Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pascal S-PRO2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci dupa cum vedeti, si am tot spus aici pe forum, bobinele de iesire sint realizate pe miez MICROMETALS -2 (Rosu).

Sper sa tineti cont de asta, cind veti experimenta de acum incolo, amplificatoare in clasaD, T, sau orice alt amplif Push-Pull comutatie.

Link spre comentariu

Marea mea uimire a fost sa vad ca la ora actuala, in topul amplificatoarelor audiofile high end se afla Devialet, care scoate sute de watti inclasa d cu distorsiuni atat de mici incat ni ci nu stiu cu ce le-au putut masura

Atentie mare ca te pacalesti. Devialet are amplificatorul de tensiune in clasa A, doar amplificatorul in curent este in clasa D.

Leco, ce avantaj are miezul asta ? coboara in frecventa mai bine ? se satureaza mai greu ?

Ovidanie, modulul arata superb si este extrem de puternic. Cat a costat ? O singura remarca as avea , defazarea la 20khz de 40 de grade nu este un pic cam mare ?

Link spre comentariu

. doar puneam si eu o intrebare. Sincer sa fiu m-a fascinat ca modulul X-PRO3 de la ei de exemplu poate sa scoata 2x1500W in 8ohm. In legatura cu defazarea mi-am pus problema ca ea ne poate spune despre existenta probabil a un filtru trece jos la iesire extrem de agresiv care pe sarcina rezistiva cum sunt facute testele, nu modifica liniaritatea, dar cu o sarcina reala, complexa, asa cum sunt boxele, s-ar putea sa avem o abatere de la liniaritate substantiala si audibila. Dar chestiunea asta era doar un aspect minor, colateral, avand in vedere ca aceste amplificatoare sunt destinate domeniului PRO si nu auditiilor de inalta fidelitate.  Una peste alta este remarcabila evolutia tehnicii la care s-a ajuns, jos palaria in fata celor de la Pascal_Audio.

Link spre comentariu

HD inseamna High Definition (opus fiind SD) si e legat de rezolutia imaginii (HD Ready, Full HD, mai nou UHD). Sa zicem ca s-ar putea face o legatura cu sunetul in contextul in care programele HD (indiferent de subtip) au alt fel de sunet decat cel clasic (stereo). In programele HD sunetul e de obicei 5.1 favorizand sistemele de genul asta, audierea lor in regim stereo inseamna pierderea efectelor spatiale. Si daca nu ma insel bitrate-ul folosit pentru sunet la HD e mult mai mare decat la CD-urile audio pentru ca suportul de capacitate mare (si rata de transfer la citire/scriere) permite lucrul asta. 

Link spre comentariu

In cazul lui e si normal sa se intample asa. SD are un sunet cu bitrate mic (si rezolutia imaginii pe masura) pentru ca e gandit pentru conexiunile lente. HD are bitrate mare (si evident rezolutia imaginii pe masura). E ca diferenta dintre un MP3 de 128kbps si un FLAC ce are ~1000kbps. Atata timp cat exista un sistem de sunet cat de cat decent si o ureche obisnuita cu muzica diferentele vor fi sesizate instantaneu.

Daca ne referim la stereo diferenta (teoretica) dintre clasicul CD si variantele HD ar fi data de bitrate-ul mai mare. E o discutie ce se poate prelungi mult si exista pareri impartite in privinta beneficiilor. Cred ca toti suntem de acord ca un bitrate mare inseamna automat calitate mai buna, dar peste anumite valori intervine mitul "uleiului de sarpe". Cum ziceam si mai sus, majoritatea programelor HD utilizeaza sunetul 5.1 (eventual chiar mai sus). Mai greu cred ca se gasesc variante stereo, dar pur teoretic intre un program audio stereo clasic (pe CD) si unul stereo HD (pe DVD/Bluray) cel HD e superior. Eu unul nu asociez niciodata termenul HD cu sunetul pentru ca il consider o gaselnita de marketing si pentru ca nimeni nu poate defini standardul de la care sunetul trece de la (sa-i zicem) SD la HD spre deosebire de domeniul video unde exista standarde suficient de clare.

Suntem pe langa subiect si poluam topicul colegului, imi cer scuze daca deranjeaza (stiu ca eu am deschis discutia).

Link spre comentariu

Atentie mare ca te pacalesti. Devialet are amplificatorul de tensiune in clasa A, doar amplificatorul in curent este in clasa D.

Leco, ce avantaj are miezul asta ? coboara in frecventa mai bine ? se satureaza mai greu ?

Ovidanie, modulul arata superb si este extrem de puternic. Cat a costat ? O singura remarca as avea , defazarea la 20khz de 40 de grade nu este un pic cam mare ?

Este miezul cu cea mai mica permeabilitate magnetica si cel mai mare curent de saturatie.

Acel modul poate livra 1500W/8 ohm NUMAI daca in acel modul sint cite 2 etaje finale legate in BRIDGE la o alimentare de +/- 85Vcc, vad ca filtrajele sint niste anemice de 220uF/100Vcc deci alimentarea maxim +/- 90Vcc daca nu foarte sigur +/- 85Vcc, ceea ce in 8 ohm ar fi un MAAAAXIM de 450W.

Legile fizicii sint la fel pentru toti producatoarii de amplificatoare!

Daca sint 2 canale in bridge/modul, se poate ajunge la 1500W/8 ohm la un +/- 85Vcc.

., daca nu sesizezi diferentele intre un Mp3 si FLAC, ai o problema...

Anne Murray Good again flac

Anne Murray Good again mp3

Facute din Cd Original, asculta diferenta de sunet la frecvente peste 12kHz, o sa iti dai seama ca la mp3 sint un pic "amestecate" inaltele.

La bass nu va exista niciodata diferente intre flac-wav-mp3, doar la spectrul superior.

Iata cit de prost suna ce este sub minimul acceptat de 128kB/sec:

Anne Murray Good again varza mp3 

Link spre comentariu
Vizitator snake69fast

Un pic off-topic.

De pe acest site:

http://www.hdtracks.com/

si este doar un exemplu se poate cumpara "High Definition Music"

ceea ce mai frecvent veti gasi ca Flac Hi-Res adica Flac la 24Bits si 44.1, 48, 88,2, 96 sau 192kHz. Pentru flac cam tot ce este mai sus de 16bit cu 44,1kHz este High (definition sau resolution dupa gust :)  )

Mai sunt si formatele gen dff.

Deci muzica in format high definition sau high resolution EXISTA. Cu sta de fapt se ocupa DAC-urile, pot lua sin din calculator fisiere audio high definition si livra apoi amplificarii.

In alta ordine de idei imi pare rau ca s-a ascultat un Devialet pe niste boxe super dar cu muzica livrata din tableta :(

Modulul Pascal arata excelent. Astept vesti legate de auditie. Clasa D se maturizeaza...

Link spre comentariu

Clasa D va fi matura cind capacitorul de pe iesire va avea maxim 47nF iar bobina de iesire maxim 2,7uH.

Asta inseamna un min 2-2,5Mhz frecventa de PWM.

La acea frecventa randamentul scade mult de tot, pierderile in comutatie fiind IMENSE.

Deja nu se mai justifica clasaD atunci, raportind randamentul vs calitatea audio.

Cit timp capacitorul  de pe iesire are 680nF si bobina de iesire 22-33uH, DEGEABA, la peste 5-7kHz raspunsul de deterioreaza simtitor.

ClasaD, da, buna in bass 10Hz-330Hz cu un PWM de maxim 125kHz pt randament foarte bun.

Punct de vedere PERSONAL.

Link spre comentariu

Deci muzica in format high definition sau high resolution EXISTA. 

Cu mentiunea ca fiecare producator interpreteaza dupa cum ii convine acel sunet HD (unul poate sa considere 24/44.1 HD, altul 24/192). Nu exista un standard in domeniu, de asta se ocupa marketingul. Daca ma insel va rog sa faceti o trimitere la standardizare.

Asa exista si placi de sunet HD. Sa va spun ca una din cele din dotare nu reproduce mai sus de 16kHz? Eu zic sa lasam "inalta definitie" domeniului video si sa ramanem la Hi-Fi pentru audio. 

Link spre comentariu

Stiti cum e chestia asta cu HD audio, la peste 44,1Khz (22050Hz audio x2 canale)?

S-au dus nebunii la 24 biti cu 192kHz, si pentru ce (2 canale stereo)?

O banda de frecventa de 20Hz-20kHz este ultrasuficienta pentru orice program audio.

Dar sa revin, este exact ca filmele 1920/1080 pixeli (1080p), cu imagine cachetata sus si jos...

Marketingul este imens

Link spre comentariu

Ratele foarte mari de esantionare nu aduc informatie in plus dar lasa convertoarele ADC si DAC sa lucreze mai bine,mai usor, cu gunoaie mai putine.Asazisele imagini sunt impinse departe de banda audio si filtrate mai putin agresiv. Adevarul este la mijloc, toti aveti dreptate.Totusi cu cat se urca in frecventa scade precizia in comutatie si apare jitterul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări