stefank Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Buna ziua , am acest boiler 50 litrii de citiva ani . Toate bune pina cind intr-o zi ajung acasa si vad ca nu este apa rece - ceva lucrari in bloc , bineinteles boilerul era in priza ca asa il tin tot timpul si nu am avut pina acum probleme . Atingind din greseala teava de apa rece ce intra in el vad ca este fierbinte - constat prin asta ca e defecta supapa de unic sens si suprapresiune de la intrare si apa fierbinte s-a scurs inapoi in momentul opririi apei reci . In momentul de fata boilerul functioneaza dar nu incalzeste apa ca si inainte , adica inainte se puteau face doua bai cu apa preincalzita iar acum abia ajunge pentru o baie si robinetul de apa calda trebuie reglat aproape pe maxim . Intrebarea mea este : ce element din boiler a fost afectat in acel moment si ar trebui schimbat , rezistenta de incalzire in sine , termostatul , senzorul de temperatura ? Multumesc . P.S. : supapa de unic sens am schimbat-o in momentul incidentului Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Incearca sa ii desfaci rezistenta si sa o cureti, sigur este plina de calcar si nu mai isi face treaba bine, nici eu nu credeam ca este posibil asa ceva pana am fost chemat de cumnatul sa ii desfac rezistenta care a mai fost curatata cu doua luni in urma si pot sa spun ca m-am speriat de ce am vazut acolo, cel putin doi pumni de calcar a curs de acolo. Sa desfaci rezistenta este destul de usor, dupa ce scoti toata apa din el desfaci masca cu butonul de la termostat, se scoate termostatul de la rezistenta- este prins direct de rezistenta cu papuci, prin presare- dupa care se desface piulita de la rezistenta, apoi cu coada de la ciocan se loveste usor surubul care este prins direct de rezistenta si intra rezistenta in interiorul boilerului si cu miscari stanga dreapta se scoate de acolo. O sa fi surprin de ce o sa iasa de acolo, poti sa bagi si mana in boiler si sa vezi daca mai este calcar si pe peretii lui. Se curata si rezistenta de calcar dupa care se executa operatiunile invers de la demontare. Bafta Link spre comentariu
stefank Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 ok , am sa incerc , garnitura e posibil sa nu mai fie buna dupa demontare ? multumesc pentru info Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Se foloseste aceiasi garnitura, eu am folosit si nu au fost probleme Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum