Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator cu Atmega si voltampermetru

Postări Recomandate

Datorita dublei diode cand generatorul va fi infrinat progresiv de mosfet, nu va cupla si baterile,pe alimentarea bateriilor exista un regulator pentru panouri,un mppt.Mosfetul din schema nu pune la masa nici bateriile,nici regulatorul mppt de la panouri ci doar generatorul eolian, si nu-l pune direct ci progresiv asta denota ca scade turatia implicit si puterea lui(tensiune si curent).

Nu cumva ai o legatura gresita la microcontroller? Pinul 22 e notat ca GND in simbol, dar e legat la VDD.

Da asa este ,este gresit trebuie la masa,nu la +5v,multumesc,diseara voi modifica in schema.

Editat de spirake
Link spre comentariu

Ca prima recomandare ar fi sa folositi o rezistenta intre drena fetului si +.

A doua recomandare este legata de citirea turatiei de la generator.

Ce nu am dedus este puterea generatorului si turatia.

Practic daca nu cititi turatia generatorului si  nu puneti frana atunci cand turatia ajunge la o anumita valoare, nu o sa fie prea bine :)

La fel, frana trebuie pusa cand valoarea in acumulatori este favorabila (dar asta se pare ca este prevazuta).

Ca si driver de fet, TLP350 ar fi optiunea din punctul meu de vedere.

Ca si sistem de citire a turatiei este destul de simplu: sinusoida inainte de redresorul generatorului are o frecventa pe care o corelati soft ca sa coincida cu turatia reala.

La fel de bine puteti verifica cati poli are generatorul si rezulta acelasi lucru din frecventa citita.

Editat de bratueduard
Link spre comentariu

Softul nu are implementat citirea turatiei generatorului,are in schimb posibilitatea de a regla tensiunea de la care sa inceapa umplerea pentru comanda mosului ,daca tensiunea scade va scadea imediat si umplerea.Generatorul este trifazat la 24v si redresarea este jos in panou..Daca stii cum se face cu citirea sinusoidei pe alternativ,te rog posteaza o schema .

Link spre comentariu

Softul nu are implementat citirea turatiei generatorului,are in schimb posibilitatea de a regla tensiunea de la care sa inceapa umplerea pentru comanda mosului ,daca tensiunea scade va scadea imediat si umplerea.Generatorul este trifazat la 24v si redresarea este jos in panou..Daca stii cum se face cu citirea sinusoidei pe alternativ,te rog posteaza o schema .

Acest tip de schema poate fi implementata la proiectul meu?

post-201854-0-62371000-1421749156_thumb.gif

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de conversie frecventa-tensiune. uC-ul poate citi direct frecventa - din soft. Totusi nu cred ca e nevoie. Cresterea turatiei duce la cresterea tensiunii, respectiv a curentului prin generator si deci franare progresiva. Daca vantul este atat de puternic incat sa invinga asta, atunci nu te poate salva franarea electromagnetica...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări