor trebuie cautat pe sasiu,de asemenea este important de unde se ia masa pt. potentiometru.

Idem

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator patras

daca sinteti bun ce impedanta au castile si eventual de ce tip sint

daca se poate posta un desen al cablajului m-as recompensa cu ridicarea caracteristicelor montajului pe scule , ca unde lucrez eu am cam tot ce imi trebuie . cu stima patras laurentiu

[email protected]

Link spre comentariu

Castile pot avea intre 32 si 600 ohm. Erau mai multe posturi pe tema aceasta dar vad ca au disparut. Dezbaterea era mai lunga si evolutiva de pe urma careia se putea invata cate ceva. Voi mai posta inca odata produsul finit si revin, daca aveti intrebari, astept sa va raspund.PS: Castile sunt dinamice (cu bobina mobila).Stima,ALEKS

Link spre comentariu

Imi cer scuze, n-am mai avut timp sa actualizez site-ul. Am sa fac un efort in seara aceasta.

Repostez si fotografia cu produsul finit, datorita pierderii unui numar considerabil de posturi, nu stiu din ce considerente.

Posted Image

Mai multe fotografii la adresa: E88CC-AAF

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Plecand de la ampul de casca facut de Aleks am ajuns la urmatoarea configuratie: Amp casca Cavalli-Jones + corector ton + Vu-metru. A mai ramas de montat alimentarea si facut conexiunile la potentiometre..etc.Multe multumiri lui Pusttiu pt lampi, socluri. Promit sa revin cu poze mai clare cand toata jucaria va functiona si voi gasi un aparat foto decent.

Link spre comentariu

Buna sere,

Frumoasa lucrare! VU-Metrul l-ai construit dupa schema despre care vorbeam acum vreo 2 saptamani? Vad ca-s bune cutiile de la Gradient. Eu planuiesc sa iau una cu profil mic pentru a integra in ea un amplificator stereo SE cu EL84 care acum sta intins pe jos. Am sa vad cum voi practica gaurile in tabla pentru a monta lampile cum le-ai pus tu.

Eu am construit preamplificatorul cu 6J1P, VU-Metru cu EM84 si finalii stereo cu EL84; planuiesc sa-i pun pe toti in aceeasi "carapace".

Felicitari!

PS: Ai testat transformatorul de iesire pentru PP EL84?

ALEKS

Link spre comentariu

trafurile sunt pt PP 6p3s - urmatorul proiect care este pe jumatate realizat :). Vumetrul este facut dupa schema ta numai ca nu am mai avut loc sa montez placa pe carcasa ca nu mai intra traful de alimentare. Am pus socluri de carcasa si am sa duc fire pana la placa. Gaurile in carcasa si tot ce inseamna prelucrare mecanica reprezinta partea cea mai grea .. cel putin la mine. Am vazut freze de 18mm la un reprezentant Bosch, merg puse pe o bormasina .. (arata ca niste conuri), si cred ca in tabla de 1 mm merg super bine.

Link spre comentariu

Intr-adevar prelucrarea mecanica da cele mai mari dureri de cap. Voi vedea si eu cum voi practica gaurile. Frezele BOSCH sunt o idee destul de buna.

Nu face nimic daca nu ai avut loc pentru placa. In schema mea sunt doar 3 fire pentru "comanda": B+, grila de comanda si masa + inca 2 fire pentru filament deci nu va fi cine stie ce sarmaraie pe langa socluri (evident cei 2 rezistori de 10k si 470k pot fi montati direct pe soclu, in fine vom vedea constructia in stadiul final).

Spor la munca in continuare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări