Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere difuzor pioneer

Vizitator axel94

Postări Recomandate

Pot sa-ti confirm ca acolo era ceva necurat rau de tot.

N-are ce proteja. Ala are un curent de stby absolut neglijabil. 

Daca vrei sa-i tai subul la motorul oprit, pune-i un releu pe contact (bobina lui), care sa cupleze circuitul remote-remote, doar cand pui contactul. Aia e alta poveste...

La sistemele audio performante, se folosesc acumulatori secundari cu ciclu lung (deep cycle), etc. Pe de alta parte, n-ar strica un acumulator ceva mai nemtesc asa... nu panarame.

Condensatorul se monteaza in imediata apropiere a amplificatorului, ca sa mentina tensiunea pe varfuri. Si trebuie mare, ca-l golesti repede... nu e obligatoriu. Poate doar daca ai un sistem foarte performant, si tu esti foarte pretentios.

P.S. Foliile alea bituminoase se pun pe elemente ale caroseriei, predispuse la vibratii, sa nu zornaie masina ca toti dracii. Mai sunt fonoabsorbante autoadezive, de folosit la cavitatile usilor, de obicei. Sunt tot felul de prostii, pentru luat banii...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doggovy

3

• validae

1

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

Vizitator axel94

Nu sunt pretentios si nu am ceva chiar foarte performant  player-ul este unul original de pe audi a4 din 2004 iar difuzoarele sunt bose in numar de 4. Referitor la posturile anterioare ma gandesc ca probabil din cauza asta ii moare si bateria asa repede, ma refer la improvizatiile care i le-au facut acei baieti pe masina (ma gandesc eu) de moment ce poti confirma ca ceva este necurat.

@Dominiecue

Acea folie de aluminiu de care ai auzit este cel mai probabil celebrul DYNAMAT , care de fapt este alcatuit dintr-un fel de bitum foarte lipicios ( chipurile autoadeziv ) si o folie subtire de aluminiu care nu are ca scop decat in evita sa nu  ramai lipit de folie :rade: :rade:

Una peste alta DYNAMAT-ul este bun intr-o oarecare masura in insonorizarea port bagajului cel mai eficient fiind in combinatie cu DYNALINER care este o folie ceva mai groasa ce este facuta dintr-un gen de cauciuc microporos .

Deci s-ar merita utilizarea lui , are efecte vizibile sau nu ?

Editat de axel94
Link spre comentariu
Vizitator axel94
P.S. Foliile alea bituminoase se pun pe elemente ale caroseriei, predispuse la vibratii, sa nu zornaie masina ca toti dracii. Mai sunt fonoabsorbante autoadezive, de folosit la cavitatile usilor, de obicei. Sunt tot felul de prostii, pentru luat banii...

Deci sa inteleg ca nu sunt de mare folos.. Nu de alta dar am niste stopuri Full LED si n-as vrea sa imi bat joc de ele dar nici sa renunt la un bass puternic..

cam asa ceva Click

Link spre comentariu
Vizitator axel94

Si as mai avea o ultima intrebare dupa care se poate inchide topicul.

Nu sunt un foarte bun cunoscator cand e vorba de incinte acustice, iar acum adaugand intrebarea. La acest subwoofer si nu numai.. daca ii schimb incinta din pal intr-una mdf se vor simtii diferente mari, adica e musai sau mai degraba se merita?

Ma gandesc ca se modifica putin hz-ii nu?

In concluzie multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile oferite.

Editat de axel94
Link spre comentariu

Insonorizarea este importanta. Gandeste-te ca masina se comporta ca o incinta. Daca incinta vibreaza (si nu trebuie sa o faca) vei auzi soricei din porbagaj, portiere, plafon etc. Foliile alea chiar isi fac treaba daca sunt aplicate corespunzator. Daca le pui doar sa fie puse e posibil sa te trezestu ele pe jos sau sa nu faca ce trebuie. Trebuie aplicate perfect fara sa ramana zone care nu intra in contact cu suportul. Mai sunt si "bureti" cu structura inchisa si materiale fonoabsorbante care se folosesc fiecare la locul potrivit. E evident ca nu se va monta material fonoabsorbant in interiorul usilor ca sa se umezeasca, se vor monta doar intre fata de usa si fata interioara a usii. Toate aceste tratamente duc la rigidizare si evident la diminuarea sunetelor parazite. Dar... e de munca, sume de bani destul de mari pentru o insonorizare completa si mai trebuie sa si ai habar ce si cum faci.

Daca nu ai pretentii mari, nu vrei sa mergi la concursuri, nu e cazul sa te inhami la asa ceva. Faci un minim de insonorizare la portiere si la porbagaj si cu asta basta.

Prima data eu zic sa rezolvi cu alimentarea amplifului in conditii de maxima securitate. Daca iei foc degeaba insonorizezi masina.

Link spre comentariu

Si as mai avea o ultima intrebare dupa care se poate inchide topicul.

Nu sunt un foarte bun cunoscator cand e vorba de incinte acustice, iar acum adaugand intrebarea. La acest subwoofer si nu numai.. daca ii schimb incinta din pal intr-una mdf se vor simtii diferente mari, adica e musai sau mai degraba se merita?

Ma gandesc ca se modifica putin hz-ii nu?

In concluzie multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile oferite.

Creste rigiditatea incintei, si pierde mai putina energie prin vibratii. Evident ca o sa creasca randamentul... MDF 18 sau 22mm (MDF-ul e mai dens). Frecventa de acord nu se schimba, daca nu se schimba volumul intern net si dimensiunile portului.

@doggovy; Daca are A4 Bose, s-ar putea sa aiba incinte dedicate in usi. Orice alt tratament, ar trebui facut sa fie, si minimal...

P.S. Ba nu, nu are!

Link spre comentariu
Vizitator axel94

Masina e luata la mana a 2 a iar fostul proprietar a pus difuzoarele bose pe ele, ea nu vine din fabrica cu bose. Sincer n-am avut curiozitatea sa desfac portierele sa vad.

Link spre comentariu

Nu, sunt montate pe inele adaptoare, pe fata interioara a portierei. Se recomanda "Dynamat" pe fata interioara, usor suplimentat in jurul difuzoarelor, eventual si pe "fata decorativa" pe interior, s-o ingreuneze.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Barba Alba

Salut am o intrebare am un difuzor luat depe un suboofer inactiv si lam porbat cu o baterie de 5v si nu merge si difuzorul are 4ohm si 1000W poate cineva sa imi explice de ce nu merge ? Sa fie ars difuzorul ?

Link spre comentariu

Unde ai găsit baterie de 5V ? Că eu nu am auzit de standardul ăsta. Dacă nu se aude niciun pocnet, e foarte posibil să ai unul din firele de legătură dintre bobină și borne întrerupt. Asta se remediază ușor, dar trebuie răzuit adezivul negru de pe lipitura de pe membrana de hârtie, ca să poți verifica continuitatea dintre bornă și conexiunea cu bobina (lipitura de pe membrană).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări