Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canon PowerShot S2 IS _ plusuri/neajunsuri


Vizitator gelucimpi

Postări Recomandate

Vizitator gelucimpi

Salut!

Vreau sa va prezint un aparat care parea sa promita la inceput dar, care tine sa ma dezamageasca, pe zi ce trece.

Primul "digital" a fost un Canon A95. I-a urmat, la scurt timp, un alt Canon, si anume PowerShot S2 IS. Ce m-a determinat sa fac schimbarea de aparat:

- lipsa unui vizor de precizie: 1)Util pentru o incadrare corecta/fidela; 2)Display-ul este un mare consumator de resurse energetice; 3)In conditiile unei iluminari ambientale puternice vizorul (optic sau electronic) este de un real folos;

- existenta Stabilizatorului de Imagine la S2 IS. Neajunsul consta in imposibilitatea acestuia de a lucra si la nivele scazute de iluminare (este inactiv!), aspect nemarturisit/nedivulgat/nedeclarat de catre producator;

- zoom-ul generos la S2 IS =12x. Ce nu le-a reusit: punerea la punct (focalizarea) pe toata suprafata imaginii care are de suferit, mai ales pe la colturi, cand se lucreaza cu focala maxima (432mm). Obiectivul/zoom-ul nu este corectat optic, motiv pentru care introduce aberatii optice (pe la colturile imaginii, cu precadere). La rezolutie maxima - 5Mp - chestia se vede foarte bine, devine deranjanta, ducand la pierderea calitatii imaginii si la neutilizarea functiei ?crop? pe zona cu pricina.

Cu zgomotul la ISO 400 nu ma impac deloc ? alt minus al celor de la Canon. O deficienta a procesorului grafic ?DIGI II??

Lipsa patinei pentru blitz extern, o alta bila neagra!

In general, sunt multumit de S2 IS pentru calitatea imaginilor reproduse, lucrand cu el la sensibilitati scazute: ISO 50-100.

Imaginile ce vor urma stau marturie, sper, la capitolul ?plusuri?.

O zi buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • nicul

    5

  • Tavi

    4

  • kostel

    4

  • al_ex

    2

Top autori în acest subiect

da, o mica observatie. nu procesorul este responsabil pentru zgomot, ci senzorul.si eu ma orientasem la acest aparat, eram aproape hoatarat sa il iau, dar am luat un fuji s9500.intradevar vizorul este cel care ma dezamagit, la fel si luminozitatea lcdului.canonul avea multe plusuri, unul fiind pentru mine dimensiunile aparatului. dar pana la urma lentila si senzorul lui fuji au fost decisive. oricum, eu zic ca poti scoate mult din aparatul respectiv daca il folosesti cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi

In ciuda zgomotului (observabil la pozele de noapte), chiar si la ISO 50, aparatul este unul reusit multumita balansului corect pe care il face la alb si la negru - adica n-am remarcat sa introduca dominante fie la alb, fie la negru.

Iata cateva fotografii de noapte luate in vara anului 2006:

Link spre comentariu

-nimic despre celebrele purple fringes sau sangerari mai pe romaneste , atat de evidente si mereu trecute sub tacere,-in lumina puternica eu am remarcat un sharpness cam exagerat- background-ul exagerat de alb (bun insa daca vrei sa faci poze de pasaport), cerul vara e lipsaLa plus: culorile foarte placute, consum bun, zoom silentios

Link spre comentariu

Nu-i chiar asa rau cerul vara. S2 are tendinta de a supraexpune putin pozele in lumina puternica, poti pune un eV -1/3 sau chiar mai mic si ai rezolvat problema. Sau poti sa folosesti un filtru polarizat sau neutral density.

Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi

Nu-i chiar asa rau cerul vara. S2 are tendinta de a supraexpune putin pozele in lumina puternica, poti pune un eV -1/3 sau chiar mai mic si ai rezolvat problema. Sau poti sa folosesti un filtru polarizat sau neutral density.

Cateva capturi din vara anului 2006, Litoralul romanesc.Am mers "la experienta" folosind modul de lucru "manual"
Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi

Furtuna! Fascinant subiect/moment de surprins intr-un instantaneu - snapshot, cum zice anglo-americanul tehnic.

Diafragma deschisa la maxim; timp de expunere mic ( cca. 1/100) - poza fiind "facuta din mana" (nu de pe stativ); sensibilitate scazuta (acolo unde ISO-ul mare genereaza zgomot suparator, cum ar fi cazul la Canon-ul meu: ISO 400).

Zgomotul este vizibil in zona gri a semnalului, in cazul nostru la nivelul formatiunilor noroase, care sunt criminal de frumoase !

Link spre comentariu
Vizitator gelucimpi

Ce poate face un zoom optic 12x la care se mai poate, uneori, adauga si un zoom digital de 4x, factorul de marire fiind de 48x.

Zoom-ul, fiind pe maxim deschis (imaginea este larg deschisa), are focala cea mai mica: 36mm (echiv. film de 35 mm). Are unghiul de deschidere mare; este un unghi larg, superunghiular.

36*12=432mm. Un adevarat tun optic!

432*4=1728mm. Un supertun optic!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări