ionpat Postat Noiembrie 6, 2016 Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 super il folosesti doar ca termometru,sau si termostat ? Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Multumesc. Este folosit doar ca termometru pentru monitorizarea temperaturii a doua unitati frigorifice de la serviciu. Link spre comentariu
ionpat Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 ok eu am vrut si un termostat, dar ori nu am fost atent si am gresit ceva,ori nu functioneaza ca termostat, asa am doua termometre Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 (editat) Salut! am si eu o schema draguta, si mult mai simpla (doar termometru).. Testata personal,si functioneaza perfect! .. Pentru cei interesati: si codul HEX : hg_termo.rar Editat Noiembrie 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 ok eu am vrut si un termostat, dar ori nu am fost atent si am gresit ceva,ori nu functioneaza ca termostat, asa am doua termometre Ce HEx ai folosit? La mine dupa setare prag minim si maxim, cand se ajunge la aceea temperatura de maxim sau de minim, se aprinde ori LED TOP, ori LED CHL. Eu nu am implementat pe cablaj si 2 tranzistori care sa poata comanda niste relee, dar am explicat aici http://www.elforum.info/topic/99178-termometrutermostat-pic16f628a-afisaj-led-ds18s20-maxim-15-senzori/?p=1110555 cum trebuie procedat. Link spre comentariu
adrianmymy Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 (editat) Buna seara. Am realizat si eu acest termostat. Multumesc lui Geomar pentru suportul acestui proiect. Am o problema, nu pot conecta mai multi senzori. Cu unul functioneaza ireprosabil. Probabil sau sigur senzori sun identici. Am citit aici : http://s-o.webnode.cz/ds-termostat/ ca trebuie setat bitul 8 la senzorul DS18B20 . Cum se face asta? Multumesc. Editat Ianuarie 30, 2017 de mircea calin Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 31, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Buna seara. Am realizat si eu acest termostat. Multumesc lui Geomar pentru suportul acestui proiect. Am o problema, nu pot conecta mai multi senzori. Cu unul functioneaza ireprosabil. Probabil sau sigur senzori sun identici. Am citit aici : http://s-o.webnode.cz/ds-termostat/ ca trebuie setat bitul 8 la senzorul DS18B20 . Cum se face asta? Multumesc. Felicitari pentru realizare. Asteptam ceva poze cu montajul tau. Senzorii trebuie sa fie toti de acelasi tip, ex DS18B20 si trebuie sa mearga, daca unul nu merge arata Err pe display. La mine momentan merge ok cu 2 senzori. Link spre comentariu
ionutzamd Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 adrianmymy : vezi la senzorii sa nu fie acelasi lot ,dupa 18b20 este o serie ex 1436c4.Aceiasi problema am avut si eu cu doi senzori cumparati in celasi timp cu aceiasi serie.Vedea doar unul.Cauta sau schimba cu unul cu alta serie si va functiona .exemplu. Sau.Combinații de butoane TLS plus TLP începe căutarea circuitul DS (Căutare ROM). După scanare, numărul de elemente de meniu este reglat automat în funcție de numărul de senzori totale. Link spre comentariu
adrianmymy Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Multumesc pt raspunsuri.Intradevar senzori sunt din acelasi lot, urmeaza sa mai caut alti.O sa atasez si poze dar momentan nu stiu cum. Link spre comentariu
adrianmymy Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Buna seara, sper sa fie bine:https://postimg.org/gallery/yod8tj32/ Link spre comentariu
mirceacra Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Buna ziua, am realizat si eu acest termostat,functioneaza insa numai cu un senzor, daca conectez doi sau mai multi imi da eroare, am incerat si cu cele doua butoane apasate, nu vrea si gata...Ca senzor am folosit Dalas 18B20 Nu cred totusi ca ar fi o problema daca sunt din acelasi lot, intr-adevatr toti au aceleasi inscrisuri pe capsula... Editat Iunie 25, 2017 de mirceacra Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 25, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2017 Dupa cate stiu eu trebuie DS18S20 nu DS18B20, poate gresesc eu, dar eu am folosit DS18S20, parca cel cu "S" este pe 12 biti si cel cu "B" este pe 9 biti, sau ceva de genul, nu mai retin exact. Teoretic ai drepate, ar trebui sa functioneze cu DS-uri din acelsi lot (aceleasi inscrisuri pe capsule), DS-urile au un ID de identificare, chiar daca sunt acelasi lot, NU pot avea acelasi ID (teoretic). Din cate am citit acel ID este unic pentru fiecare DS, dar ... totui posibil, daca sun de la fratii chinezi te astepti la orice surpriza. Frumos cablajul/montajul, dar parca "da mai bine" cu sigla pe el. Link spre comentariu
mirceacra Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Cablajul l-am facut pe cnc si trebuia sa vectorizez manual fiecare traseu si element de imagine din cauza asta nu am mai pus sigla, insa se stie a cui e creatia M-am mai lovit de o problema si anume, daca se modifica tensiunea de alimentare intre 6V si 9V se modifca drastic si temperatura indicata, chiar haotic, dar mi-am aminit eu ca 7805 si in general stabilizatoare din aceasta serie au nevoie pe intare si iesire de cate o capacitate in jur de 100nf, asta am si facut am pus cate un condensator de 220nF pe intare si iesirea din 7805 iar acesta a inceput sa se comporte normal, nu mai genera indicatii eronate ale temperaturii... Nu am resuit sa il fac totusi sa citeasca mai multi senzori.... Editat Iunie 25, 2017 de mirceacra Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 In afara cazului unui LDO (probabil 1 virgula ceva volti necesari la intrare), e absolut normal ca un 7805 sa nu se descurce cu 6V. Da-i minimum 7.5-8V la intrare. Acele condensatoare de 100-220nF au alt rol decat cel "descoperit" de dta. Daca sursa de alimentare (puntea redresoare) este la cativa cm, pot lipsi. E totusi bine sa existe. Dar mai important e sa decuplezi corect PIC-ul. Link spre comentariu
mirceacra Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 Stiu si eu ca stabliziatorul liniar din acesta serie are nevoie de cel putin 1 volt peste tensiunea de iesire, insa mai stiu la fel de bine ca are nevoie de condensatoarela intrare si iesire altfel nu functioneaza ok, pot aparea tot felul de oscilatii ciudate, oricum nu exista nici un condensator pe cablaj si ar fi bine sa fie ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum