diaconuliviu Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Am urmatoarea nevoie: La o masina la care nu exista (accesibil usor) un +12V prin contact dar exista o tensiune de +12V care devine +5V dupa ce pun contactul, as vrea sa fac un montaj care la punerea contactului sa genereze +12V, la taierea lui, sa intrerupa cei +12V. Montajul la care m-am gindit este in atasament. Alimenteaza un RCD auto. Este bine? Solutii mai bune? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 Stai să ne înțelegem bine, după ce iei contactul (scoți cheia) acea tensiune dispare sau devine de 5V ? Dacă alimentează un radio-CD ar fi mai bine să puneți un releu acolo.E cea mai simplă rezolvare, vă trebuie un releu de 12V cu contacte care să țină cel puțin 8A și cu rezistența bobinei cât mai mare. Prin contactele releului nu veți avea practic cădere de tensiune ca la un tranzistor....se poate folosi însă și un tranzistor Mosfet de putere, a cărui rezistență Drenă-Sursă să fie cât mai mică posibil. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Iunie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2015 Dupa ce pun contactul, tensiunea devine 5V. Cind iau contactul, devine 12V. Ca sa alimentez partea de "+ contact" a RCD ar trebui ori sa caut un fir prin instalatie care sa aiba "+ contact" ori sa pun un releu. Releu electronic, pentru a evita surprizele. Asta pentru ca nu stiu (n-am stat sa cercetez detalii) daca acel 12/5V sint de impedanta joasa sau mare. Banuiala mea e ca mare, ca atare un releu mecanic se exclude. In plus, fiind un simplu RCD care functioneaza si la 10-12V, si la 14,5 V, o cadere de 0.2-0.7V pe un bipolar n-ar fi o enormitate. Multumesc, oricum, pentru pontul cu MOS. Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Eu as incerca ceva de genul asta: Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Iunie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2015 multumesc mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum