Vizitator gangea Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Salut, Ma gandesc sa readuc la "viata" un amplificator NAD3020. De ce? Am sudiat un pic "piata " amplificatoarelor si am ajuns la concluzia ca acesta ar fi un amplificator decent, fabricat in vremurile "bune". Este adevarat, se gasesc o gramada de amplificatoare noi. Dar putine stiu sa cante, iar acelea au preturi pe masura. Ma gandesc la el initial ca fiind o solutie de buget pentru a da "semnal" intr-o pereche de coaxiale DLS, mai mult pentru imbunatatirea sunetului, la vizionarea filmelor. Pe viitor este posibil sa alimenteze 2x 3cai Micro Precision. Semnal va primi de la o placa Maudio sau Focusrite si va fi folosit cu precadere la "ascultat" muzica. Din ce am "studiat" am inteles ca ar face partea din categoria de buget, asadar nu se pot emite pretentii "audiofile", insa as dori sa stiu daca stie sa cante corect, ce fel de coloratii are si in ce zone, dinamica sau grip-ul (cum imi place mie sa spun) sunt competitive cu produsele moderne sau mai bune, zgomotul de fundal....... Alta intrebare si la fel de importanta, care ar fi pretul aproximativ pentru un service complet si schimbarea componentele imbatranite (cu altele de aceeasi calitate, nu ma intereseaza upgare-uri). Cine a mai "lucrat" un astfel deamplificator? In manual am vazut ca este compatibil 8 si 4ohm. Eu il voi folosi la 4ohm. Va functiona ok? Mai sunt si alte intrebari dar mai intai sa vedem cum decurg "ostilitatile" Multumesc pentru timpul acordat! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Userul @ Liviu Ianush are experienta in modarea câtorva astfel de NAD 3020 . Au fost fabricate diferite editii ... Nu recomand , decât daca esti colecționar ! Poti găsi amplificatoare superioare acelui NAD ... Părerea mea . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Mie mi s-a parut tot timpul un amp. foarte elegant. Poate, daca nu costa mult... cum spune Victor, de retrait unele vremuri. Am si eu un Sanyo JA-220, am avut o dilema asemanatoare. Am inceput singur reparatia, am ajuns la 75 ron in componente. Asteapta in dulap... Link spre comentariu
cosmin_scm Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Eu detin un Nad 3020 si ca sunet e forte ,forte placut . ca reparatie nu am nici o idee pt cua nu a avut nevoie si are anca tranzistorii originali din 1979 si 1980. Ca sunet la-m comparat cu un amplifictor 7.1 onkyo ce anunta 70w pe canal si nu are nimic de a face , suna cu mult mai bine si mult mai placut nadul. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Problema acestui amplif, cea care a şi generat legenda lui audiofilă e filtrul care modifică curba de răspuns, ptr a corecta sursele de semnal şi boxele cu care se împerechea. Evident că pe alte sisteme va suna ca şi cu un egalizator. Doar intrarea ''Lab in'' e parţial scutită de filtru şi mai aproape de normal. E iniţiativa firmei care a umblat la percepţia publicului, aşa-s concepţiile britanicilor. Altfel e un amplif banal, indiferent de variantă şi unde a fost produs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum