gigimargaus Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Salut! Printre vechituri zace un Sony PS-333 cu doza VL-37G. Un prieten a facut prin casa curat si a vrut sa arunce cateva zeci de vinyl-uri. Au ajuns la mine impreuna cu alte cateva zeci pe care le detin. De curand am luat de la un coleg forumist cateva integrate, sper ca originale, la un pret foarte bun(LME49880, LME49720, LME49600). Mai am doua bucati 2n3958. Astea sigur sunt originale. Sunt recuperate dintr-un echipament medical american casat. Acum, vreau sa apelez la bunavointa dumneavoastra sa ma sfatuiti, indrumati in demersul meu de "revergora" acest pikup si a construi un preamplificator, pentru el, cu o iesire pentru amplificator si una pentru casti(detin o pereche de Grado SR60). Vreau sa scot tot ce se poate din acest pikup si din aceste integrate. Daca ma puteti ajuta cu o schema eventula probata. Deasemeni sa-mi spuneti cum pot sa-l pun punct (geometria bratului si acului), de unde pot procura scule pentru aceasta operatie. Unde gasesc un disc de test sau etalon. De unde pot procura componente pasive de calitate, originale, pentru acest preamplificator. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Păi, nu ştim unde locuieşti, ca să-ţi recomandăm magazine sau alte variante. .............. A scos Electrecord un disc de test, se mai găseşte uneori. Ce trebuie reglat la braţ? Nu e cel original ca să aibă traseul din fabrică? Link spre comentariu
gigimargaus Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Salut! Locuiesc in Bucuresti. Pikup-ul are toate piesele originale, nu a fost umblat in el. Dar vreau sa-i fac o verificare, daca totul e ok din punct de vedere mecanic. Acest disc de unde pot sa-l procur? Multumesc pentru raspunsul rapid. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 De pe site-urile de licitatii de obicei. Exista si discuri noi pentru teste, la cele SH exista intotdeauna riscul sa nu fi fost manevrate/depozitate corespunzator. Link spre comentariu
gigimargaus Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Salut! Am cautat pe google si am gasit. Am sa-l cumpar pana o sa realizez preamplificatorul. Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Nu prea ai ce regla la braţ, doar să corelezi greutatea aleasă ptr doză cu antiskating-ul şi forma acului. Doar dacă schimbi capul cu doza şi nu se potriveşte ca lungime sau poziţie trebuie refăcut traseul pe disc şi există pe net explicaţii şi grafice, mi se pare că pe vinilengine. Link spre comentariu
gigimargaus Postat Ianuarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Salut! @neculeacorneliu: Multumesc pentru sfaturi. O sa incerc si o schema folosita in aparatura performanta. Dar... vreau sa incerc si altceva, sa ma joc, asa de amorul artei si sa invat sa folosesc aceste operationale si sa vad pana unde pot merge. As incerca ceva de genul: -intrare, un circuit de adaptare comutabil, pentru diferitele tipuri de doza, -primul etaj cu operational ce are pe intrare jfet( LME49880 ) si are amplificarea cu doua optiuni; doza mm si mc prin comutarea reactiei negative -filtrul corector RIAA pasiv -al doilea etaj de amplificare cu LME49720. - eventual al treilea etaj, buffer cu LME49600 si pentru casti: -atenuator in trepte sau un potentiometru -aplificator in tensiune(LME49720) -buffer(LME49600) Toate intr-o singura cutie. Mai sunt si alte nelamuriri legate de castigul optim pe diferitele etaje, tipul de filtrare , stabilizare, a alimentarii, tipul de filtre si adaptoare. Un sfat, o sugestie sunt binevenite. Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Nu are rost să te complici la intrare cu diferite impedanţe şi capacităţi, ori ptr doză MC, decît dacă ai o colecţie de doze diferite. .............. Într-o veche discuţie pe forum am scris că sînt foarte reuşite acele preuri de doză din anumite amplifuri Kenwood, dar şi de alte mărci, însă numai scoase cu totul din amplif şi folosite separat. Sînt greu de replicat, chiar imposibil dacă folosesc piese de negăsit. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 pai conectezi iesirea din aparatul care transforma elementele din disk in semnal audio in intrarea de la PC sau de la casetofon si este asa si amplificare pt a face probele preliminare in functionarea aparatului. Link spre comentariu
gigimargaus Postat Ianuarie 21, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Salut! @neculeacorneliu: Multumesc! @zal: Multumesc! @ExtremeEdition: N-am inteles nimic. Te rog detaliaza. Cred ca pentru inceput o sa fac preu pentru ce am; o doza MM de la Sony, VL-37G pentru care nu am prea multe informatii. Ma gandesc la doua solutii: LME49880-corectie pasivaRIAA-LME49720, sau LME49720-corectie pasiva RIAA-LME49720, ceva in genul aplicatiei date de cei de la TI in fisa de catalog. In fata cred ca e necesa un circuit de adaptare cu impedata dozei. Multumesc. Link spre comentariu
Cassin Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=37583 Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) L-am facut eu pe cel din datasheetul lui LME49720 si suna ff bine. Foloseste numai niste condensatori de buna calitate si o sursa de alimentare "curata" si ai sa vezi ca suna f bine. De asemenea si P06 al lui Rod Eliott este de asemenea un preamp f reusit, mai sunt pe aici useri care l-au realizat si e f ok. Editat Februarie 5, 2015 de atupi Link spre comentariu
zal Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Sony PS-333 cu doza VL-37G. Asta-i doză standard, ca majoritatea. 47kOhmi impedanţă. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Merita sa studiezi si schema urmatoare : Este considerata ca fiind excelenta , cu mult peste cele prezentate anterior . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) Dacă ne forţăm se poate şi mai bine. Asta e mega super ultra cosmică... de la aceeaşi firmă. Editat Februarie 9, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum