GeoMar Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 schema asta o pot folosi impreuna cu termocupla tip K, de la un pistolet de aer cald gordak? NU, functioneaza cu senzor de temperatura digital DS, nu cu termocupla K. Link spre comentariu
ionpat Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 am terminat termometru-l, dar in loc de ds18s20,am folosit 18b20,trebui modificat ceva sau e ok, iar in loc deba56-12ewa,am folosit cai4301bh, si nu aprinde un rand de led-uri. dupa codul afisat pe el nu am gasit datasheet-ul, trebui cautat in al fel? pt termostat se schimba decat hex-ul, restul sunt la fel? Link spre comentariu
ionpat Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Buna ziuatermometrul functioneaza super,am inceput si asamblarea termostatului,dar la scrierea pic-ului intampin o problema-verification of configuration failed.Folosesc clona pic-kit 2,Ce trebuia ,sau ce ar trebui setat ?Multumesc anticipat Link spre comentariu
ionpat Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Nu a construit nimeni termostatul? Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Intrebare: programarea PIC-ului se face in montaj sau separat ? Multumesc. O sa realizez si eu acest termometru. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Eu din cîte văd în primul post, GeoMar nu a pus conector ICSP. Deci cel mai sigur îl programezi înaintea introducerii în soclul din montaj. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Am vazut si tocmai de aceea am intrebat. Multumesc Xann. Eu am nevoie numai de termometru cu 2 senzori pentru monitorizarea temperaturii a 2 unitati frigorifice de la serviciu. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 @Albasete : Pentru tine e ok versiunea 2 a softului (http://s-o.webnode.cz/teplomer-t15ds/verze-2/). Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) O.K. Multumesc Fratello ! Am facut rost de piese, mai ramane sa "calc" cablajul diseara. Editat Septembrie 21, 2016 de albasete Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Cablajul a fost "calcat", a iesit super. Astazi sper sa am timp sa-l gauresc si sa plantez ceva piese. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 (editat) Saptamana trecuta am finalizat termostatul, dar va fi folosit doar ca termometru cu 2 senzori. Cum numai mie mi se intampla, la conectarea celor 2 senzori arata eroare. Dupa verificari si rasverificari, am sunat un perieten - tot el a programat si PIC-ul - care ia dat de cap. Eu nu citisem atent indicatiile, si de aceea arata eroare: trebuiau apasate simultan butoanele din stanga si dreapta pentru a recunoste si citi senzorii. Acum functioneaza corect, urmand sa-l bag si intr-o carcasa. Ca idee, in fata afisajului eu pun un un filtru in functie de culoarea ledurilor. Negasind prin cutia cu vechituri filtru rosu (leduri rosii la afisaj), am gasit un pet maro de bere si am taiat o bucata din el. Asezat in fata afisajului, se vede super, nu mai apar cifrele "intinate", filtreaza foarte bine si segmentele se vad clar. Voi posta si poze, dar sa-mi permita timpul. Multumesc GeoMar si nu numai ! Va multumesc pentru ajutor ! Editat Octombrie 5, 2016 de albasete Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2016 ... Cum numai mie mi se intampla, la conectarea celor 2 senzori arata eroare. Dupa verificari si rasverificari, am sunat un perieten - tot el a programat si PIC-ul - care ia dat de cap. Eu nu citisem atent indicatiile, si de aceea arata eroare: trebuiau apasate simultan butoanele din stanga si dreapta pentru a recunoste si citi senzorii... In primul rand, felicitari pentru realizare, astept ceva poze cu montajul realizat. Dupa cate imi aduc aminte, la mine nu a fost necesara aceea apasare simultana pe butoane, probabil ai alt hex, ca pe site-ul original sunt mai multe variante. La alimentarea montajului "scana" senzorii atasati si apoi incepe sa-i afiseze. Trebuia sa identifici tu care/unde este pus un senzor (din cei doi) ca sa stii la care afisare (1 sau 2) iti arata acel senzor, prinde senzorul intre degete si o sa creasca temperatura si il "depistezi" usor. Una peste alta, bine ca merge si esti multumit de el. P.S. Interesanta si ideea cu o bucata de pet maro deasupra afisajului, al meu tot afisaj rosu are si prea "bate" tare la ochi. Am sa folosesc si eu "artificiul" tau. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 Multumesc ! Deja am identificat senzorii. Astazi am desenat panoul frontal, urmeaza sa-l plastifiez, lipesc, etc. - este mai usoara realizarea montajului electronic decat partea mecanica - carcasa. Am accesat pagina cehului si l-am luat pe primul hex de la termostat. LE: pentru afisaje verzi sau galbene merge filtru din pet de culoare verde, tot de la bere. Se gasesc si filtre de cumparat, dar cum nu am realizat multe montaje cu afisaj led, nu am comandat si filtre. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 (editat) Termometrul la final: Editat Octombrie 10, 2016 de albasete Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum