ovy83 Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 (editat) Putere max.:80WPutere RMS: 50WImpedanta: 8 ohmFrecventa: 45-7000HzSensibilitate: 87 dbMagnet: 20oz - Producator: SAL Ungaria vreau sa stiu,va rog,daca acest difuzor reda si pe frecvente medii.am tot cautat pe net dar in unii spun ca-s numai de joase,altii ca au si medii+joase.pe mine ma intereseaza sa aibe si medii si joase. este la un pret bun si vreau sa inlocuiesc ,din niste boxe capatate, din lemn,difurile vechi care sunt farmate rau.Boxele sunt Tesla de 10w/4ohmi. a-u ramas numai difurile de inalte care se aud bine.sunt numai printr-un cond de 4,7uf din ala mare rusesc dar le refac filtrul,sunt destule scheme pe aici. postez link-ul ,de unde vreau sa le achizitionez, mai mult pentru pozele cu el. daca se considera reclama,va rog sterge-ti. http://www.audio1.ro/difuzor-sal-sbx-1620-bk-165mm-8-ohmi-80w.html multumesc! Editat Ianuarie 15, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Raspunsul il ai chiar pe site-ul din link-ul pus de tine: "- Indicatii pentru construirea incintei : Se va construi o incinta pe doua cai : acest difuzor si un tweeter " Iar cum o incinta trebuie sa redea toate frecventele, ma refer la modul general de bas, medii si inalte, din cele scrise pe site-ul ala reiese ca acest difuzor reda si frecventele medii. Insa asta depinde si de filtrul calculat pt el. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Se mai gasesc difuzoarele originale in stare buna. Daca se doresc difuzoare noi incercati sa gasiti specificatiile difuzoarelor originale ca sa vedeti toti parametrii. Plaja de frecvente reprodusa este importanta, dar conteaza toti parametrii difuzorului. Nu se fac difuzoare pentru incinte, se fac incinte pentru difuzoare (fiecare avand propriile caracteristici). La un calcul aproximativ condensatorul de 4.7uF ar corespunde unei frecvente de taiere de 8-9kHz, mult peste ce poate reproduce acel SAL in mod satisfacator. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 eu nu as face incinte pe 2 cai cu seria sbx,suna stearsa media,nu are detalii,claritate.Indicatiile si calculele alea sunt demne de casa pionierilor poate merge in 2 cai dar trebuie taiate pe la maxim 2000hz,deci ai nevoie si de alt tweter,cel Tesla presupun ca e cel pe con de hartie,nu o sa resusesti sa-l cobori atat de jos sa sune si curat eu zic sa cauti tot difuzoare scoase din boxe vintage de compresie,cu chinezariile trebuie sa iti pui nervii la incercare si daca nu ai cele necesare pt masuratori,imbatranesti Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 va multumesc pentru raspunsuri. nu prea ma pricep la difuzoare ca si caracteristici,decat impendanta,putere rms.ma gandeam ca la sensibilitatea de 87 db poate este bun de ceva.ca reda si sunet de 7000hz (cum zice producatorul) ma gandeam ca ar avea si ceva fidelitate.nu prea ma intereseaza basi,am un subwoofer. tweter-ul este Tesla,cu con de hartie. ca si amplificare am celebra schema a d-nlui Marian cu mosfet .70w/4ohmi ,40w/8ohmi pe care am folosit-o pe doua boxe de la un sistem Sony(50w/6ohmi) si se auzea..... bine.dar nu erau ale mele .nu am apucat sa vad difurile din interior. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Am vazut recent difuzoare Tesla pe site-urile de licitatii si preturile erau decente. In felul asta se pastreaza caracteristicile originale ale boxelor. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Exista si tweetere Monacor HT22 , cu membrana de hartie , ieftine , care suna ok. Are nevoie de un filtru de ordin doi sa taie jos la 2500hz. Ai putea folosi o incinta de vreo 25L net cu tub BR @4,5cm/10cm. Pentru muzica ritmata , moderna e foarte ok. Sau asa: http://hangdobozepites.blogspot.ro/p/hangdobozok.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 87dB/W/m, este de porc. Nu-ti tin toata teoria, ca-i lunga. Aia este sensibilitatea medie in banda reprodusa... nivelul de presiune acustica, pentru un W putere, masurat la o distanta de 1m. Este o valoare pe care o vrei mare... In alta ordine de idei, asa arata datele prezentate de un producator adevarat de traductoare. Asa, un pur exemplu. Asa se cumpara difuzoarele... Asta e un difuzor de 82 euro. http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=5646&link=datasheetsscanspeak26w-4534g00.pdf Urmaresti si tu toate caracteristicile si graficul ala de raspuns, ca sa faci pairing bun cu media si inalta. Cum cumperi tu, orbeste? Cauta Monacor. Stau bine ca raport calitate-pret. Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Ce model sunt difuzoarele pe care doriti sa le inlocuiti ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Cred ca are ceva Tesla ARS 824, si vrea sa inlocuiasca joasa ARN 5604. Daca isi imagineaza ca "pupa" ARV 161, cu SAL, se inseala... @ovy83; Daca ai intr-adevar Tesla ARS 8204-11, cauta difuri originale, ca gasesti la preturi modice. ARN 5604 Eu am doua perechi de incinte ARS 8204, in stare perfecta. Sunt niste incinte superbe, pe anumite genuri de muzica. M-au surprins placut mereu. E mare pacat sa nu le aduci in starea lor de odinioara. Mai ales daca ai pe ce lucra... Ma abtin de la comentarii la adresa aluia care le-a nenorocit... Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 inca o data multumesc pentru raspunsuri. si da,originalele au fost ca cele din imaginile postate,Tesla ARS 8204. carcasele sunt impecabile.cineva de la mine din zona folosea astfel de boxe la un magnetofon maiak si a spus ca nu se compara cu nimic din ce are din ziua de azi. dar totusi putin,10w...ma gandesc ca mi-ar ajunge,imi place sunetul fin si clar,nu putere si zdronganeala.din imaginea de mai sus vad ca intr-adevar difurile arata bine,la mine nu m-ai au nici conurile ....au fost distruse animalic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Eu dau intr-ale mele cu Technics SU-V300. Corectiile folosite cu cap, volumul (nivelul real mai degraba), pana pe la 60-70%. Adica, evit sa trec volumul foarte mult de jumatate, in general, sa sa fiu in safe zone. Functioneaza ireprosabil. Am pus fonoabsorbant intr-ale mele. Minet, umpluta incinta. Asta intr-o pereche. Cealalta e cuplata la Tesla NZC-150, si stau ca la muzeu. Se aud superb, mai ales pe muzica jazz. clasica, ambiental. Evident ca nu te poti astepta la performante demne de o incinta cu capabilitate mare, dar, la detalii si sunet de ansamblu, stau lejer... nivelul acustic general, depaseste combine tipice. Asta ca sa aveti voi un reper... Cauta difuzoare originale, daca ai incintele in stare buna, si plasele. Cumpara minet, ca-i ieftin, si umple incinta. Nu lucra la filtre, ca n-are sens fara aparatura. Eventual schimbat C-ul ala cu unul de valoare asemanatoare, dar calitate mai buna. Pe acelasi calcul, se poate pune si o bobina, eventual... eu inca n-am facu asta. Cand o sa ma mai linistesc cu munca, o sa le trimit pe ale mele la un coleg de forum, sa le bibileasca acustic. Sunt foarte curios ce iese. In atatia ani n-am fost inca in stare sa-mi iau un WT3 si un microfon de masura... o veni si vremea aia. Deocamdata astazi trebuie sa merg sa ridic de la curier, niste Sony-uri de prin anii '70. Astea sunt noua mea grija... Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 "Se aud superb, mai ales pe muzica jazz. clasica, ambiental" ... de cand au plecat orl-istii din Bucuresti. Ce zici de gaura de 17 db la 6000 hz ? tw "filtrat" vs nefiltrat ... Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 (editat) Editat Ianuarie 16, 2015 de oaki Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Lasa tu gaura, ca pana nu ai masurat nu stiai ca e acolo. Alea sunt difuzoare facute la ureche sa sune bine, poate necesita mici corectii. Ai fi uimit cate dinastea vechi, chiar daca au coloratiile lor, suna muzical si placut. Nu poti cere de la ele sa mearga ca un difuzor modern, dar pentru ceea ce sunt. In orice caz, asa cum suna, dau mai bine decat un chinezism cu filtru facut la plezenala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum