Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare amplificator auto

Vizitator andrey24

Postări Recomandate

Vizitator andrey24

Am testato si merge si merge de minune :d

Cum ai zis nomikos Tens e +12V ,dar daca la la primul pin trag + de la baterie,la TENS pot sa pun tot de pe cablul care il trag de la baterie?, si la partea cu legatu subwoofer,cum amplificatorul are 2 iesiri  -stanga+   +dreapta-   iau - de la iesirea din drepta si + de la iesirea din stanga? sau leg + de la iesirea stanga cu + de la iesirea din drepta si pe urma - cu - ?

o poza ca sa intelegi mai bine ce vreau sa zic.

Posted Image 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George

4

• doggovy

2

• stefan94stefan

1

• madalin85

1

Top autori în acest subiect

Am testato si merge si merge de minune :d

Cum ai zis nomikos Tens e +12V ,dar daca la la primul pin trag + de la baterie,la TENS pot sa pun tot de pe cablul care il trag de la baterie?

Da, pinul TENS il poti conecta printr-un fir mai subtire la firul care vine direct de la plusul bateriei. Poti pune si un intrerupator pe acest fir care se leaga intre pinul TENS si firul care vine direct de la plusul bateriei. Cand actionezi acest intrerupator amplificatorul se va opri.

Ce fel de subwoofer ai? Cu o bobina sau cu doua bobine?

Link spre comentariu

Pe masina, "tens" ar trebui conectat la "remote"-ul aparatului radio cd, ce-o fi el... repet, daca n-a prins ideea.

D.p.d.v. electric, poate sa-l puna si la baterie, dar oricum printr-un intrerupator... nu mi se pare nici elegant si nici comod.

I-am pomenit mai sus ca, daca are difuzor cu bobina duala, sa lege fiecare bobina la cate o iesire, si sa-i dea semnal mono.

@Andrey24; Fa poza cu partea opusa...

Link spre comentariu

Nici mie nu mi se pare elegant si nici foarte comod, dar asta e o improvizatie la care poate apela doar daca amplificatorul  va ramane conectat cu pinul TENS la plusul bateriei. Daca va conecta pinul TENS la firul de "remote" al cd player-ului masinii, bineinteles ca nu va mai fi nevoie de acel intrerupator, fiindca atunci cand va opri cd player-ul se va opri si amplificatorul.

Link spre comentariu

Tare mi-e ca trebuie sa-i monteze un defazor, ca sa-l faca sa functioneze in punte. Nu prea-mi vine sa cred ca a fost conceput pentru a fi folosit in configuratia asta, fara interventii...

Link spre comentariu

Pentru configuratia punte se conecteaza la difuzor borna plus a unui canal si borna minul a celuilalt canal.

ATENTIE !!! de obicei amplificatoarele care functioneaza in punte au marcata configuratia conectarii in punte pe borne. Acesta nu are nici un marcaj, cel mai probabil ca nu functioneaza in punte.

Link spre comentariu
Vizitator andrey24

Partea opusa Posted Image

Bugetul imi este prea mic ca sa imi cumpar un mp3 auto cu iesire de subwoofer,prin urma trebuie sa fac si acel intrerupator cu cum a zis  george,momentan am doar un dif de 250w JBL mai trebuie sa imi fac cutia.

Un mp4 player nu se poate lega la radio-ul masinii? Sau doar cu acele modulatoare mp3 facute ptr asa ceva se poate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări