Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Phono Preamplifier

diff

Postări Recomandate

Doar de curiozitate, de ce ai renuntat la prima schema, cu intrare pe etaj diferential? Topologia respectiva are un PSRR net superior fata de cele doua etaje SE. Pe o intrare iti venea semnalul de la doza, pe celalalt aduceai inapoi blocul de reactie (practic circuitul de corectie). Catozii comuni le conectai la o sursa de curent constant cu un FET - desi cred ca aici nu e cazul.

Te referi la schema cu cele 3 neoane in serie?simplu curiozitatea de a construi un preu cu 'state' vechi care este luat drept referinta de multi constructori DIY,cum a spus colegul  Darylrobo  ''un nenorocit de preu'' care costa 2500 euro,nu pot sa iau asta drept o rautate dar sa trecem peste asta si sa revenim la oile noastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diff

26

• Untold

5

• zal

4

• mcl2k6

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Te referi la schema cu cele 3 neoane in serie?simplu curiozitatea de a construi un preu cu 'state' vechi care este luat drept referinta de multi constructori DIY,cum a spus colegul  Darylrobo  ''un nenorocit de preu'' care costa 2500 euro,nu pot sa iau asta drept o rautate dar sa trecem peste asta si sa revenim la oile noastre.

OK... totusi vezi sa nu cazi in patima ocultismului tip "audiophool":

Posted Image

Link spre comentariu

OK... totusi vezi sa nu cazi in patima ocultismului tip "audiophool":

Nicidecum,chestia asta cu 'Audifilia' uneori ma lasa rece mai ales cand vad ca este dusa la extrem,sa dai pe un cablu cu pretentii audiofile sute de euro ma duce cu gandul inspre Nebunie!! si nici de cum ca o necesitate sau rareori un moft,recunosc sunt prins in mreje destul de repede dar , de a cheltui pe niste componente calitative 2 3 sute de euro si pana a scoate din buzunar mii de euro doar pentru a demonstra ca se poate face cu bani nu stiu ce nebunie este cale lunga.Sa ne limitam la ce putem facem cu ce avem prin ograda pe la nemti,englezi si de ce nu chinezi,glumesc  hehe :)

Link spre comentariu

Sursa am construit-o pe cablaj de test deoarece este si va fi un simplu test,cum am mai spus m-am inspirat din 3 scheme diferite una de exemplu este old school cu soc de filtraj si cu 4 filtre RC,una este cu fet pe iesire iar una este cu regulator HV  .Am zis sa fac o sursa de test dar cu ceva din fiecare,4 diode rapide suntate cu cate un 2,2nf 1200v urmate de un soc,urmate de 2 filtre RC si pe iesire un IRF840.Azi o sa vad ce riplu am iar daca sursa nu se ridica la un standard atunci ma apuc sa fac una full pasiva cum mi-a propus si domnul . .Spre exemplu urmatoarea schema si cu un soc in circuit.

un filtru-compus LC urmat de trei/patru filtre RC şi la ieşire un regulator/<filtru activ> cu fet  asigură o amplitudine a riplului apropiată de 0V(fără riplu sau riplu greu de măsurat/evidenţiat).

Oricum trebuie bine ecranat electrostatic şi magnetic montajul astfel încât să nu capteze/cupleze capacitiv sau inductiv riplu ,deasemeni este indicat să foloseşti cabluri de conxine ecranate pe intrare de bună calitate şi cât mai scurte.Mai precis în final trebuie să ai decât un foarte uşor his(datorat componentelor şi câştigului mare) ,dacă nu vei avea his perceptil diff ai devenit campion(în execuţie/sortare/lucrare).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Odata cu venirea carcasei am si finalizat sursa ,ce sa zic.....a fost placut sa creez un cablaj imprimat ,taiere,gaurire,corodare etc asa ca in vremurile copilariei,vorba colegului Vio nici eu nu am timpul necesar pentru astfel de ispravi dar am considerat ca acest proiect merita un mic efort din partea mea.Ce pot sa spun despre sursa este ca nu am riplu vizibil pe osciloscop si asta numai cu un soc de 10H,condensatori electrolitici au costat o mica avere :) dar se pare ca a meritat,mai am de cablat tuburile ,montat sursa in sasiu cu distantierele de rigoare si o proba demult asteptata :dffe  revin cu stiri...... :hamac

Poze..

post-196490-0-82363800-1432428976_thumb.jpg

post-196490-0-06124900-1432429000_thumb.jpg

post-196490-0-66413200-1432429147_thumb.jpg

post-196490-0-61136500-1432429174_thumb.jpg

Editat de diff
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Combinatia asta de piesofilie+obsesia ridicola pentru precizia rezistorilor+condensatori mica-silver pentru un nenorocit de preamplificator+scrisul cu î din a la inceputul cuvintelor care incep cu litera î, e ingrijoratoare.Foarte ingrijoratoare.

Domnule,probabil nu ai construit ceva de calitate in viata ta,aparatura audio de calitate se construieste cu componente de calitate ,sortate si cu tolerante cit mai mici.Preamplificatoarele stereo,pt capete magnetice,doze de pickup,trebuie sa aibe componente cit mai egale ca valoare,altfel risti sa ai decalaje de semnal sau de timbru intre canale.Fiecare face ce vrea cu banii lui,nu consider ridicol un om care investeste in pasinea lui,ridicol si ignorant este cel care nu gindeste la rece ,de ce foloseste x sau y componente de foarte buna calitate.
Link spre comentariu

Totul fain dar cu un mic brum,pina nu am dat traful afara din cutie nu am scapat de zgomot,am incercat sa-l ecranez,l-am pus intr-o alta cutie totul degeaba,recunosc nu i-am facut ecran intre primar si secundar dar nu stiu cit la suta ajuta asta in vreun fel.Nu ramane de facut decit sa pun trafo intr-o cutie exterioara dar ar fi prea simplu,ceva sfaturi ? nu vad decit ca trafo cupleaza magnetic toate rautatileposibile :(

Link spre comentariu

Eu n-am scapat de brum pana cand n-am pus si masa pick-upului la masa preului, masa generala, nu cea de semnal. Masa de semnal e legata la masa generala printr-un rezistor de 68 ohmi.Si nu eu sunt meseriasul, ci ., de la el stiu smecheria cu rezist. de 50-100 ohmi.Aa! Si plus smecheria tot de la . stiuta cu ridicarea potentialului filamentelor.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Cu trafu scos afara din sasiu totul fain,cind pun traful in cutie apare brumul care este destul de accentuat,am distribuit masa corespunzator sasiului,rca-urilor in/out,pinul 9 a primului ecc83 si printr-un conductor de cupru de 1mm o masa pentru tuburi- rezistoare din catozi etc.Credeti ca ar ajuta sa ridic potentialului filamentelor cu ceva sau de ex la mine masa semnalului este legata la masa generala( minusul primului condensator)direct fara nici un rezistor de 50 -100 ohm,experimentez in continuare.Oricum preul suna spectaculos de bine,un sunet curat,cristalin plin de viata si totodata dinamic,overall WOW.......no comment.Totul s-a lasat cu niscaiva trabucuri aprinse asa la deruta :rade: inconjurat de niste prieteni care se hranesc efectiv cu muzica,acest preu a devenit cum spune un prieten al meu 'Injectie in inima' si stiti ce cred.....are  perfecta dreptate,hrana sufleteasca pt inima la superlativ.Daca nu reusesc sa scap de acest inconvenient minor as spune eu,voi detasa traful intr-o cutiuta separata de preu si asta a fost dar nu ma las batut eu asa repede hehe :bataie no way!!!!

Editat de diff
Link spre comentariu

Una bucată de tablă groasă între traf şi restul montajului, deşi ar fi bine să cuprindă şi alimentarea.

Am incercat, nu merge.La un moment dat am pus tot trafu intre 4 pereti de tabla de 2 mm si tot nu scap de zgomot,cind al pun pe cant zgomotul este injumatatit,dar atat.Maine daca ma am timp mai studiez problema.

post-196490-0-69371000-1432678379_thumb.jpg

Editat de diff
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Filamentele tuburilor sunt legate la masa sau prin doua rezistente/trimer la masa montajului?Eu am legat un capăt al filamentelor la masa,traful are ecran intre secundar și primar,ecranul este legat la masa montajului (-).Zgomot 0Încearcă toate variantele propuse de ceilalți colegi forumisti.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Cat timp totul e ok cu transformatorul de alimentare scos din incinta ,nu e vorba de nici un fel de greseala ,nici pe Ufil nici pe HT ! Aici e vorba 

despre interferente magnetice trafo -tuburi si se rezolva doar printr-o ecranare corespunzatoare .

Link spre comentariu

.....direct fara nici un rezistor de 50 -100 ohm....

Eu zic sa puneti cate o rezist de 100 ohmi intre tresa cablului de semnal si masa mufei RCA.

post-221025-124283_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări