Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde Vortex

vili_topor

Postări Recomandate

Am un cuptor microunde Vortex care nu vrea sa mai incalzeasca....

Am mai umblat o data in el si apoi, fara sa stiu de ce, a mai mers o saptamana, am presupus contact imperfect.

Acum nu vrea si pace.

Cuptorul aprinde becul si invarte platanul.

Ce am verificat:

Am tensiune pe primarul transformatorului, care apare/dispare dupa cum e comandata de releu.

Masurat secundarul, da cam 160 ohm.

Masurat siguranta =OK(pt teste, am pus si un strap de lita in paralel, deci nu e de la siguranta)

Pus dioda la o baterie de 9V, in serie cu multimetrul si aparatul indica cca 6 V(metoda luata de pe net...)

Pus multimetrul pe gama de 2000k si masurat condensatorul la borne, indica 1-2 sec rezistenta de cca 1250, in crestere, apoi indicatia se duce la 1((semn ca a depasit in sus gama de masurare(tot de pe net...)

Masurat magnetron, filamentul da o rezistenta foarte mica, aproape de zero(dar poate fi vina aparatului care este dála eftin). Nu da scurt  la carcasa.

Capacelul de metal de la antena magnetron are o urma de arsura dar nu este strapuns/deteriorat in alt mod.

Magnetronul nu se incalzeste(carcasa, vreau sa zic)

Foita de mica este relativ OK.

Ce poate sa aiba?

Eu banuiesc condensatorul, ca nu sta incarcat dupa oprire aparat(sau poate se descarca rapid prin rezistenta dintre borne si nu apuc eu sa vad ca a avut sarcina pe el)

Puteti sa ma ajutati cu un sfat, eventual cum pot verifica condensatorul, daca acolo ar fi defectul?

Editat de vili_topor
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vili_topor

2

• iliev508

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări