Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circolotron vs Mc Intosh

Vizitator

Postări Recomandate

Cu tot respectul,nu este vb. de nicio opozitie de faza si nicun LTP.Este vorba de un amplificator de intrare (semnal mic) diferential cu tranzistori N-MOS ,M1,M2 ce au o sarcina dinamica (activa/oglinda de curent) cu bipolari T1,T2 si un CCS cu bipolarul T4 din al carui PSF se regleaza off-set etaj final , exemplul teoeretic in poza de mai jos,fig.1.

In amplificatorul diferential de intrare pe intrarea neinversoare (in+) se aplica semnalul de la sursa iar pe intarea inversoare (in-) se aplica o fractiune din semnalul de la iesire (de pe sarcina) acesta reprezantand NFB.

Etajul final amplificator este compus din P-MOS M3,M4 paralel  cu sarcina in drena (echivalent colector bipolar p.n.p) si reprezinta un SE cu sarcina CCS format sin N-MOS T3,M5,M6,iar din PSF-ul lui T3 se regleaza crentul prin CCS,deci prin finalul SE.

In cazul de fata este obligatoriu un reglaj corect de off-set out intrucat pe sarcina care este de obicei un difuzor,nu trebuie sa avem componenta continua (DC),amplificatorul fiind alimentat cu sursa diferentiala +/- .

Dimensionarea acestei schema se poate face simplu,incepand de la out la input.

@valderama : imi cer scuze pentru completarea schemei cu cateva notatii intrucat am incercat sa explic pe scurt functionarea acestui montaj.

Pe intare se poate foarte simplu implementa un diferential cu dubla trioda ECC86 sau chiar alt tip de tub.

Exemplu gasiti aici :  http://digilander.libero.it/essentialaudio/hybrid_circuit.htm de unde sunt  extrase si schemele cu diferential tuburi de mai jos.

P.S atentie ce spune in linkul de mai sus referitor la puterea disipata de elementele active si asa @simson veti vedea si partea intunecata a acestor amplificatoare !!!

Aveti dreptate.M-a luat avantul si nu am vazut ca semnalul se ia numai de pe colectorul M1 deci clar este un diferential.Il mio colpa.
Link spre comentariu

Aveti dreptate.M-a luat avantul si nu am vazut ca semnalul se ia numai de pe colectorul M1 deci clar este un diferential.Il mio colpa.

Nicio problema,asta inseamna un forum adevarat,discutam si incercam sa lamurim anumite aspecte tehnice referitoare la proiectele noastre !

:ewryt45w

Si ca fapt divers ma intreb;...cum oare arata,daca exista,un McIntosh cu SS si fara transformatoare de iesire ???  :rade:

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări