Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Phono Preamplifier

diff

Postări Recomandate

Mersi frumos ,vom vedea ce si cum deocamdata astept trafo si ceva maruntisuri ca sa demarez "operatiunea monstrul ''  :)  si cu siguranta vom discuta mai pe larg asupra acestei idei,sincer as dori iesirea sa o am balansata bineanteles cu ceva conectica de super calitate gen XLR,dar cum se spune sa traim pana atunci.....stima si virtute

Editat de diff
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diff

26

• Untold

5

• zal

4

• mcl2k6

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Azi au venit cele mai scumpe piese  ,nu credeam ca vreodata o sa dau atatia bani pe niste condensatori,dar se vede ca nu degeaba costa atat.am pus  un lcr metru pe ei si am ramas placut surprins de ce am vazut,am apelat la varianta asta scumpa pentru ca din 34 de bucati nu am gasit 2 itentici ma refer la cond silver mica din corectia RIAA,aproape toti rezistorii folositi in puncte cheie cum ar fi cei din catozii tuburilor sunt de precizie cu toleranta de 0,1% pe care ulterior le-am mai imperecheat o data avand cate 10 15bucati din fiecare.Mai treb sa apara din germania trafo soc 10H,65ma si niste ecrane pentru tuburi cu soclurile aferente.

post-196490-0-98216500-1429022887_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sunt curios ai comandat traful de retea? Mergi pe schema originală cu dublare de tensiune sau un traf cu secundar de 210-230v. Personal as prefera ultima varianta. Nu-mi place chestia cu dublarea de tensiune, pare o soluție provizorie.

Link spre comentariu

Sunt curios ai comandat traful de retea? Mergi pe schema originală cu dublare de tensiune sau un traf cu secundar de 210-230v. Personal as prefera ultima varianta. Nu-mi place chestia cu dublarea de tensiune, pare o soluție provizorie.

Traful de retea este facut custom la Petra iasi,tu te uiti la prima schema care initial am vrut sa o realizez,am renuntat la acest preu ,dupa ceva cautari amanuntite am dat peste un preu cu ceva istorie in spate numit EAR834P al lui Paravicini care m-a fascinat prin modul in care se vorbeste despre el si modul in care este abordat de catre constructorii DIY.Sursa aleasa este una destul de simplista dar care vreau sa vad de osciloscop riplu de sub 1mv ,un filtru PI compus dint-un soc de 10H/65ma si 2 celule de filtraj,mai pe urma niste filtre RC iar pe iesire un fet 800v 1A cred ca ar fi suficient sau cel din schema.Filamentele vor fi alimentate in cc redresat si stabilizat cu circ integrat LM388 sau poate LM317 daca nu se incalzeste prea tare,treb sa vad ce curent duce.

post-196490-0-72702200-1429028238_thumb.gif

Editat de diff
Link spre comentariu
Vizitator viobio

317 se încălzește destul de tare,sfatul meu este sa mai pui un tranzistor de putere, orice tranzistor care rezista la 10..15A, sursa de la preul la care lucrez asa e făcută,eu am un consum de aproximativ 1,3Ape filamente,fără tranzistor, 317 se încălzea foarte tare,temperatura este proporțională cu tensiunea care cade pe regulator și curentul debitat.

Editat de viobio
Link spre comentariu

O sa folosesc LM388 Viorel, 5 A  sper sa fie suficienti  pentru 3 triode :) Azi au sosit ultimele componente si am demarat proiectul cu o sete de nedescris :freaza:  hehe...... promit ceva de calitate si sper sa am si ceva satisfactii pe masura ,tin la curent pe tot parcursul constructiei.

post-196490-0-84670100-1429280344_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi si voi retine aceste aspecte,sursa este gata si in cursul zilei de azi voi vedea ce riplu am si mai precis functionalitatea acesteia.Sursa a fost inspirata din 3 scheme,evident toate fac parte din niste preuri de exceptie,o simpla masuratoare am facut asupra anodicii unde am masurat cei 300V care sunt pe muchie de cutit cu o abatere de +/- 0,6v,si da  am folosit zenere de calitate facute de ON semi si in general toate componentele sunt foarte calitative,revin cu more info ....

post-196490-0-71548100-1429655240_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Darylrobo

Combinatia asta de piesofilie+obsesia ridicola pentru precizia rezistorilor+condensatori mica-silver pentru un nenorocit de preamplificator+scrisul cu î din a la inceputul cuvintelor care incep cu litera î, e ingrijoratoare.Foarte ingrijoratoare.

Link spre comentariu

Combinatia asta de piesofilie+obsesia ridicola pentru precizia rezistorilor+condensatori mica-silver pentru un nenorocit de preamplificator+scrisul cu î din a la inceputul cuvintelor care incep cu litera î, e ingrijoratoare.Foarte ingrijoratoare.

Se vede ca deranjez pe cineva ,stau acum sa ma intreb ce treaba ai dumneata cu obsesia mea pentru a lucra cu componente de calitate ,da cum spui pentru un nenorocit de preu care tu probabil nici nu o sa visezi sa ai asa vreodata sau cel putin abtine-te de la comentarii de cacao ,sa fie oare invidie sau chiar nu ai pus mana pe un letcon in viata dumneata ? oare hmmm......

Link spre comentariu

Referitor la http://www.elforum.info/uploads/monthly_04_2015/post-196490-0-71548100-1429655240.jpg am o obiectie...Vad ca a-ti investit mult in piese audiofile, de calitate deci obiecte ce se pot cumpara. Dar acolo unde ar trebui sa depuneti un mic efort pentru proiectarea si realizarea unui banal circuit imprimat va multumiti cu acea placa folosita la Casa pionierilor.Ma scuzati ca am fost direct, dar sper ca critica sa fie constructiva.

Link spre comentariu

Sursa am construit-o pe cablaj de test deoarece este si va fi un simplu test,cum am mai spus m-am inspirat din 3 scheme diferite una de exemplu este old school cu soc de filtraj si cu 4 filtre RC,una este cu fet pe iesire iar una este cu regulator HV  .Am zis sa fac o sursa de test dar cu ceva din fiecare,4 diode rapide suntate cu cate un 2,2nf 1200v urmate de un soc,urmate de 2 filtre RC si pe iesire un IRF840.Azi o sa vad ce riplu am iar daca sursa nu se ridica la un standard atunci ma apuc sa fac una full pasiva cum mi-a propus si domnul . .Spre exemplu urmatoarea schema si cu un soc in circuit.

post-196490-0-18705300-1429701101_thumb.gif

Editat de diff
Link spre comentariu

Doar de curiozitate, de ce ai renuntat la prima schema, cu intrare pe etaj diferential? Topologia respectiva are un PSRR net superior fata de cele doua etaje SE. Pe o intrare iti venea semnalul de la doza, pe celalalt aduceai inapoi blocul de reactie (practic circuitul de corectie). Catozii comuni le conectai la o sursa de curent constant cu un FET - desi cred ca aici nu e cazul.

Editat de mcl2k6
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări