Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

magnetul difuzoarelor vs. componentele pc

Dj_Dog

Postări Recomandate

are vreo influenta negativa campul magnetic asupra componentelor pc? daca da cat ar fi de grav? ce componente sunt mai sensibile la acest camp magnetic?si cam la ce distanta ar trebui sa tin unitatea de subwoofer?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

4

• cristimm

1

• Extasy2525

1

• Dj_Cc

1

Top autori în acest subiect

daca ai observat......cam toate componentele care le cumperi pt calculator sunt puse intro punga antistatica.......motivul....nu prea lam inteles ca nu prea vad eu sa se strice niste piese de la unde magnetice......dar cine stie......iti pot da un raspuns concret poate peste vreo 3 ani cand termin facultatea la care sunt. Pana acum in chestile pe care leam avut de invatat peste tot zicea ca componentele cand sunt scoase de pe un calcular si trasnportate in alta parte trebuie puse intro punga antistatica.......mai zice ceva si de un wirestrap......aceasta chestie e o banda de se pune pe incheietura maini........din ea pleaca un fir si la capat are un crocodil de se leaga la masa calculatorului.......in general este recomandarea folosiri ei pt cei care deanea monitoare......cica daca ai asta eviti sa te electrocutezi......sau atunci cand schimbi componente sensibile din calculator cum ar fi RAM-ul care daca estiincarcat eletrostatic il poti buli :).......ce sa zic....eu u am avut probleme de genul asta....sa mi se magnetizeze ceva si sa se buleasca de la asta.....si pricum....un coler de calculator areniste magneti in el....HDD are si el la randul lui niste magneti in el...cine a avut ocazia sa desfaca unul stie.....asa ca....asta e

Link spre comentariu

Extasy, mai bine vino direct cu raspunsul ala concret, de pestre 3 ani...Pana atunci iti spun eu ca pungile electrostatice nu au legatura cu campul magnetic dupa cum nici bratara antistatica nu este impotriva electrocutarii. :goodman: Dj. Dog, daca ai sub din comert, mai ales daca este pentru calc. atunci are difuzorul ecranat magnetic. Chiar daca nu e ecranat, nu calculatorul e sensibil la campurile magnetice, mai degraba o sa-ti afecteze monitorul daca e cu tub, si numai daca sunt foarte aproape.Cat despre harddisk, il poti lipi fara frica pe magnetul subwoofer-ul si tot o sa mearga. Intensitatea campului magnetic cu care se scrie pe platanele discului este muuuult mult mai mare decat campul magnetic scapat de un subwoofer.

Link spre comentariu

Salut. Sunt de acord cu RoGeorge nu vei avea probleme daca pui subwooferu aproape de unitate centrala. Si si asa difurile de la sistemele 2.1 la pc sunt ecranate ca sa nu iti influenteze monitorul. La unitate centrala no sa ai probleme

Link spre comentariu

multzam de raspunsuridaca era sa am subwoofer din comert si ecranat magnetic nici nu mai ma oboseam sa intreboricum de vreo 2 saptamani pc-ul meu sta langa o boxa si vad ca nu are nimic deocamdata

Link spre comentariu

ia pune-l lângă monitor (dacă e CRT), şi mai discutăm peste vre-o 2 săptămâni, sau dacă boxa e echipată cu un difuzor mai puternic şi nu e nici ecranată, chiar mai devreme... :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări