Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control temperatură

mecomanv

Postări Recomandate

Vă salut stimati colegi!Aș dori ceva sfaturi,îndrumare spre o schemă,în ce privește un termostat de la care să pot controla temperatura între 50 și 65 de grade ...Un ventilator alimentat la un traf.de 12V,care să se rotească mai repede sau mai încet,în funcție de temperatură.Componenta de fortă,să fie un MOSFETsau un triac...Releul este exclus.

Editat de mecomanv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

6

• digix

4

• pop_ady44

2

• razvan-l

1

Top autori în acest subiect

In varianta digitala cred ca se poate face un reglaj mai precis.

In plus se pot concepe si memora, profile de temperatura pentru diverse tipuri de materiale 

aflate in matrita.

Aveti aici un posibil senzor de temperatura:

http://www.okazii.ro/componente-electronice/senzor/senzor-temperatura-ds18b20-rezistent-la-apa-waterproof-pentru-arduino-arm-a167697613

Editat de digix
Link spre comentariu

asa ar merge termostatul de la incubatorul meu 

cu pic 16f628 sau 16f648   se poate regla in praguri mari(cateva grade) sau mici (cateva fractiuni de grad )

interfata este simpla si intuitiva histerezisul mic  

este vorba de ce il am in semnatura 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Probabil senzorul este semiconductor; fabricantul nu precizeaza ce este. Oricum e inglobat in circuitul integrat. Circuitul livreaza semnal digital care contine informatia despre temperatura sa. Capsula lui trebuie pusa in contact cu obiectul a carui temperatura se masoara.

Editat de Ticu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări