unuldinei Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 (editat) Salutare, pentru ca au fost ceva interese fata de controlul midi al diverselor programe din domeniul audio-video, am sa imi postez proiectul pe care l-am realizat anul trecut . Asa ca pe principiul omul cuminte isi face iarna car si vara sanie spor pasionatilor de constructii !... - MIDI(Musical Instrument Digital Interface, ce este ? - Este un protocol serial de comunicare (la 31250baud, 8 bit, asincron), standardizat in anul 1983 pentru ca sculele de muzica electronica din toata lumea trebuiau sa se inteleaga cumva. - Port Serial ? Nu mai am asa ceva ! - In prezent aceasta problema este rezolvata cu asa zise convertoare(cabluri) USB-MIDI, ele exista sub diverse forme si scheme cu si mai divese performante . - Ce pot controla cu MIDI ? - Orice ! Dar in principal orice program serios de editare audio-video care suporta acest tip de control va avea undeva optiunea de a fi controlat cu acest port virtual sau fizic initializat in prealabil. - Ce pot face cu MIDICONTROL 1610 ? - Poti controla diversi parametri cu ajutorul a 16 potentiometre analogice transformate in mesaj MIDI si 10 butoane de tipul monostabil si configurabile software ca monostabil, bistabil. Si acum o idee despre schema bloc de principiu : - Ce rezultate am obtinut la final ? ei... ceva de genul asta : - Si acum schemele doar ca prezentare , se vor gasi in cateva zile undeva pe aici ...Cutia de mai sus contine 3 module distincte : 1) Potentiometrele 2) Placa principala cu ATMEGA8 la 16MHz si doua Multiplexoare analogice cu circuitul 74HC4051. 3) Convertor MIDI-USB realizat cu ATTINY2313 (MiCO), luat de pe un site japonez :http://morecatlab.akiba.coocan.jp/morecat_lab/MOCO-e.html, (DOMO ARIGATO GOZAIMASU ! ) - Prima schema este cea cu Potentiometrele : - Vor veni si fiserele eagle dar deocamdata schema cu modulul principal ; - Unde gasesc fisierele ? - Pe masura ce voi upgrada firmware-ul vor aparea versiuni noi in acest folder: https://drive.google.com/folderview?id=0B-T6jjqXlpYzTTBDTmJTVDUyZVU&usp=sharing - Ce mesaje trimite MIDICONTROL 1610 ? - Cred ca le-am descris aici Editat Ianuarie 11, 2015 de unuldinei Link spre comentariu
Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Foarte frumos proiectul! Eu as vrea sa imi fac un MIDIBOX bazat pe PIC18F452, http://www.ucapps.de/ , problema e ca nu stiu electronica. Mi-am mai facut un controller midi acum vreo doi ani, dar am folosit un game pad pe USB Daca ma poti ajuta cu niste indicatii, unde as putea face PCB-ul, de unde sa cumpar PIC-ul, etc, ti-as ramane recunoscator. Stiu ca nu e usor de realizat, dar cred ca cu ajutor voi reusi, plus de asta nu e un proiect pe care sa il termina foarte repede, pentru ca cere investitie (mai ales in butoane si potentiometre). Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Primul sfat e sa-ti iei unul gata facut din magazin .Daca esti incapatanat ... Salut , pai in primul rand ce vrei sa faci de pe www.ucapps.de ca "e multe acolo" . Vrei un MIDIBOX ... cu cate controale 8,16,32,64,128 ?de care controale ? Cu potentiometre analoage, digitale , cu cate butoane push ? vrei si becuri ? pe situl unui MIDIguru http://midiboxshop.bigcartel.com/products , de acolo ai blocurile astea de cumparat ideea e asa MIDIBOX = 1 placa PIC base core + 1 x AIN(analog IN cu 8,16,32) pentru controale cu potentiometre (nu uita si astea trebuie cumparate) + 1 x DIN(Digital IN) pentru butoane (si astea trebuie cumparate ) + 1 x mai vrei si LCD merge unul 16x2 dar optim e ceva cu 20x2 sau 20x4(cutie mare)? *optional merge si fara + 1 x DOUT(digital out) vrei si beculete *optional merge si fara + 1 x Bank Memory 24LC56 *optional merge si fara + 1 x USB MIDI converter ca sa ai cum sa te intelegi cu PC-ul sau alte scule Mai vorbim , ne mai documentam...multa rabdare si studiu individual ceea ce-mi recomand si mie Link spre comentariu
Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Da, scuze. Vreau ceva in genul Midibox64(32?), care merge cu pana la 64 pots si 65 push butoane, dar ma indoiesc ca am ce face cu atatea potentiometre si butoane, vreau doar sa ma joc cu el nu sa masterizez melodii sau sa tin spectacole. Ma gandesc undeva ca undeva la 32 pots si 32 push ar fi de ajuns, cam ca asta dar putin mai mic http://www.midibox.org/blog/?p=84 . Am presupus ca pot sa incep sa imi cumpar electronicele si sa le ansamblez, ca mai apoi sa ma gandesc cate butoane si poturi sa ii pun in functie de buget, si eventual si la design. As vrea sa il intind pe o perioada putin mai lunga de timp ca sa nu se resimta investitia, mai ales la butoane, alea costa o gramada (sau nu am gasit eu magazinul potrivit). O varianta mai ieftina ar fi un controller pentru traktor, care nu necesita atatea controale. Becuri si LCD nu vreau, pentru moment. Sincer nu fac diferenta intre un control digital si unul analogic, banuiesc ca la digitale se incadreaza encodoarele rotative, etc? M-am uitat pe diverese site-uri (Mivarom, Adelaida,etc) dupa componetele din lista core-ului, si nu sunt scumpe, doar PIC-ul, pe care l-am gasit doar la Mivarom e vreo 48 lei (in afara e mult mai ieftin, maxim 14 euro parca). De alea chinezesti de pe ebay nu stiu ce sa zic, poate ma luminezi tu, pot sa iau vreo 3 sau 5 cu aceiasi bani ca la Mivarom. Cum stau in Bucuresti as putea sa ma duc pe Maica Domnului Street sa intreb, dar cum sunt paralele o sa rada aia de mine, cum mi s-a mai intamplat Peste site-ul ala am dat si eu, dar nu trimit PCBuri in Romania. Oare cu metoda de impimare cu toner nu reusesc sa il fac singur? Nici firme care fac asta nu sunt, sau sunt scumpe? Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Toate modulele de acolo sunt descrise pe acel forum adica exista varianta de 4x8 AIN si 4x8 DIN , inclusiv PCB-urile pe care le poti face singur ( ca si eu mi le-am facut ). IC-urile le gasesti la www.adelectrocom.ro (atentie pretul afisat acolo e FARA TVA), pe Plevnei , de la Gara de N, 10 minute de mers pe jos, la fel si celelalte piese, dar nu butoane ca au preturi mari . butoane si potentiometre de 10K la pret bun au cei de la www.tehnoelectric.ro dar atentie ca platesti cam mult la curier sau mivarom. Pe str Maica Domnului preturile bune sunt impartite in mai multe magazine la mai multe piese. Nu stii daca pleci de acolo multumit.Ca la farmacii! Probleme : - ai nevoie de un programator(PicBrenner , PicKit2,..3 ) pentru PIC18F452 ca sa scrii bootloaderul adica MIOS = Musical Interface Operating System, dupa aia cu softul MIOS Studio... - ai nevoie de un convertor MIDI USB (USB GM module au ei acolo), care sa fie compatibil cu MIDIBOX-ul , intri pe forum si e un black list si white list , pentru ca prin portul MIDI vei incarca aplicatiile de tipul MIDIBOX , sau chiar altceva ca Force to scale de exemplu si configuratiile butoanelor(mesaje sysex) - potentiometrele analogice NU trebuie sa intrerupa semnalul cand le misti, altfel totul devine o "baie" de mesaje MIDI aleatorii. La cele digitale treaba asta nu se intampla dar costa mult mai mult! Spor la treaba ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 colegul pe mine m -ai convis vreau sa fac si eu unul cu atmega , atept cu nerabdare toate fisierele , gen pcb si ce mai e pe acolo timp liber sa imi fac Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Fisierele sunt arhivate aici : https://drive.google.com/folderview?id=0B-T6jjqXlpYzTTBDTmJTVDUyZVU&usp=sharing Link spre comentariu
keenox Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Foarte frumos a iesit. O intrebare, nu era mai usor sa pui toata logica pe un singur uC? Asa ai 2 uC diferite. Si pentru a face treaba mai usoara, ai putea folosi unul care are stiva USB implementata hardware, de exemplu atmega16u2. Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Multumesc pentru aprecieri. Sincer nici nu stiam de atmega16u2 , iar de gasit pe la noi mai rar si mai scump. Asa un Atmega8 e 8RON...iar un Attiny2313 tot pe acolo . In plus am incercat sa folosesc bibliotecile V-USB pe un Atmega16 dar timpii de reactie erau foarte mari , intarzaieri ale mesajelor MIDI sau crash la portul USB (nu sunt as in programare dar ma fac ). Stim ca multiplexarea oricarui port inseamna timpi in plus. Totusi vrem sa performam "live" cu latente cat mai mici. Am doua ARM-uri in colectie cu care poate o sa ma inteleg poate vreodata cu ele . Editat Februarie 4, 2015 de unuldinei Link spre comentariu
Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Mersi pentru linkuri, intradevar sunt mai ieftine piesele la adelectrocom. Am o problema ca nu gasesc anumite piese din lista pentru core, sau nu stiu eu cum sa le caut in romana. Daca esti de acord si nu te deranjez poate pot sa iti dau un PM sa iti dai o parere despre denumiri sau eventuale substitutii de piese. Programatoarele vad ca nu sunt foarte scumpe, dar ma intreb daca totusi merita banii avand in vedere ca il folosesc doar o data... Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 uoff!! de programat ti-l programez eu sau poti apela la oricine de pe aici care are un pickit2 sau altceva care stie cu 18f452. imi dai pm cand o sa il ai si ne gasim undeva pe traseu ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum