zal Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 (editat) Dacă trafo e de vină, zbîrnîie, atunci trebuie băgat într-o oală şi înecat cu răşină. ............. Şi mufele sînt lîngă cea de reţea, sursa nu e ecranată... Editat Mai 27, 2015 de zal Link spre comentariu
Den Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 (editat) Eu folosesc tabla silicioasa(feromagnetica) la amplificatoarele de casti ca sa scap de brum-cuplaje.Chiar am nevoie si eu dar nu am mai gasit.. -O jumatate de mm de tabla silicioasa face treaba cam la 3..4 mm de tabla.. Oricum am vazut ca nu prea se foloseste nici pe la case mai mari,ce e si audiofilia asta... Mai poti gasii prin transformatoarele de retea din deckuri japoneze.Cam putin dar poate ai noroc de cantitatea necesara. Editat Mai 27, 2015 de Den Link spre comentariu
vera Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 (editat) Nu prea se vede bine, dar daca ai lipit tresele cablurilor ecranate, care duc la mufe si pe cablaj, acestea se comporta ca niste spire in scurtcircuit, in campul de dispersie al trafo retea. De aici s-ar putea sa apara brumul. PS-acea tabla silicioasa, se poate recupera si de la motorasele de casetofoane, mai vechi. PPS-in ultima poza, am vazut ca nu ai facut asa, deci este OK. Editat Mai 27, 2015 de vera Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Eu raman la parerea ca o sursa de aimentare nu trebuie sa aiba zeci de condensatoare, bobine si rezistente, adica filtre interminabile. Daca esti extrem de riguros, o sursa trebuie sa aiba o structura cu reactie, adica ca un amplificator, elaborata corespunzator. Eu folosesc stabilizare si la tensiunea anodica a amplificatoarelor de putere, surse analogice, pentru ca sunt mai bune ca orice inductor. Capacitatile trebuie sa fie rezonabile, atat cat sursa sa fie stabila. Atunci vei avea riplu de cativa mV si o buna comportare cu variatiile de tensiune la intrare si ale sarcinii. Ceva ca aici: http://www.elforum.info/topic/83047-gu17pp-superbas/?hl=+gu17%20+superbas Link spre comentariu
diff Postat Mai 29, 2015 Autor Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) Ok am gasit buba unde era,cind am plecat de la RCA-uri catre grilele primului tub am plecat cu 2 fire calde iar tresa am lipit-o la masa generala de aici si brumul ,cimpul radiant al trafului si cu '' spira'' mea catre tuburi nu prea s-au inteles cu alte cuvinte sau altfel spus mai pe sleau bucla de masa.Situatia am remediat-o in felul urmator,am plecat direct de pe masa principala a montajului cu un fir direct pe cele 4 rca-uri ,de aici am plecat cu cele 2 fire calde, iar intre tresa cablului si masa mufei am pus un rezistor de 100 ohm,diametral opus am ajuns in grilele primului tub cu cele 2 fire calde iar de data asta fara nici o tresa legata la masa,pur si simplu nu am mai legat-o.Ulterior am dat si sasiul la masa tot printr-un rezistor de 50 ohm,dupa toate astea mai exista un mic brum dar usor sesizabil in casti ,dar la o rotire a trafului subit a disparut si acel gram de zgomot,singurul sunet ramas este doar o amplificare mare care se manifesta cu un mic fisssss care sincer nu ma deranjeaza deloc.Ce am vazut eu este ca zgomotul aparea numai cind eram cu sectiunea trafului unde se regaseau capetele primarului cit si a secundarului orientate inspre montajul electronic,cind roteam trafo cu 180 grade nu mai aveam nimic, deci trafo radia mai mult pe acolo ca drept urmare l-am trimis inapoi si urmeaza sa capete un ecran intre primar si secundar si inca un ecran magnetic in jurul acestuia .Am trimis ambele fete ale carcasei pentru ceva gravura cu ajutorul laserului si incerc sa definitivez acest proiect si sa ma apuc de altul nou,tot un preu pentru phono stage asa de amorul artei,am si vorbit cu vio poate trece pe la mare cu preu sa-l aud si eu,ori poate mai doneaza din d3a 4 bucati si pt mine hehe pina atunci sa ne bucuram de ce avem...... Editat Mai 29, 2015 de diff Link spre comentariu
diff Postat Iunie 4, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2015 (editat) Azi a fost ziua cea mare cind preul a fost gata din toate punctele de vedere,totodata azi am facut un pas foarte mare adica am facut tranzitia intre casti de care ma cam saturasem si sistemul meu de sunet hi end.Sursa filtrata si stabilizata pentru filamente trecut de stadiul demo si am asternut putinele componente pe un cablaj imprimat ,s-a mai adaugat un mic inel de ferita pentru interferente electromagnetice cit si un suport pentru trafo in forma de U care joaca 2 roluri,primul ar fi acela de suport iar cel de-al 2 un ecran magnetic,tabla cu pricina este de 2mm si este fin fier.Trafo s-a intors cu un inel magnetic si cu un ecran intre primar si secundar,dar nu a mai avut loc si a trebuit sa-l montez pe vertical si sa construiesc un suport nituit in sasiu.Am ascultat niste Jazz ,ceva slow asa ca pentru inceput si terminind cu Thriller al lul Jackson care mi-a pus capac.Nu pot sa definesc calitatea sunetului in cuvinte,pur si simplu nu pot...Magnific !!! cine este interesat usa mea este deschisa pentru orice audiofil inrait de analog,Piesele de calitate si strasnica imperechere a tuturor componentelor a dus spre acest sunet sublim plin de armonici placute urechi cit si un timbru de invidiat,urmeaza tot un preu pentru phono dar de data asta cu d3a philips si de inca un amplif de numai 100w cu 2 kt88,am o schema foarte elaborata dar toate la timpul lor. Poze Editat Iunie 4, 2015 de diff Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Ce seamănă cu al meu la interior.Felicitări! Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) Frumos lucrat, bravos!P.S. Pana la urma, ce tuburi ati folosit in schema EAR834P ? Editat Iunie 5, 2015 de Untold Link spre comentariu
diff Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 Frumos lucrat, bravos!P.S. Pana la urma, ce tuburi ati folosit in schema EAR834P ? Mersi frumos,primele 2 tuburi sint ecc83 RFT Nos iar ultimul etaj este compus dintr-un ecc82 aceeasi firma,urmeaza sa pun doua telefunken sa vad ce se schimba,am probat pe acest preu multe tuburi 'recente' gen jj,gold lion,electroharmonix,tung-sol dar nu s-au ridicat la nivelul tuburilor vintage,sunet rece,media parca ar fi in strada si nu in fata sa o simti,frecvente joase nici nu mai aduc vorba despre asa ceva.As vrea sa incerc vestitele triode ecc803 telefunken macar 1 minut pe preul meu dar cum acest lucru nu este posibil dat faptul ca acestea sunt cele mai rare triode din lume , m-as multumi si cu e83cc Tesla care este copia fidela si totodata raspunsul celor de la Tesla asupra legendarei triode.Le-am gasit si urmeaza sa le comercializez sa vad ce si cum,oricum tuburile sint NOS si au 10k ore functionare in fisa lor. Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Foarte frumos executat! Cutia pe care l-ai folosit de unde ai facut rost? Ceva masuratori de latime de banda, THD se poate? Link spre comentariu
diff Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) Foarte frumos executat! Cutia pe care l-ai folosit de unde ai facut rost? Ceva masuratori de latime de banda, THD se poate? http://www.stereophile.com/content/ear-834p-phono-preamplifier-measurements Aici ai ceva detalii si ce te intereseaza ,avind in vedere ca eu am folosit componente mult mai calitative exista ceva imbunatatiri si dau numai 2 exemple,capacitorii din corectia RIAA sint non inductivi si foarte stabili din punct de vedere termic iar toti rezistorii folositi strict pe partea de semnal,catozii tuburilor,grile etc sint toti pelicula carbon.Voi face ceva masuratori dar nu cred ca sunt foarte departe de masuratorile facute pe unul original dar cu siguranta acesta care l-am facut eu suna mult mai convingator cu siguranta,tuburile folosite in original am citit ca sint JJ-uri cu logo-ul respectiv EAR de unde atitea tuburi vintage .Carcasa este de la audioalchemy asa cum o vezi,finisaj satinat vopsire electrostatica cu un aspect impresionant,inscriptiile sint realizate de un prieten foarte bun care se ocupa de asa ceva,am cautat fontul asta cu care am scris de mi-a iesit fum din creier,scris gen Marantz sau alte scule suparate sau editii limitate,etc.Sa trecem si la dom'.,pai am asa 2 doze Ortofon Concorde ,6 doze Shure m44-7,mx97xe,m35x,sc35c,m75tip D si un v15mk3 vintage,i bucata jt411 Nagaoka,citeva ceramice care nu le mai folosesc si cea pe care o tin la loc de cinste Audio Technica AT-150 MLX,urmeaza un Ortofon 2M Black pe care urmeaza sa o achizitionez iar ca pick-up am mai multe,momentan folosesc un AudioTechnica AT120 modificat nintel si o legenda pe numele Technics SL1200. Editat Iunie 5, 2015 de diff Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Urmează un preu cu D3a. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum