nicul Postat Ianuarie 14, 2007 Partajează Postat Ianuarie 14, 2007 -link-ul este despre A2 o camera care costa 1500$ cand a aparut, ma interesa daca ai remarcat chestia asta la S2 -pe malul marii sau oceanului cerul iese intotdeauna spectaculos (e ceva legat de densitatea straturilor si de relflexia si refractia diferitelor lungimi de unda din spectrul vizibil, dar nu stiu precis) uite o poza care nu-mi place, totusi e o camera buna sau nu? Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi Postat Ianuarie 15, 2007 Partajează Postat Ianuarie 15, 2007 - Da, la camera mea am observat bicrominanta sau, cum se spunea la tuburile catodice color, convergenta defectuoasa (pe anumite portiuni din rastru) in sensul ca tunul de rosu (R) nu se suprapune perfect peste tunul de verde (G). Sau, tunul de albastru (B) nu se suprapune corect peste tunul de verde (G). I se mai spunea si de-superpozare. - De precizat ca referinta este verde (G), de la un capat la altul al lantului de procesare. =============================================== * Da, poza postata este una corecta, din punct de vedere al balansului culorilor, lipsita de bicrominanta , fara aberatii optice ori cromatice. Este imaginea unei camere bune, reusite, cu optica buna, corect compensata. ============================================== * Am intrat pe site-uri straine, care prezentau fotografii "luate" cu S2 IS, la rezolutie maxima: 2592x1944. Ca un facut, acele poze prezentau aceeasi problema pe la marginile cadrului, ca in cazul meu. * Concluzie: seria S2 este una cu o problema serioasa! (as numi-o bicrominanta) peste care nu se poate trece cu usurinta si nu ma feresc sa o declar public. Fara nicio retinere! * Exceptiile intaresc/confirma regula! * La aparatul meu, mai am o problema, remarcata la fotografiile de noapte: cu diafragma deschisa la maxim nu am sharph (claritate) pe "general"/pe "infinit". Am incercat manual, s-a dus corectia pana aproape de punctul optim. Simteam nevoia de inca putin, eventual sa trec peste punctul de sharph (claritate) pe infinit. Nu s-a putut. Nu mai avea de unde. Nu-i corect! Trebuia sa am o plaja de corectie de (+) si (-) in jurul acelui punct (de infinit). Pentru ca lipsa de claritate pe infinit sa nu se observe in imagine si pentru ca nu doream sa renunt la fotografia pe timp de noapte am recurs la un artificiu compensator: inchizand diafragma la maxim si marind timpul de expunere am castigat si "claritate in profunzime", fapt ce a permis cuprinderea in campul de claritate si a infinitului. Focus/focalizare/sharph pe infinit! * Un aparat clasic, pe film de 35 mm, cum ar fi Zenit, iti da corectia de claritate la mana (pe obiectiv) si se observa cum se poate trece prin punctul de claritate, pe infinit. La S2 IS corectia se face in interior cu un mini-motoras. * Sunt nevoit sa renunt la acest aparat. Ma voi indrepta catre un Nikon. Stiu, este scump, chiar foarte scump. Dar, am vazut poze facute cu Nikon-uri diferite: toate m-au convins ca la capitolul optica stau foarte bine, ca macar la optica au un cuvant greu de spus. Lucru care se reflecta in acuratetea/claritatea (uneori, impecabila!) fotografiilor. Mi-a retinut atentia Nikon D80. Ar mai fi un Nikon D40. Voi cerceta. * Cu Canon m-am lamurit. Nu mai votez cu ei! Ura si la gara!... Niste neseriosi!!! Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 15, 2007 Partajează Postat Ianuarie 15, 2007 Nu vreau sa iau apararea Canon S2, am avut si eu suficiente probleme cu el (aceleasi probleme de optica, un pixel mort, zgomot cam mare chiar si la ISO50 etc). Totusi, mi se pare ca nu e corect sa compari camere din clase diferite (Canon S2 cu Nikon D80). Comparatia corecta mi s-ar parea Canon 30D - Nikon D80. Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi Postat Ianuarie 15, 2007 Partajează Postat Ianuarie 15, 2007 Nu vreau sa iau apararea Canon S2, am avut si eu suficiente probleme cu el (aceleasi probleme de optica, un pixel mort, zgomot cam mare chiar si la ISO50 etc). Totusi, mi se pare ca nu e corect sa compari camere din clase diferite (Canon S2 cu Nikon D80). Comparatia corecta mi s-ar parea Canon 30D - Nikon D80. Nici nu mi-am propus asa ceva, din motivul pe care l-ai aratat si tu. Fiind Canon, nu-mi faceam probleme de optica, firma impricinata producand obiective (transfocatoare!) pentru camere profesionale! Daca as fi fost la curent cu lipsa lor de preocupare/superficialitate fata de categoria produselor destinate consumatorilor de rand (nimic peiorativ in asta!) refuzam de la bun inceput sa ma orientez catre brand-ul lor. A trebuit sa cumpar si sa lucrez cu S2 ca sa ajung la concluzia ca suma de 500 Euro nu reprezinta, automat, garantia unei executii tehnice de calitate (si partea optica conteaza, nu-i asa?) Ca sa nu existe vreun dubiu voi intari cele spuse: sunt critic fata de S2. Nimic altceva. Optez pentru Nikon DSLR pentru ca nu mai sunt dispus sa arunc bani doar pe brand, care este un moft cat casa! Canon m-a pierdut de client, irevocabil, de cand cu aceasta pacaleala care este Canon S2 IS. Am dreptul (constitutional! :rolleyes: ) sa fiu si dezamagit. Nu mai am incredere in aparatele lor! Nu compar, constat, cu amaraciune, ca s-a mai prabusit un mit! Link spre comentariu
kostel Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 CANON S2 IS LA 500EURO?Poate nu mai cunoasteti piata.Se vinde la250euro cel mult si sa fie sigilat.Nu sunt asa profesionist ca sa comentez ce ati spus inainte,dar am S2 si sunt multumit de el.Pana la un D-SLR mai am de strans bani si de forjat S2.Oricum CANON isi recunoaste greselile si peste ani si acum o luna mi-au reparat gratuit un CANON A 70 care avea ceva forja pe el si este un aparat destul de vechi.Au spus ca este un defect de constructie si repara gratuit toate camerele foto,indiferent de vechime cu acest defect.Ce firma mai face asa ceva? Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 ce te mira ? la inceput sunt sigur ca a fost la 500 euro CANON S2 IS Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 3, 2007 Partajează Postat Iulie 3, 2007 asa e, cand a iesit s2 era vreo 600 de parai daca nu mai bine.acu a iesit S5 de vreo doua saptamani si e cu 100 de parai mai putin. Link spre comentariu
kostel Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 hai sa pun si eu niste poze cu al meu S2Tavi cunoaste zona Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 da, superb acoloin copacul din dreapta am copilarit eu alte frunze acum, nu mai este ce-a fost ... Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 deci, in prima poza, cerul este ars, ai grija la nivelul de alb , strica tot peisajul nu fotografia cu soarele in fata Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 nu e fotografiat cu soarele in fata. asa face S2-ul cand da de lumina multa, atunci cerul e alb ca laptele Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 deci, in prima poza, cerul este ars, ai grija la nivelul de alb , strica tot peisajul nu fotografia cu soarele in fataSalut!Datorita iluminarii scazute in zona cu verdeata, pentru avea detalii pe vegetatie, este de preferat - si chiar indicat - a se "ridica/salta" diafragma la pragul considerat optim pentru o expunere corecta la nivel de peisaj cu verdeata. Raportul contrastului dintre zona cerului si zona intunecoasa a peisajului cu verdeata este foarte mare. Este si motivul pentru care cerul musai sa fie "ars" prin supra-expunere. Cazul se refera la situatiile de plafon acoperit, cer noros - cand lumina este difuza si numai buna pentru a fotografia portret.La camerele video "profi" se foloseste acelasi procedeu. Chiar place si convine. O zi buna tuturor :bere: Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 salutgelucimpi poti sa fi mai explicit , ca pe bune ca nu inteleg nimic din explicatiile tale (si asta si aia cu infinitul, ca sa nu mai zic de bicrominanta, unde m-am pierdut de tot)ce inseamna a salta diafragma? un f mai mare? o gaura mai mica ? deci de unde mai multa lumina ca sa supraexpui ?o solutie simpla pt costel ar fi sa foloseasca functia Bracketing si un trepied dupa care suprapune pozele in photoshop care are si asta o functie speciala pt asa ceva.eu nu stiu sa fac asa ceva, dar am postat-o ca sa ma dau dastept. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum