Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda releu

pyu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pyu

7

• one

2

• Laci

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Da, in principiu schema este ok, numai ca BC547 duce pana la 100mA, si releul consuma ~112mA, pune in loc de BC547 BC517, R1 = 1KAi soft pentru portul paralel?

softul il am facut, este in C#... adica e ceva banal... cat tin apasata o tasta mi se activeaza o iesire...
Link spre comentariu
Vizitator berti

Tasta e configurabila? Sau e compilata din sursa?Cum e configurata? Cat timp o apesi e activata iesirea? sau la o apasare se activeaza si la inca una se dezactivaza?M-ar interesa si pe mine softuletu... da' pentru 2 taste cu activarea iesirii doar pe durata apasarii tastei!Referitor la schema... vezi ca este p-aici un topic mai vechi destul de lung referitor la LPT, acolo e schema foarta buna cu optocuplori...Btw? Unde intoarce uliu cu frana de mana? Ca pe la mine franeaza vulturii sa nu pice de pe harta! :smt003

Link spre comentariu

Tasta e configurabila? Sau e compilata din sursa?Cum e configurata? Cat timp o apesi e activata iesirea? sau la o apasare se activeaza si la inca una se dezactivaza?M-ar interesa si pe mine softuletu... da' pentru 2 taste cu activarea iesirii doar pe durata apasarii tastei!Referitor la schema... vezi ca este p-aici un topic mai vechi destul de lung referitor la LPT, acolo e schema foarta buna cu optocuplori...Btw? Unde intoarce uliu cu frana de mana? Ca pe la mine franeaza vulturii sa nu pice de pe harta! :smt003

eu folosesc sagetile.... iesirea e activata doar cat este tasta apasata....am si sursa si ecevutabilul...uliul intoarce la Suceava...: :weedman:
Link spre comentariu

am o problema.... eu vreau sa comand o masinuta... stanga , dreapta, inainte, inapoi....merge in toate sensurile... mai putin in momentul cand apas 2 taste odata... de ex daca tin apasat inainte si apoi fac stanga, se opreste dintr-o data, dar in acelasi timp motorul de directie merge... ca si cum s-ar dezactiva unul din relee...later.... am rezolvat... era din soft.... nu puteam apasa 2 taste odata.... se va rezolva.... :weedman:

Link spre comentariu

pui la plus in serie cu unul din pini o rezistenta de 4,7..10k si masori caderea de tensiune pe rezistenta... apoi luminezi fototranzistorul.. si masori iar tensiunea.... cand e configuratia cotrecta, o sa ai intre masa si rezistenta tensiune mare si apoi una mica

Link spre comentariu

am testat ceva.... nu stiu care-i problema dar in ambele cazuri tens pe rezistenta este 0 ( mai bine zis 0.05v)dak masor rezistenta pe el am peste 100k la intuneric iar la sursa de lumina de care dispun eu imi scade pana in 0.8K..... nu il pot folosi ca fotorezistenta sa deschid tranzistorul folosit in schema mea de mai sus?

Link spre comentariu

pui la plus in serie cu unul din pini o rezistenta de 4,7..10k si masori caderea de tensiune pe rezistenta... apoi luminezi fototranzistorul.. si masori iar tensiunea.... cand e configuratia corecta, o sa ai intre masa si rezistenta tensiune mare si apoi una mica

faci cum a zis nig_ro dar masori tensiunea intre pini la fototranzistor ca sa i-ti dai seama care este masa(emitorul)in caz ca este NPN
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări