Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu proiect

Postări Recomandate

Oricum, ca si concluzie, e bine de supradimensionat cu 20-40% partea de sursa (traf+punte redresoare) in ce priveste capabilitatea de curent, asta ca sa nu stai cu degetul pe traf sau punte la cate o chindie, sau cu ventilatorul de plaja in cutia statiei...

Tot la capitolul supradimensionare ar trebui- este un "MUST", cum zice cineva, ca si radiatoarele sa fie usor supradimensionate...

Daca sunt pareri contrare, le astept ca sa le demontez instant....  :96  :rade: 

Link spre comentariu

Daca te tin bracinarii, am eu trafo 2x24V 400W toroidal, +alimentarea (cnx151), +kitul montat pe radiator (cnx128), nefolosit, cablat, +filtru activ subwoofer cu freq si gain, +bonusuri... totul nou, folosite test vreo 10 ore...

Link spre comentariu

sa ma bag si eu in discutie.....am alimentat un modul TDA7294 in punte la +_43 V cu sarcina de 8 ohmi, nu cred ca a depasit 100w rms fara distorsiuni, se incingeau rupere, nu disipau atata caldura pe cat se incingeau asa ca dupa o vreme s-au bulit, "autodistrus ", nu de tot, ei mai cantau, dar daca te dadeai la ei la un moment dat caraiau si trebuia sa dai mai incet......de altfel single chanel pt casa pana in 50-60W rms e OK, cum scrie si in pdf este ideal pt TV

Link spre comentariu

@Zal: Semnal audio va fi destul de puternic, fie din player-ul technics care l-am reparat cu ajutorul colegilor, fie din pc cu o placa de sunet creative audigy 4. Amplificarea va fi cea prezentata mai sus ( kitul cu doua tda in punte). Sunt prea incepator pentru o schema mai bine cotata.

@Alexu0687w: De vreme ce ati depasit tensiunea de alimentare la ce va asteptati? De ars se poate arde orice amplificator la exagerarea cu volumul si care nu are protectie la suprasarcina bine calibrata, chiar si alimentat cu tensiune corespunzatoare. Eu unul mai mult de 60 W nici nu vreau de la acest kit...alimentarea sa faca fata....trafo sa fie de 2x24 dar sa aiba 300-400 de Watti.

Editat de marius75
Link spre comentariu

O problemă ce scapă majorităţii cînd se cumpără chituri de amplifuri în punte e că protecţia e mai complicată şi mai greu de adaptat la aşa un montaj. Nu vorbesc de un temporizator chior ci de una serioasă (Uca/Ucc, I>/I>>, T*C...etc).

Editat de zal
Link spre comentariu

Kitul in punte este mono, vei face 2 kituri pt stereo? Pentru stereo iti trebuie un traf sanatos de tot...

Ce boxe ai?

Da, eu asa vreau doua kituri sa fac amplificator stereo. Referitor la trafo am pe cineva care are un amplificator rusesc distrus si sper ca trafo sa aiba iesiri duble 2x2x ..Vca. Parea destul de masiv trafo. Problema ca n-am reusit sa identific ce amplificator era, ca sa-mi dau seama ce tensiuni are pe iesiri. Boxe am unele facute de mine cu difuri rusesti de 75W, care as vrea sa le pun pe acest amplificator.

O problemă ce scapă majorităţii cînd se cumpără chituri de amplifuri în punte e că protecţia e mai complicată şi mai greu de adaptat la aşa un montaj. Nu vorbesc de un temporizator chior ci de una serioasă (Uca/Ucc, I>/I>>, T*C...etc).

La asta nu m-am gandit.. :84

Link spre comentariu

sa ma bag si eu in discutie.....am alimentat un modul TDA7294 in punte la +_43 V cu sarcina de 8 ohmi, nu cred ca a depasit 100w rms fara distorsiuni, se incingeau rupere, nu disipau atata caldura pe cat se incingeau asa ca dupa o vreme s-au bulit, "autodistrus ", nu de tot, ei mai cantau, dar daca te dadeai la ei la un moment dat caraiau si trebuia sa dai mai incet......de altfel single chanel pt casa pana in 50-60W rms e OK, cum scrie si in pdf este ideal pt TV

Din proiectare, capsula este incapabila de a disipa dincolo de o anumita energie/unitate de timp... chit ca-i pui un radiator cat usa de mare...

In rest, pana la urma, fiecare face ce vrea, ca de ce trebuie, vad ca fug toti. Si ne mai intrebam ca de ce ne ies toate prost.

Link spre comentariu

......Boxe am unele facute de mine cu difuri rusesti de 75W, care as vrea sa le pun pe acest amplificator....

SI tu vrei sa pui difuzoare de 75W sa cante la 140W? 

In mod sigur te vor manca degetele sa invarti potentiometrul de volum spre maxim.....

Mai bine fa doua kituri normale, cu cate un TDA fiecare...doar asa poti spera sa nu prajesti boxele....

Link spre comentariu

Treaba e cam aşa: orice produs e prezentat cu maximul de caracteristici posibile în cele mai bune condiţii (în general asta se întîmplă numai în laboratorul firmei), nu vă obligă nimeni să-l chinuiţi la 100% din ce poate, nici nu e sănătos. Condensatorii de 50V îi folosiţi chiar la 50V? E bine să lăsaţi o rezervă la orice piesă, mai ales la cele active şi complexe, cum e un integrat de putere.

Link spre comentariu

La ce am postat a fost o intamplare, fortat de alimentare si dus la extreme, >>> deci ASA NU pt cei ce vor sa faca un montaj cu 7294 .

In majoritatea montajelor am pus cu +_40V maxim, si functioneaza bine si in 4 ohmi dupa 4 ani, ideal ar fi un radiator cu ventilare fortata, cat de mica, sa nu faca zgomot....in rest have fun, parca suna mai bine modulul simplu, nu cel in punte (asa mi sa parut)......sucesuri....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări