Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop usb

Juice

Postări Recomandate

Personal nu as cumpara asa ceva.

Cu 300 de euro imi cumpar un analogic de 4*100 mega sau mai performant si-mi mai raman si bani. La performante nici nu avem ce povesti, castigatorul e analogicul fara discutii.....

Link spre comentariu

Si dai 300 euro pentru chestia asta ? ... cauta matale un scopmetru second de la Fluke . Are si multimetru , si alte cele . Autonom , fara retea ( sau cu ... ) , poti aborda comutatia ca tot e la moda . Alea pe USB sant niste jucarii ... ma rog , parerea mea ! Sau un analogic bine intretinut  , la jumatate sau un pic peste din banii astia . Vrei sa vezi clipping - ul pe desktop sau laptop ? Asta o faci si cu un multimetru bun ... masori tensiunea in alternativ pe sarcina , si cand nu mai creste , cred ca ala e pragul de clipping ( de ce nu s - o fi folosind termenul limitare ? ) . Cumpaneste bine , eu n - as arunca cu banii ( care sant ai tai , poti face ce vrei cu ei ! ) . O solutie ar fi sa vezi undeva asa ceva la lucru , si vei sti daca e ce - ti trebuie ! 

Link spre comentariu

Just asking !

Am zis intre 100-300e.Se gaseste pe usb si la 400ron daca e pana acolo.

@gauss  : se v-a folosi pe laptop ....

Masurarea amplificatorului e doar un exemplu.Cu un osciloscop poti face multe ...

Link spre comentariu

Am sa il folosesc ocazional pentru amplificatoare si/sau alte montaje unde se urmareste clipingul... "

Just answering ... Altminteri , multumesc pentru informatia referitoare la osciloscop . 

Link spre comentariu

Eu personal nu as da bani pe asa ceva.Poate ca sunt demodat dar am un digital si nu l-am folosit niciodata(nu pe uSB ci cu display) pentru mine analogul ramane varianta folosita.

Link spre comentariu

Eu am avut un PicoScope 3204A (valoare 400€), pot sa spun ca iti faceai treaba cu el, dar nu se compara cu un osciloscop cu ecran chiar si mai slab. L-am folosit de vreo 2 ori intr-un an. Mai am 2 osciloscoape Tektronix, clasice, care au costat mai mult dar fac toti banii.

Este ca si cum ai avea un multimetru cu ecran sau un multimetru USB.

La valori mai mici nu prea poti avea cine stie ce pretentii. Daca chiar vrei sa economisesti, ia unul de marca la mana a-2-a.

Este adevarat insa ca daca chiar nu vrei sa cheltui, nu prea ai de ales. Cele mai ieftine sunt cele pe USB (chinezariile pleaca de la 60€, la banii astia mai gasesti si niste jucarii cu ARM).

Editat de one
Link spre comentariu

Incearca ( daca se poate ... ) sa - l probezi ! Cat mai amanuntit . Cauta mai intai daca exista manual service , si incearca sa afli cate ceva despre istoricul lui . Si sa " arate " bine . E o indicatie despre parcursul lui . Empirica , dar este .  Altminteri , net - ul e sfant ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ok.Raman la ideile voastre si am sa cumpar 1 chiar si sh.Va multumesc frumos.

Un Hameg HM203-5 costa cam in jur la 700- 800 de lei si te faci cu osciloscop pe viata.La cele analogice daca nu il poti vedea la fata locului doar sa vezi la ce luminozitate si contrast se vede bine si deja spune mult despre uzura aparatului.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic,postez aici:m ar bate gandul sa iau un Hantek 6022be.M-ar intersa pareri ale celor CARE AU FOLOSIT SI FOLOSESC asa ceva ca de pareri de la "megacunoscatori" sunt satul.Pt depanare audio video vreau sa il achizitionez.Multumesc anticipat pt raspunsuri

Link spre comentariu

Eu posed un Hantek 6022be, ce-i drept , nu-l folosesc zilnic, dar pentru audio-video este acceptabil. Merita incercat, fiindca nu costa o avere....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări