Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips spa 5300 defect

Postări Recomandate

BunăDe asemenea, în Philips SPA5300, există o vulnerabilitate construit.Este R40 (100 ohmi), înainte de 7809 ... absolut prea mic... "Este dimensionată după ceva timp, și o bună utilizare a impedanță mare.De asemenea, C42 condensator (100 nF) a fost afectat ...Am această mică parte SMD împotriva obișnuit de 100 Ohm / 0.5Wschimbate și iată și iată, el se percuție bas din nou ...R40 = 100 OhmC42 = 100 nFGruss Ralf"

Asta am gasit pe net cu Google translate. Verifica cum am scris si si in celalalt post, R40

Uite cum a rezolvat problema

http://www.mikrocontroller.net/attachment/168765/ASP5300.JPG

Rezistenta R40 este pe partea cu lipituri a placii de circuit imprimat si este smd (fara terminale de sarma

Editat de Relav
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am verificat, am tensiune si de intrare si de iesire. 22,3 pe ambele.

BunăDe asemenea, în Philips SPA5300, există o vulnerabilitate construit.Este R40 (100 ohmi), înainte de 7809 ... absolut prea mic... "Este dimensionată după ceva timp, și o bună utilizare a impedanță mare.De asemenea, C42 condensator (100 nF) a fost afectat ...Am această mică parte SMD împotriva obișnuit de 100 Ohm / 0.5Wschimbate și iată și iată, el se percuție bas din nou ...R40 = 100 OhmC42 = 100 nFGruss Ralf"Asta am gasit pe net cu Google translate. Verifica cum am scris si si in celalalt post, R40Uite cum a rezolvat problemahttp://www.mikrocontroller.net/attachment/168765/ASP5300.JPG Rezistenta R40 este pe partea cu lipituri a placii de circuit imprimat si este smd (fara terminale de sarma

Am facut deja ce scrie acolo si numic, tot nu merge. Multumesc mult
Link spre comentariu

Ala e un integrat "quad". Are 4 iesiri de semnal, doua sunt puse in punte pentru subwoofer probabil si doua se duc la sateliti.

Masoara alimentarea intre Vcc1 si P-GND si intre Vcc2 si P-GND. Ar trebui sa ai cam 22Vcc (banuiesc ca l-au fortat la maxim ca sa scoata tot ce se putea din el). 

Pune-l la calculator/telefon ca sa ai o sursa de semnal. Masoara tensiunile intre Out1 (2,3,4) si P-GND. Vezi sa masori pe alternativ. Daca multimetrul nu e suficient de sensibil (de obicei nu masoara tensiuni mici in alternativ astea ieftine) ai putea sa-l folosesti pe functia de ampermetru inseriat cu difuzoarele. 

Link spre comentariu

Pin 7 si P-GND trebuia masurat. In datasheet e dat 1.5V pentru modul Play deci tensiunea e ~ corecta. 

Din moment ce primeste toate tensiunile si ai spus ca ai facut deja reparatia sugerata mai sus, dar nu "debiteaza" nimic as zice ca e ars integratul.

PS: pe viitor nu mai masura tensiunile la ghici. Daca integratul era in regula probabil aveai sanse bune sa-l prajesti. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări