Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri statie aer cald Gordak 952A

doban

Postări Recomandate

S-ar putea inlocui letconul de la Gordak952a cu Pensol Iron-N (albastru) ?Nu-mi place cum incalzeste varful cu care vine in dotare statia.In plus la pensol se potrivesc varfuri de weller LR21,e adevarat cam scumpe dar am inteles ca sant de calitate.As mai face o incercare sa fac varfuri de cupru la strungar si poate gasesc o metoda sa argintez varful.Astept pareri.

Argintarea nu rezolva nimic . Ma rog , mai mult de ( pana in ... ) cateva ore . Varfurile bune sant multistrat , cu fier , nichel si alte cele peste cuprul initial . Scopul este de a proteja miezul de cupru , care se dizolva in aliajul de lipit , si e agresat de fluxurile folosite la lipire . Chiar si de colofoniul " neutru " . Apar " cariile " si deformarea suprafetelor folosite la transferul de caldura catre piesele de lipit si aliajul necesar ... functionarea defectuoasa care se remediaza prin " pilire " , inceputul necesitatii unui varf nou .

Link spre comentariu

Am cumparat varfuri pt letcon modelul PLATO EW care merg la letcon WEL:LR21 ca cele din imagine crezand ca pot sa le adaptez la letcon pensol dar am facut o mare prostie acestea fiind cu gaura in interior.Acestea sant din poze.post-201519-0-35727000-1463202378.jpgpost-201519-0-65113800-1463202398.jpgpost-201519-0-14377100-1463202426.jpg   :Nu stiu cum sant modelul acesta http://www.tme.eu/ro/details/wel.et-o/varfuri-de-lipit/weller/   ,Cred ca din astea trebuia sa iau .Dar daca la cele din poze introduc in gaura o bucata de cupru N-as putea sa le folosesc asa?

Link spre comentariu

S-ar putea inlocui letconul de la Gordak952a cu Pensol Iron-N (albastru) ?Nu-mi place cum incalzeste varful cu care vine in dotare statia.In plus la pensol se potrivesc varfuri de weller LR21,e adevarat cam scumpe dar am inteles ca sant de calitate.As mai face o incercare sa fac varfuri de cupru la strungar si poate gasesc o metoda sa argintez varful.Astept pareri.

Termocupla de Gordak dă o tensiune aproape dublă față de cea de Solomon. Se poate conecta letcon Solomon dar va trebui modificată rezistența ce dictează factorul de amplificare al operaționaluui unde duce termocupla, în sensul măririi amplificării.

Link spre comentariu

Am cumparat varfuri pt letcon modelul PLATO EW care merg la letcon WEL:LR21 ca cele din imagine crezand ca pot sa le adaptez la letcon pensol dar am facut o mare prostie acestea fiind cu gaura in interior.Acestea sant din poze.Posted Image37540_t.jpgPosted Image37549_t.jpgPosted Image37554_t.jpg   :Nu stiu cum sant modelul acesta http://www.tme.eu/ro/details/wel.et-o/varfuri-de-lipit/weller/   ,Cred ca din astea trebuia sa iau .Dar daca la cele din poze introduc in gaura o bucata de cupru N-as putea sa le folosesc asa?

Ce treaba are gaura cu functionarea?Daca fizic potriveste in letcon va merge.LR21 de care am doua nu e magnastat,deci gaura atat ca asigura o legatura mai buna cu senzorul de temperatura,nimic altceva.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Preda Gheorghe Adelin

Va salut stimati colegi.Pana la ora actuala nu am folosit o statie de aer cald pentru lipit si dezlipit integrate SMD.Pe net am vazut aceasta statie de vanzare,si doresc pareri despre cat de buna este aceasta statie,am vazut ca se gasesc consumabile.Este vorba de Gordak 952A.Multumesc.Cu stima.

unde se gasesc varfuri pentru letcon .. as vrea si eu sa cumpar cateva. am luat statia gordak 952A si as vrea sa-mi cumpar si cateva capete diferite pentru letcon

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Kadrog

Salutare

Sunt proaspatul posesor al unei statii Kordak 952A (fara afisaj) dar am o mica nelamurire.

Ce temperaturi corespund gradatiilor de la 1 la 8 al potentiometrului (HEATER) ?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Seara buna, respect si sanatate.Daca se poate, cu amabilitatea dvs...pentru lipire/dezlipire smd-uri de pe o placa de laptop nefunctional complet, este indicata statia modelul Gordak 952 ?

Concret, sunt 4 condensatori  pe partea opusa a unei placi de Asus X541N, care au fost "smulsi" de mine incercand sa schimb pasta termoconductoare de la procesor...fizic, smd+-urile exista, problema este ca, avand 56 de ani, nu prea mai vad bine(am dioptrii de 2.5 la ambii), nu am mai incercat sa "exersez" cu flux, aer cald, etc...placa este de la laptopul nepotilor si "m-am laudat" ca "o fac eu"...ceva solutii pt. a re-lipi componentele ar mai exista?

Multumesc pentru amabilitate si ajutor si Doamne-Doamne sa va dea sanatate cat mai multa

Link spre comentariu

O poză cu ce doriţi să dezlipiţi se poate ? Ca să vedem spaţiul şi zona de lucru, accesibilitatea componentelor.Eu am dat jos un condensator Nec Tokin de pe o placă de Toshiba fără staţie, condensatorul a fost sfărâmat bucăţică cu bucăţică cu un şfic fin, apoi pinii dezlipiţi cu un pistol obişnuit.În locul supercondensatorului s-au montat 6 condensatori cu Niobiu de circa 220uF/5V  cu acelaşi pistol Radioprogres.Când e posibil, e recomandabil să folosiţi procedeul care implică cea mai rapidă încălzire şi mai ales evitarea încălzirii inutile a componentelor alăturate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări